Белгия без ограничения за влизащите български граждани

Остава изискването за Формуляр за локализация на пътниците
22 юни 2021 15:11, Елка Василева
12
Белгия без ограничения за влизащите български граждани
Снимка: архив, БГНЕС

Белгия премахна ограниченията, свързани с пандемията от коронавирус, за влизащите в страната български граждани.

По информация на посолството ни в Брюксел България вече фигурира в списъка със страни от „зелена зона“ за пътуване, който е публикуван на сайта на Федералната служба за външна дейност, външна търговия и сътрудничество за развитие на Белгия.

Още по темата

За пристигащите от „зелена зона“, в това число и от България, отпада задължението за представяне на отрицателен тест, документ за ваксинация или за преболедуване на COVID-19 при пристигане в страната и не се налага карантина.

В сила остава изискването за попълване на Формуляр за локализация на пътниците Passenger Locator Form – PLF.

Всички граждани, пътуващи за Белгия със самолет, кораб, автобус или влак, трябва да попълнят и изпратят по електронен път в рамките на 48 часа преди пътуването (но не по-рано от 48 ч. преди пристигането си в Белгия), формуляр Passenger Locator Form (PLF), достъпен на адрес: https://travel.info-coronavirus.be/public-health-passenger-locator-form.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Брюксел на следните телефони: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и на дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: + 32 473 981 042.
 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде на Белгия...
11
0
 
1
 
! Отговори
ь преди 1 месец
до Сочи Ами може и така може би, но по- добре да е официално.Знае ли човек.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонимнаИ Нидерландия не ни иска никакви тестове.
9
0
 
1
 
! Отговори
от 8 преди 1 месец
Иначе знам, че може и с писиар и с антигенен тест да се влезе в България. Само не знаех, че може и тук да си го направим.
8
0
 
2
 
! Отговори
до Сочи преди 1 месец
Т.е. ако се рибираме от Италия, няма нужда да търсим италианска лаборатория, а може да се тестваме след като се приберем в България?
7
0
 
4
 
! Отговори
Сочи преди 1 месец
До ьМоже да се прибереш в България без тест, но ще трябва да си направиш такъв в България до 24 ч. след като си влезъл в страната, или да седиш 10 дена на карантина. От опит ти казвам, че никой не проверява дали имаш тест, просто питат имаш ли тест, казваш да и минаваш.
6
5
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 1 месец
Да обясним, днес сме зелена зона, след месец, два или три- отново ще сме червена. Схвана ли смисъла? Очеизвадно не.
5
1
 
10
 
! Отговори
ь преди 1 месец
А ПСР за влизане в България кога ще отпадне.За българи питам....
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 1Това е лесно.Пишем по малко заразени на ден и ще сме вечно в зелената зона. Това трябва да е нашата стратегия като страна а не като стане грипния сезон да надуваме статистиката.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами сега? Ваксинираните ще се окажат прецакани?
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимна преди 1 месец
"За пристигащите от зелена зона, в това число и от България, отпада задължението за представяне на отрицателен тест, документ за ваксинация или за преболедуване на COVID-19 при пристигане в страната и не се налага карантина." Къде е министърката на туризма, която е дълбоко навлязла в търговията с ваксините и вчера ни обясняваше, че те били условието за свободно движение? Явно за Испания и Белгия не са условие! Тази жена е като Кацаров. Много обича парата от ваксините. Затова вчера каза горното
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи просто трябва да останем в зелената зона!