Единният протокол за лечение на COVID-19 - готов до края на юни

Ще намали усложненията и нуждата от болнично лечение
22 юни 2021 11:49, Ния Христова
28
Eдинният протокол за лечение на пациенти с COVID-19 трябва да е готов до края на юни. Това заяви академик Ваньо Митев от Катедра "Медицина, химия и биохимия" към Медицинския университет в ефира на Bulgaria ON AIR. В момента той се изработва в Министерството на здравеопазването.
 
Според него, ако такъв протокол беше въведен по-рано, нямаше да се стигне до високата смъртност от COVID-19 у нас. По неофициална информация, с която той разполага, жертвите на пандемията в България не са 18 000, а около 27 000. 
 
"Протоколите трябва да бъдат три вида - за амбулаторно лечение, за болнично лечение и при пациенти в интензивно отделение на командно дишане", каза акад. Митев.
 
Той уточни още, че единният протокол е важен, за да не изпадат хората в паника, както и да се знае точно как да се действа при съмнение за заразяване с COVID-19.
 
Акад. Митев е категоричен, че българският принос за амбулаторно лечение на коронавирус е голям и трябва да се приложи на практика в протокола.
 
"За да влезе вирусът в клетката, трябва да се активират два ензима, протеази. Ако не срежат шипчетата на вируса, той не може да влезе вътре в клетката. Ако това стане още в началния стадий на болестта, ще бъде чудесно. Един от тези препарати е бромхексин", обясни още той. 
 
"Когато се прилага инхалаторно, има страхотен ефект, така той се прилага за лечение на COVID-19 само в България", заяви акад. Митев. 
 
Той препоръчва всеки да може да си закупи от аптеката комплект за лечение на COVID-19, в който да има бромхексин ампули за инхалаторно приложение, а другото е колхицин. 
 
По този начин пациентите ще могат бързо да започнат лечение още при съмнение за заразяване. Личните лекари ще наблюдават действието на медикаментите и ако се налага ще променят лечението. "Това значително ще намали броя на хората, които стигат до болница заради усложнения от вируса", убеден е акад. Митев.
 
През последните 2 годни той е работил по книгата си "Клетъчната сигнализация", която вече е излязла от печат. 
 
"Клетъчната сигнализация означава по какъв начин сигналът извън клетката стига от плазмената мембрана до ядрото и там активира експресията на различни гени", обясни авторът.
 
"Тя регулира всичко, ставащо в клетката, която представлява един микрокосмос с 19 000 гена, а те произвеждат по няколко модифициращи се белтъка", добави той. 

28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Досега имаше протокол и го прилагаха на всички еднакво. Явно минаваме на евтин и недоказъл ефективност вариант.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде появи се български протокол за лечение. За 5 лева. Като няма пари за скъпите противовирусни препарати ще измисляме нови лечения. Нямам думи.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото повече антибиотици се приемат от даден пациент толкова по-опасно е за пациента.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поне разрешете шлемовете и шаловете, получих алергия от маските.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук във форума някакъв фелдшер ваксър пише против такъв протокол защото е ваксър.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не четете статията но пишете, проектопротокола не се отнася само за лекарите....Превенцията е важна преди заразяването но не знам дали властите ще разрешат да има такъв протокол да не го забранят по политически натиск.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не четете статията но пишете, проектопротокола не се отнася само за лекарите....
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ботокса.....спокойно има дървета/бананови може и палми за всички от таз противна клика ще дойде и техния час но дали ще сме живи тогаз туй е въпроса за нас.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единен протокол от м. Юни 2021 година. Във времена на пандемия какво са някакви си 16 месеца все пак. Може би в непал и в мианмар също сега се замислят за протоколи.
13
1
 
2
 
! Отговори
Fox преди 1 месец
Цитираните в статията медикаменти няма да помогнат.Колхицин Екофарм може да причини сериозно потискане на функцията на костния мозък, което да доведе до намаляване на броя на някои бели кръвни клетки (агранулоцитоза), намаляване на броя на червените кръвни клетки и пигмент (апластична анемия) и/или намаляване на броя на тромбоцитите (тромбоцитопения). Трябва да Ви се правят редовни кръвни тестове, за да се следи за промени в кръвната картина. - от листовкатаА само ще влошат състоянието.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това професорско мнение е доста коректно към хората особено към образованите и независими хора които сами искат да вземат решения за своята съдба а не да бъдат подлагани на безумни политически ограничения и фалшиви и не верни мнения.
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив.В медицината протоколите са вного важни.Това не значи,че подходът и преценката на всеки пациент не са индивидуални.Поради липса на протоколи личните лекари блъскаха антибиотици на всеки с два дни температура.Пример за протокол:Кога се падава кислород,от маска до назални канюли и до CPAP до вентилатор.Как да се назначат началните индикатори на вентилатора?Това може да се прави от всеки лекар.Не може да се чака за анестезиолог ,защото те недостигат.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ма тоз Ваньо що не е в Затвора ? -нали го разследваха за едни Милионки от Мед. университет ? така стана и с Милионите във Вма .Нищо Не Връщат Никога ! Осъдени Няма само се местят на нова хранилка!
9
2
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 1 месец
Сетиха се! След дъжд качулка
8
3
 
6
 
! Отговори
Не! преди 1 месец
Не може и не трябва да има протоколи. Подходът към всеки пациент трябва да е индивидуален.
7
2
 
12
 
! Отговори
111 преди 1 месец
И как лекаря точно ще преценяв ефекта, като никой лекар не иска да те погледне и лекуват по тел.
6
2
 
6
 
! Отговори
D преди 1 месец
Година и половина ли трябваше да се чака за д се въведе единно лечение, или е по-добре да се дават вълшебнитепрепарати на тези с парите, а другите да си заминават.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До гост Ами да! Вече ще е лесно да си доктор щото от тук на татък ще има само една болест! измисления ковид!
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не мога да повярвам, че досега няма такъв протокол. Мутрите са за съд и доживотна присъда за това, че толкова месеци не го направиха.
3
1
 
12
 
! Отговори
noFreeman преди 1 месец
Пълен смях... те нямат доказателство за генома (освен на картинка) ама дават съвети за нещо, което е в сферата на хремата... скоро ще бъдете провесени по дърветата.