Във Франция ще пускат в ресторант само с имунизация

Ваксинацията става задължителна за медицинския персонал
26 юли 2021 08:56, Елка Василева
70
Във Франция ще пускат в ресторант само с имунизация
Снимка: архив, БГНЕС

Френският парламент одобри закон, който прави задължителна ваксинацията за медицинския персонал и изискване за ваксинационен пропуск, за да може да се ползват редица услуги.

Още по темата

Посетителите на музеи, кина, клубове, фестивали и плувни басейни вече не може да ги посещават без ваксинационен пропуск или скорошен тест, предаде БНР.

От началото на август пропускът ще е необходим и за посещение на ресторанти, както и за пътуването с влакове и самолети.

Мерките в закона трябва да приключат на 15 ноември.

Ройтерс отбелязва, че окончателна "зелена светлина" на гласуваното във френския парламент трябва да бъде дадено от Конституционния съд, преди законът да влезе в сила.

 


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
4
 
! Отговори
La France преди 1 месец
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
58
0
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 1 месец
Защо не пишете,че който няма пас кадето го изискват,може затвор до 6 месеца??
57
0
 
3
 
! Отговори
ха ха преди 1 месец
алчните западняци изкукуригаха! Да се учат отШвеция и Англия!
56
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хора, обединете се срещу Злото. Няма значение да ли сте преболедували, да ли ваксинирани, дали сте млади или стари, богати или бедни. Ако сме единни срещу Злото само тогава ще го пoбедим. Вирусът, ваксините, локдауните са само проба на нашата реакция. Ако се оставим сега, след 1 година ще сме роби.
55
3
 
4
 
! Отговори
Петраки преди 1 месец
Абе, кой ги пише тези глупости !?!
54
0
 
11
 
! Отговори
1799 преди 1 месец
Парламентът е обсаден. Дворецът - атакуван. Парламентаристите - гонени и линчувани.
53
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съгласиш ли се един път да те набодат и вече си роб на системата! Франция, Израел, Малта, Гърция идр примери! Дано народа там се събуди!
52
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е минал конституционния съд и законът не е влязъл в сила какви са тия заглавия.
51
24
 
5
 
! Отговори
Татул преди 1 месец
Някои хора бъркат Свободата със Свободията. Напълно съм съгласен с мерките. Иначе това чудо няма да спре. Никой не спазва никакви елементарни правила. Иначе сме за глобалните неща. Пандите вече не са на изчезване Ура. Гейове, лесбо и всякакви тем подобни вече имат повече права от нормалния човек. Мога да те съдя, че преди 20 години ме изгледа похотливо. Абе пълна олиг'офрения. А някой ми реве тук нямаме Свобода!
50
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде, свободата отиде в канала. Наплашиха хората, заличиха голям процент от възрастното население и сега налагат насилствено новите мерки.С коя точно ваксина да се ваксинирам, като всичките дават отрицателен ефект ? Защо производителят на ваксина не носи никаква отговорност след поставяне на ваксината? Значи, тези, които оцеляха от ковид, може да не оцелеят след ваксинация! Опомнете се хора, трябва да премахнем тези, докарали насадената пандемия !
49
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бабоебина е откачил тотално.
48
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой и някъде въвежда новото нормално.....Каквото беше до 2019 това е...........Сега може само да предполагаме.
47
0
 
4
 
! Отговори
човек преди 1 месец
До: номер 45 Първо, няма сведения че Жозеф Гилотен е бил евреин. Това как да е. Второ обаче, Жозеф Гилотен не е изобретил гилотината. Той всъщност е бил против смъртното наказание, и е призовавал да се изобрети по-хуманен начин за изпълняване на смъртни присъди, ако е невъзможно те да се отменят. Истинските изобретатели на гилотината са Тобиас Шмит и кралския лекар Антоан Луи.
46
0
 
19
 
! Отговори
аз преди 1 месец
БХК къде сте? Вашите любимци реваха до преди няколко седмици как "ни щием дъ мъ чипирът". Не съм много сигурен (абсолютно сигурен съм) ама май имаше някакви права на човек които забраняваха медицинските експерименти. Вие като НПО което е обявило че брани правата на малцинствата (в часност правата на човека) би трябвало да се намесите
45
1
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
... минават в графа "ковид-партизани".Дори и колегата Бау не му давам повече от година, преди "да обърне палачинката". Новият му ник май ще бъде... "Собака-партизан"... :))
44
1
 
34
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
Колко от пишещите тук санаясно, че на протестИТЕ /в света/ излязаха ВСИЧКИ наред, а НЕ само неваксинираните. Ваксинираното мнозинство вече осъзнава, че са им определили "жизнен план", при който на всеки 6-8 месеца ги чака игла. Дори и в оптималният за тях вариант/ваксата да е безопасна/... КОЛКО дълго ще им издържи имунната система на такова вмешателство. А в "неоотималният" за тях вариант?? Колко от тях са готови да се надупчат ОТНОВО - през Октомври?? Значи, след 2-3 месеца, автомат минават в
43
2
 
45
 
! Отговори
Bond преди 1 месец
Нали преди година такива пропуски/паспорти бяха Конспорация?
42
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
41 ако си ваксиниран, кво те боли за антиваксърите, че и да не излизат, това си е техен риск, не твой, или ваксата не е толкова надежна колкото ви втълпяват
41
0
 
28
 
! Отговори
Гответе се преди 1 месец
Гответе се. Намалете дълговете. Не консумирайте излишно. Ще има дълго противостоене. Като се изтощи злото финансово ще се срине.
40
42
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в България антиваксърите трябва да ги спрат да излизат от дома си. А който иска чист въздух да ходи да живее в някое антиваксърско гето при братчедите.