Проф. Кожухарова: Не се предвижда затваряне на заведения

Трябва да се задейства Националният план за справяне с пандемията, смята тя
Обновена: 19 авг 2021 10:21 | 19 авг 2021 10:18, Ния Христова
46
Проф. Кожухарова: Не се предвижда затваряне на заведения
Снимка: БГНЕС

"Не става дума за въвеждането на нови мерки. Това са мерки, предвидени в Националния план за справяне с пандемията. С оглед на това, че броят на положителните проби нараства от 1 август, вече е време да се въведат тези мерки на централно ниво".

Още по темата
Това заяви в ефира на Нова тв епидемиологът и съветник на министъра на здравеопазването проф. Мира Кожухарова.
 
Според нея обществените места, където се събират много хора, е разумно броят на посетителите просто да се намали, без да бъдат затваряни.
 
"Ако имахме по-висок процент ваксинирани, вместо на 30 процента, капацитетът на тези места щеше да е 50. Но към момента за затваряне на заведения и барове не се говори. Но според колегите е разумно работното им време да се намали – да работят до 23 часа", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 28 Ще изметеш Радев и какво от това ? Мислиш ,че ще дойдат някои като талибаните , ще забранят вируса и всичко свързано с него . Няма да стане така . Който и да дойде ще продължи да налага ограничения . Другият вариант е да се ваксинира наред
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те не могат да обхванат карантинираните, нямат ресурс да проследяват контакти, та ще имат възможност да следят за мерките.... Тоя план не струва и хартията на която е написан.
40
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ричи Алибегов "Само да посмеят да ни въведат вечерен час, отиваме с палатките на жълтите павета!" "Отивате". но тия не са като "диктатора" Борисов. Ще ядете първо зверски глоби, а след това и палките и водните струи. :))))
39
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е къ тъй аз искам бариери и всеки да бъде ваксиниран и тогаз може да мине
38
13
 
0
 
! Отговори
Эрдо преди 2 години
Половинчатите мерки водят до половинчати резултате. Ама служебното правителство на Президента Радев всячески се мъчи да избегне локдаун-а. Затова и бясно търсят варианти да хвърлят отговорността на безотговорни политици с вякакво правителство.
37
4
 
5
 
! Отговори
Ричи Алибегов преди 2 години
Само да посмеят да ни въведат вечерен час, отиваме с палатките на жълтите павета!
36
15
 
1
 
! Отговори
до реално преди 2 години
аз мога да решавам да не ходя по дискотеки и кръчми но в офиса или цеха двама да има деъо не излизат от ктъчмите стигат да заразят поне 10 а те към семействата си. Така че мерките са общи комплексни, просто се затваря,.
35
4
 
2
 
! Отговори
до 32 преди 2 години
и защо да отлагат учебната година, ти ако си глух и неразбрал, ясно се каза ще започне онлайн по отработената схема
34
3
 
7
 
! Отговори
Реално преди 2 години
Реално всеки сам може да си решава , къде да ходи , как да се пази , и какви мерки може да взима за себе си и семейството си !!! Нямаме нужда от несериозни мерки , които всяка минута се променят , защото от щаб-а не знаят какво правят !!!!
33
3
 
7
 
! Отговори
до Зозо преди 2 години
аха гледай ти, 20000, а след 20 дни като свърши сезона тея 200000 какви ще са. То излезе че всеки пети е кръчмар.А дори и така да е, До сега като имаше затваряне , фалираха ли, държавата сума и пари наля в тях. Знаеш ли сравнени с преди 5 години какви са цените това лято в кръчмите, 300% отгоре.Ама заплатите на персонал същите, що не го кажеш това,нали си мн загрижен за персонала
32
5
 
9
 
! Отговори
Затваряйте !!! преди 2 години
Не мога повече да седя на плажа и да са наливам по заведенията !!!!! Без пари останах , а не мога да спра , като знам че цяла зима ще дремя в София на работа ...от офиса в къщи и обратно ...отврат !!! Слагайте КПп-та на плажа ...да се стреля на месо по плажьотитеее и да се приключва !!!!
31
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересен парадокс - уж новата мутация заразява главно деца и младежи, пък не предвиждат отлагане началото на учебната година, но предвиждат ограничаване за ресторанти и заведения където клиенти са главно хора над средната възраст. А де. "логика" и чудо имат тия.
30
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аха чакате по 100 да почнат да мрът и тогава ще го разкарате тези кръчмари. Хората не са на куп в моловете и фитнесите, Големия гъч е по кръчми барове и дискотеки, никой нищо не спазва и няма и фа спазва.
29
3
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Затворят ли кръчмите веднага 200000 безработни. Протестите започват, Рундю талибанине е пътник :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дадоха крачка назад за да може другата седмица с двата крака да СКОЧАТ напред с мерките.... сега тайно ги пишат... От понеделник ще разберете какво са ви написали като за начало.
27
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че се усетиха и дадоха назад с мерките иначе излизаме и ще ви пометем заминава и радев и правителство! опичайте си акъла!
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе как се става професор на 40? Гений ли си нещо? Аз завърших специализация на 35, което повече от прилично и кога да стана доцент и професор? Още на следващата година? Даже асистентите ми не успяха, ама виж ти как някои хора успяли. Блазе им.
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червените сатрапи се възползват от маллоумите на бългрина: те ще предизвикат мощна вълна от заболели, за президентския вот, а българите им съдействат, като не спазваха никакви мерки досега и мислейки да саботират и новите, които се предвиждат. Българския народ си заслужава комунисти да го управляват: ще се надцакват кой да крадне повече от другия: едните ще крадат права от народа, а народа ще краде на дребно от държавата. Царе сте.
24
2
 
16
 
! Отговори
джери от вести преди 2 години
от 50 на 30 и след 10 дни локдаун тоя филм сме го гледали вече 2 години
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова ли сте плиткоумни? От къде знаели кога ще има нова вълна? Ами метролозите откъде ли знаят какво ще е времето през следващите седмици, месеци? Или и времето е част от глобален сценарии роден в плитките ви мозъчета?