Учители масово отказват да се ваксинират заради страх от странични ефекти

Малко над 20% от учителите в Югозападна България са се имунизирали
25 авг 2021 15:22, Ния Христова
402
В Благоевградска област също има притеснения около старта на новата учебна година. Училищата имат готовност за присъствено обучение. Повечето учители отказват да се ваксинират, а директорите в областта продължават с опитите да убедят преподавателите да се имунизират срещу COVID-19.
 
Малко над 20% от учителите в Югозападна България са си поставили ваксина. Останалите отказват да го направят, защото се страхуват от появата на странични ефекти.
 
"Парадоксалното е, че го имаше този процес на притеснение на нежелание на обучение на ученици в присъствена форма. Парадоксът е, че може би точно тези учители сега проявяват нежелание да предприемат едно действие, което ще гарантира живота и здравето както на самите тях, така и на околните", сподели пред Bulgaria ON AIR началникът на РУО - Благоевград Ивайло Златанов.
Още по темата
Според директора на Националната хуманитарна гимназия в Благоевград тенденцията за отказ от ваксинация сред колегите му е тревожна и застрашава присъствената форма на обучение.
 
"Това е начинът да учим присъствено. Това обучение е полезно за децата и ние сме длъжни като отговорни хора да се ваксинираме", каза директорът на НХГ "Св.св Кирил и Методий" Марин Митов.
 
Притеснения има и сред родителите. 
 
Виктория е майка на четвъртокласник и се надява тази година децата да ходят на училище.
 
"Губят връзка, свикват да стоят вкъщи, не желаят толкова много да излизат навън да играят. Със сигурност са по-слаби показателите, то се вижда вече. Моето дете 2-ри и 3-ти клас беше почти изцяло онлайн. Вижда се как това се отразява на знанието им", обясни тя.
 
Надеждите на инспектората по образование в Благоевград са до 15 септември процентът ваксинирани учители значително да се покачи.
 
"Предвиждаме в началото на месец септември на едно предварително онлайн събиране с директорите на училища отново и отново да апелираме. Все пак до 15 септември има достатъчно време, ако не да приключи, то поне да стартира процесът на ваксиниране", коментира  Ивайло Златанов.
 
В зависимост от ситуацията училищата в областта са готови и за преминаване към онлайн обучение.
 
Вижте повече в репортажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев, лицемер си, ама и тебе те разбирам. Нали трябва някой да демагогства за да си изкарва заплатата и да си стои на поста. Виж, моного хора не са пратив ваксините(по принцип), но с тизи виша загриженост и на вашите шефове от СЗО, налагана със извиване на ръце има нещо гнило. Не разбрахте ли че това има обратен ефект. Сигурен съм че знаеш за много случай на починали от виксина, не от Ковид, но си траеш.
330
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ок, учителите отказват да се ваксинират. А тестове на всеки три дни ще правят ли?? Както е по училищата в другите държави.
329
0
 
1
 
! Отговори
Мандрагора преди 2 години
За ваксините много се говори,а за клизмите -нищо.
328
7
 
2
 
! Отговори
Сс преди 2 години
Само у бугаристан още си мислят, че всичко е измислица, ама кат им припари под г8зо и уревават света
327
0
 
0
 
! Отговори
Ss преди 2 години
С тия два патока кво да правя ся
326
0
 
5
 
! Отговори
знаете ли? преди 2 години
До !:Влизат да следват неграмотни! Приемат ги във ВУЗ всякакви, с мотив и без мотив за обучение. На пръсти се броят мотивираните. Бият като мухи в кисело мляко и не можеш да не ги забележиш. но другите? Майко,излизат същите неграмотници. И така, колелото се върти. Масово пишат, така, както чуват. Това е младото поколение учители. Старата гвардия учители, това вече беше друго нещо. Но, уви, за всеки родител неговото си гардже е най-........ . Затова и подобен род писания.
325
8
 
4
 
! Отговори
Руди преди 2 години
А, не бе! Не стига че, взимат мизерни заплати, а и да ги набоцкат с експерименталните ваксини.Това все пак са образовани хора.
324
6
 
4
 
! Отговори
Манете се от главата преди 2 години
Абе що си не ваксинирате децата.Всеки човек решава индивидуално дали ще се ваксинира било то учител или клошар.Аман от тролчета.Идва му краят с ТРЕТАТАААААААААА.....
323
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Образователната ни система е тотално разрушена от управляващите. В момента, колкото и да е некадърно и неграмотно детето ви, то пак минава в горния клас, за да се взимат пари за него. Няма поправителни изпити или да повтаряш клас. Същото е и с арогантните, разглезени и нагли деца. Родителите им не са ги възпитали, но и учителя е безсилен, защото се почват - медии, социални мрежи и т.н. Не са виновни само учителите, а родителите.
322
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
моето обкръжение от познати всички са ваксинирани.почти всички имат хрон.заболявания никой не е умрял.антиваксерите са за затвор
321
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и тези учат децата ни..
320
5
 
16
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Подкреа за всеки,който се противопоставя на това химизиране смъртно!
319
7
 
13
 
! Отговори
!: преди 2 години
Да говорим ли и как учителите си трайкат за насилието в училищата, за да не се навреди репутацията на школото, че им е по-лесно да гледат в друга посока? Ако учител от 19 век срещне някой от настоящето, най-вероятно ще има смъртна присъда. Едно време попове и учители са вдигнали въстанията, сега огромна част от тях са синоним на зловещ упадък! Дори и *** е по-точно определение.
318
7
 
24
 
! Отговори
!: преди 2 години
Пък няма да ви казвам, че едно средно интелигентно дете ако се напъне малко в училище и даскалите му изглеждат вече простовати. Нивото на учителите е мноооого ниско, особено след повишението на заплащането всеки *** се натиска за държавната заплата.
317
24
 
17
 
! Отговори
!: преди 2 години
Що трябва аз да ви го обяснявам?! Ми учителите ги мързи и им харесва да взимат пари от вкъщи. Тия мантри, че повече работели когато е дистанционно ги оставете. Когато едно дете учи дистанционно, то родителят има доста отговорности - групи, домашни, читава техника да има детето! *** учители или да си плащат тестовете като в Гърция, или да се ваксинират. Ако искат, може и да напускат. Явво са само за парите там. Ква е тая държава, където учителите са най-големите пещерняци, а не просветители?
316
1
 
3
 
! Отговори
А шпи0нЕте от преди 2 години
пасольството ваксинирани ли са, че са ми на мисъл......да не дадат фира?
315
19
 
9
 
! Отговори
това показва че преди 2 години
учителите имат ниско IQ........много ниско.
314
22
 
3
 
! Отговори
Киро Леша преди 2 години
Отебax си на учителки на младини. Една след друга ги ваксинирах с кожената инжекция. Едната беше с алергии и зе че и се наду корема.
313
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Това е начинът да учим присъствено. Това обучение е полезно за децата и ние сме длъжни като отговорни хора да се ваксинираме" това е манипулация и лъжа. една от последните бариери е вашето съгласие за 'НоВоТо НоРмАлнО'
312
23
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Да се уволнят дисциплинарно незабавно