Кунчев зове за задължителни ваксини в два сектора

Той поиска единни мерки с ограничаване на масовите мероприятия
342
Кунчев зове за задължителни ваксини в два сектора
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев заяви, че настоява за въвеждане на задължителна ваксинация за два държавни сектора.

Той призова да има единни мерки в страната с ограничаване на масовите мероприятия и засилване на ваксинацията.

Още по темата
В областите с висока заболеваемост от Covid-19 маските да станат задължителни на открито при струпване на хора, посочи Кунчев във Велико Търново, където участва в заседанието на Областния съвет по здравеопазване.

Единните ограничителни мерки да се въведат при областите със заболеваемост от над 350 на 100 000 население, но при актуализация на бюджета, посочи доц. Ангел Кунчев.

"Ако дотогава бъде приета актуализацията на бюджета и Министерски съвет разполага реално със средствата, които е предвидил, това ще позволи директно включване на компенсационни икономически мерки веднага след налагане на ограничителните, което е много важно", каза той.

Главният държавен здравен инспектор подновява предложението си ваксините да станат задължителни в два сектора.

"За мен е важно медицинските специалисти и работещите в социалните заведения на този етап, като начало да бъдат имунизирани", настоя той.

Обсъжда се ваксинацията да стане задължителна и в образованието при педагозите.

Направеният анализ на хоспитализираните пациенти с коронавирусна инфекция в национален мащаб показва, че от новите случаи имунизираните са 14-15%, в интензивни отделения са 5 на сто от хората с ваксина, а при смъртните случаи 3% са на ваксинирани.

"Не искам да ме разбирате неправилно – няма 100 % ефективна ваксина в света и никога не е имало", подчерта Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още по темата: ваксиниАнгел Кунчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бодете антиваксъри, те сами ще умрат от ковид
258
0
 
5
 
! Отговори
Вяра преди 2 години
Няма правно основание, доц. Кунчев , искането ви за задължителна имунизация срещу Ковид- - 19.
257
0
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Истината я знаят застрахователите. Я питайте застраховат ли срещу ковид и последствия от ковид и срещу каква сума. Също и дали те застраховат ако си ваксиниран. Нали ваксината предпазва - би трябвало да няма риск!? А, де? На какво залагат? Застраховат ли ваксинирани или не? Истината излиза на яве когато стане дума за пари.
256
2
 
10
 
! Отговори
Хе преди 2 години
Една моя позната напираше да се ваксинира.Аз й казвам да не го прави .И така няколко пъти я разубеждавах.Обажда ми се един ден,била се ваксинирала и едната половина на лицето й била изтръпнала.Еми аз като й казвах,тя не слушаше.
255
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен хора от армията са ми казали да а не се ваксинирам с файзери модерна
254
2
 
10
 
! Отговори
ЕГН не щете ли? преди 2 години
Всеки ден по три пъти се боцкайте с отрови, генномодифициращи вешества, наркотици, каквото искате, никой не ви спира. Само че тези, които са се изпонабоцкали, трябва да се тестват постоянно, защото са най-големите разпространители на зарази.
253
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е л*д
252
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ивермектин, цинк, витамин D3 - разпространявайте.
251
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между другото ваксината на Астра Зенека е 39% ефективна в момента. Ако и лекарството им е такова, благодарим. Доверието е загубено.
250
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕмигрантИ в Израел през Април обявиха, че са победили вируса. Погледни какво е положението сега. Тогава пропагандирай експерименталните препарати и фашистките мерки.
249
13
 
5
 
! Отговори
Емигрант преди 2 години
В България и крачат с бърза стъпка към нов локдаун, нова година без присъствено обучение с всичко, което означава това за децата и родителите им, нови съсипии за дребния и средния бизнес. Между другото "Астра Зенека" съобщи за сериозна надежда, че лекарството им срещу ковид ще ограничи тежките симптоми. То още се разработва, де. Но ако го пуснат до година-две, може би и България ще се върне към нормалния живот някъде към 2023, стига някой да не гракне, че лекарството подменя божествения му ген
248
17
 
5
 
! Отговори
Емигрант преди 2 години
Заради ваксинациите Германия смята, че няма да има следващ локдаун. Ваксинираните и оздравелите също така няма да имат никакви ограничения за участието в нормалния живот. Училищата ще останат отворени на всяка цена. Ето така лека-полека животът се завръща към нормалното в страни, в които Средновековието е останало в Средновековието. В България гледам драми и спорове за училища, заведения, бизнес, които най-вероятно ще хлопнат пак кепенци. Жалко за всички хора, които ще пострадат от тъпотията на сънародниците си, на които не им стана ясно, че не само застрашават себе си и околните, като н
247
7
 
16
 
! Отговори
Деклерация преди 2 години
Задължително заразяване с експериментален серум няма как да наложат.
246
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се ваксинират и не веднага да хукнат по барове и ресторанти преди да изградят имунитет.Защото така става заразени и ваксинирани.А и който има симптоми неваксиниран веднага да почне лечение,а не да обикаля и заразява.
245
3
 
1
 
! Отговори
въпрос преди 2 години
Добре де как повечето тук сте хем герберуги хем антивакс?
244
2
 
24
 
! Отговори
Ами излез преди 2 години
На площада да го кажеш на народа бе кунчо! Ни си крий, излез да видиш любов!!! Аз само да знам къде ще излезеш,ще дойда да ти покажа колко те обичам! До болка ,та чак ще те хвана за гушката и ще стискам ,стискам,стискам .....
243
3
 
22
 
! Отговори
БОСИЯ преди 2 години
ГРАЖДАНИ ,ТОЗИ ПРОДАЖНИК, КЪДЕТО ГО ВИДИТЕ - С ЯЙЦА И ДОМАТИ ! КОНСТИТУЦИОННО Е !
242
2
 
24
 
! Отговори
Ей затова преди 2 години
Чалгарите печелят гласове. Стига с тези методи, това прилича на изнасилване. Всеки си има глава да прецени иска или не иска да се ваксинира. Чак се погнусявам вече като ги видя тия с техните капани, изнудвания и гаври.
241
1
 
27
 
! Отговори
Ваксинирането преди 2 години
Трябва да е доброволно. Стига с това да пазим еди кой си, еди кой си да си се ваксинира, ако иска. И съм ваксиниран, не съм антиваксър.
240
7
 
3
 
! Отговори
До 269 преди 2 години
Стига плещи простотии.Носи си маската и най вече я дезинфекцирай със спирт.Спирта убива вируса за 30 сек.То голям кеф да ти плюят в лицето при близък контакт или са гълташ пръски.Вируса е в носоглътката от там се прехвърля на околните.Щом още пасете трева ,така ще се напълним със заразени както миналата есен.А есента е прекрасна,не е за боледуване и висока t.