Кунчев зове за задължителни ваксини в два сектора

Той поиска единни мерки с ограничаване на масовите мероприятия
342
Кунчев зове за задължителни ваксини в два сектора
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев заяви, че настоява за въвеждане на задължителна ваксинация за два държавни сектора.

Той призова да има единни мерки в страната с ограничаване на масовите мероприятия и засилване на ваксинацията.

Още по темата
В областите с висока заболеваемост от Covid-19 маските да станат задължителни на открито при струпване на хора, посочи Кунчев във Велико Търново, където участва в заседанието на Областния съвет по здравеопазване.

Единните ограничителни мерки да се въведат при областите със заболеваемост от над 350 на 100 000 население, но при актуализация на бюджета, посочи доц. Ангел Кунчев.

"Ако дотогава бъде приета актуализацията на бюджета и Министерски съвет разполага реално със средствата, които е предвидил, това ще позволи директно включване на компенсационни икономически мерки веднага след налагане на ограничителните, което е много важно", каза той.

Главният държавен здравен инспектор подновява предложението си ваксините да станат задължителни в два сектора.

"За мен е важно медицинските специалисти и работещите в социалните заведения на този етап, като начало да бъдат имунизирани", настоя той.

Обсъжда се ваксинацията да стане задължителна и в образованието при педагозите.

Направеният анализ на хоспитализираните пациенти с коронавирусна инфекция в национален мащаб показва, че от новите случаи имунизираните са 14-15%, в интензивни отделения са 5 на сто от хората с ваксина, а при смъртните случаи 3% са на ваксинирани.

"Не искам да ме разбирате неправилно – няма 100 % ефективна ваксина в света и никога не е имало", подчерта Кунчев.


342
Още по темата: ваксиниАнгел Кунчев
Още от Коронавирус
Англия ще тества учениците два пъти седмично
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не бодете антиваксъри, те сами ще умрат от ковид
297
0
 
5
 
! Отговори
Вяра преди 4 седмици
Няма правно основание, доц. Кунчев , искането ви за задължителна имунизация срещу Ковид- - 19.
296
0
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 седмици
Истината я знаят застрахователите. Я питайте застраховат ли срещу ковид и последствия от ковид и срещу каква сума. Също и дали те застраховат ако си ваксиниран. Нали ваксината предпазва - би трябвало да няма риск!? А, де? На какво залагат? Застраховат ли ваксинирани или не? Истината излиза на яве когато стане дума за пари.
295
18
 
3
 
! Отговори
шуби-дуби преди 4 седмици
Той Българина обича да прави напук на всичко. Ганьо балкански обича , не той обожава да живее в Локдаун. Вече близо 100г Ганьо сам си прецаква живота и сега си вика ама защо само 100години, я и още 10 да прецакаме като не се ваксинираме. слушайте Ганьо и далеч няма да стигнете
294
1
 
3
 
! Отговори
хмм преди 4 седмици
До 291Те хората от армията пращят от акъл, цял ден гледат тавана и броят мухите, намерил си кой акъл да ти даде
293
1
 
0
 
! Отговори
баба Пена преди 4 седмици
До ХеЩе и мине, временно е
292
2
 
10
 
! Отговори
Хе преди 4 седмици
Една моя позната напираше да се ваксинира.Аз й казвам да не го прави .И така няколко пъти я разубеждавах.Обажда ми се един ден,била се ваксинирала и едната половина на лицето й била изтръпнала.Еми аз като й казвах,тя не слушаше.
291
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На мен хора от армията са ми казали да а не се ваксинирам с файзери модерна
290
2
 
10
 
! Отговори
ЕГН не щете ли? преди 4 седмици
Всеки ден по три пъти се боцкайте с отрови, генномодифициращи вешества, наркотици, каквото искате, никой не ви спира. Само че тези, които са се изпонабоцкали, трябва да се тестват постоянно, защото са най-големите разпространители на зарази.
289
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Този е л*д
288
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ивермектин, цинк, витамин D3 - разпространявайте.
287
2
 
36
 
! Отговори
ЗАДНик преди 4 седмици
Задължителна!?И как ще ме задължиш,Кунчев?С какво ще ни заплашите отново?С уволнение?Всички работим с ръцете и главите си.Ако ти стиска започни да уволняваш учители и лекари,че да те видим докъде ще стигнеш.В съда ще ви сцепят халките.Лошото е,че заради ниският интелект на типове като Кунчев после ще плащаме обезщетения от нашите пари.Не е хубава вашата работа.Ще затънете надълбоко във фекалната маса,и след време ще ви се търси отговорност.Да си знаеш.
286
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До АнонименТе ще го компенсират с целебен еликсир,.Ще има кютек докато се излекува.Колкото по- бързо се излекув,толкова по-малко лечение ще му приложат.
285
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Кой е тоя?Това е Роамундьо.Как не можа да го познаеш.Той е най-новата медийна звезда.Само да не блесне много ярко и да прегори бързо.Да не си намери акостира в тъмното,после ботоксът да и събира от части в цяло.Търпението на българина е голямо но не безгранично.
284
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен На мен ми се струва,че вече е късно и там няма да могат да му помогнат Трябва поне да го приберат, да не може да говори глупости и най-вече да не вземе да ги проведе в действие.Другият вариант е радикално лечение кръвопускане,пиявици до излекуване от него.
283
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До АнонименТе са объркали нещо.Предоверили аса се на рекламата на фирмите производители на ваксините.Когато си в нужда и безизходица и много са те уплашили всичко ще дадеш да ти инжектират.Удавник за сламка се хваща.
282
1
 
10
 
! Отговори
Анониен преди 4 седмици
До До 269Ако е както искате есен,кога всичко що влизаше в болниците и умираше задължително от Ковид, тази година няма да се получи. На народа ще му писне от евтини трикове за провокиране на недоволство към служебния кабинет и към президента.Антиваксърите не сме толкова тъпи,колкото доцентите от мъжки или женски пол.
281
0
 
1
 
! Отговори
Точно ъака преди 4 седмици
До Ей затова Само така.!
280
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До АнонименВие явно не сте го карали вируса щом не знаете,че няма да можете да мръднете от леглото поне седмица,колкото и леко да Ви се струва,че го карате.Болните няма как да тичат по барове и ресторанти.Само ако са сигурни,че там обядва Кукундрела може би ще съберат силите си и ще побегнат да се срещнат с него.
279
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Между другото ваксината на Астра Зенека е 39% ефективна в момента. Ако и лекарството им е такова, благодарим. Доверието е загубено.