Бебето, починало от COVID, с увредени бъбреци, сърце и бял дроб

Майката е на 14 години, семейството живее в бедност
7 сеп 2021 15:06, Елка Василева
100
Бебето, починало от COVID, с увредени бъбреци, сърце и бял дроб
Снимка: архив, БГНЕС

Бебе на 14 дни от село Брестница, община Ябланица, е починало от коронавирус, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Ловеч.

Директорът й д-р Росица Милчева поясни, че бебето е починало на 5 септември в реанимацията на болницата в Ловеч. То е прието там на 2 септември, след като родителите са подали сигнал, че детето е в тежко състояние с дехидратация.

Още по темата
При приемането в болницата не е имало съмнения за COVID-19, а и никой от близките му не е имал оплаквания. При прегледите в болницата, направени от началника на неонатологичното отделение, се е оказало, че детето е с увреждане на сърцето, бъбреците, белия дроб и с двустранна пневмония. Правело е и припадъци. Направените три антигенни теста са показали положителни резултати за коронавирус.

Лекарското заключение е, че то е починало от COVID-19.

Д-р Милчева допълни, че бебето е родено в болницата в Луковит и е било здраво, наддало е на тегло, на естествено хранене.

Майката на починалото бебе е 14-годишна, а семейството живеело в бедност. Всички контактни са поставени под карантина, а днес е изпратен екип да изследва близките за коронавирус.

За случая е уведомено Министерството на здравеопазването, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяла сутрин слушам по новините, че бебе е починало от ковид, а това че майката е 14 годишна, беше споменато сякаш е най - нормалното нещо на света. Опитаха се да прикрият и да ни разсеят като интервюират през цялото време лекарите какво е било състоянието на бебето, но никой не задава въпроса как едно 14 г. дете е стигнало до там да роди!? Значи е имало полов живот от 12-13г. че може и от по - малко. Родителите и доволни ли са от резултата, че дъщеря им е жертва на педофилия?
65
4
 
18
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Само един въпрос. Трите, забележете, трите теста, които пише, че са му направили незнайно защо, при положение, че всичките са излезли положителни!Та, да си дойдем на думата - трите теста на това бебе как са отчетени в системата? Като три случая , или като един положителен? Риторичен въпрос. Естествено, че като три. Колко други такива се отчитат ежедневно, за да вдигат изкуствено бройките ? Защо се отчитат по този начин? Иначе, много тъжно за бебето.
64
0
 
31
 
! Отговори
Ало Полиция и Съд? преди 2 години
Има ли в тая наша държава закони? Това е педофилия и подсъдимо и в затвор трябва да ги вкарат тези ***. Ако бяха българи щеше да има полицейска акция с арестувани.
63
0
 
25
 
! Отговори
Ромска работа преди 2 години
Само Ромеите могат така да забременяват децата си да раждат деца и да не бъдат съдени за педофилия - ама те са привилегировани туй тяхна култура и традиция няма съд няма затвор ползващ социални помощи които ние българите плащаме.
62
0
 
35
 
! Отговори
Станислав преди 2 години
Ако е Българин и живее с 13-14 годишна ще го мятат по телевизиите и по съдилищата ще му разкажат играта. Ще пишат за него от сутрин до вечер. Но виж 14 годишна да роди дете си е напълно нормално въпреки че по документи и тези се водят Българи и законите трябва да са еднакви за всички.
61
1
 
7
 
! Отговори
Нова приказка преди 2 години
Ще го ваксинираме го или ще правим друго
60
11
 
9
 
! Отговори
Чичак до 78 преди 2 години
***! А от какво е починало на 15 дена, нелекувани хронични заболявания на сърце, бал дроб и бъбреци ли? Пази се и ти щото си с хронично психично заболяване!
59
5
 
25
 
! Отговори
Бебето е починало С преди 2 години
ковид!
58
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прието без ковид, но пичинало от ковид, ъхъм, то у нас това традиция бе, кво се чудим, който е влязъл в наште болници все от това е умрял
57
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости!!!!!!Сега и в България ще искат да си правят експерименти с бебета
56
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Майката на починалото бебе е 14-годишна, а семейството живеело в бедност" - така е, когато деца раждат деца...
55
0
 
46
 
! Отговори
14 годишна!!! преди 2 години
При майка- дете и очевадно родено в "специфична" среда , шанса това бебе да е гледано нормално са близки до нула. Самият факт ,че са се обърнали за медицинска помощ след като е било почти летално...Даа , и кой е осъден за педофилия ? Кой е позволил това дете да се отглежда в такава среда? Ясно е , но не можем да си затваряме очите за тези ,,особености" на част от населението. Ковид тука няма нищо общо
54
1
 
34
 
! Отговори
Пепа преди 2 години
Детето е било с малформации и в комбинация с *** родители, които не полагат грижи се получава ковид. Кой ще провери дали всичко това е вярно? Досега бебета на този етнос все перфектни се раждаха, а всяко увреждане за тях е още парички на банкомата.
53
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако майката беше ваксинирана бебето е щяло има антитела от майката и нямаше да си разболее. Друг е въпросът защо има родилка на 14 години? Осъден за педофилия??
52
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи бебето на 14-годишната майка починало от ковид. Видяха треската, но не и гредата.
51
1
 
33
 
! Отговори
Jonsy преди 2 години
"Майката е 14 годишна" ... 100% ковид е проблема !!!
50
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Увредено сериозно. А иначе - "починало от ковид"! Как пишете толкова големи простотии?!
49
0
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Животът е пълен с дупки и мераклии , така че темата е много интересна и обширна .
48
0
 
25
 
! Отговори
Край преди 2 години
Няма ли да влиза в затвора някой дето е забременил това дете
47
0
 
33
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Некой прокурор нема ли да се Заинтересува на колко е забременяла 14 годишната родилка и от кой...