Лекар: Няма смисъл да си изследвате антителата

Това е просто една цифра и нищо повече, смята д-р Миндов
24 сеп 2021 21:09, Красимир Ангелов
198

На фона на слабия процент ваксинирани у нас, стартира и поставянето на трета доза на ваксина. Първите медици вече си направиха допълнителната имунизация.

Йоска Тинчева е здравен работник. Като част от рисковата група, тя е решена да си постави и трета доза ваксина.

"Аз съм ваксинирана. Две инжекции имам, така че и трета доза бих си направила и се чувствам добре", сподели тя.

Личните лекари наблюдават спад в интереса към ваксинацията срещу Ковид-19. Повишава се интересът на имунизираните към третата доза, отчита д-р Георги Миндов.

Още по темата
"Почти всички мои пациенти, които са имунизирани с пълен ваксинален курс, питат за поставяне на трета доза, тъй като слушат какво се случва в други страни. Спадат антителата прогресивно и трябва да се направи такава доза", уточни медикът пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Той подкрепя идеята с приоритет да бъдат рисковите групи, като смята, че към тях трябва да влязат и хората от фермите за норки. Д-р Миндов е категоричен, че не трябва да се залъгваме, че защитата от коронавируса зависи от това колко антитела имаме.

"Титърът на антителата не е показателен. Няма смисъл хората да ходят да се изследват и да си дават парите. Това изследване е безсмислено. Няма референтни стойности. Не знаем под колко и над колко имаме защита. Това е просто една цифра и нищо повече", подчерта медикът.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
1
 
2
 
! Отговори
Преболедувала преди 2 години
Пак лъжат подкупните доктори. Миналия ноември преболедувах ковид. След два отрицателни теста /бърз и ПСР/ се оказах с огромен брой антитела след наплавен кръвен тест. Тестовете за установяване на ковид са фалшиви, а не кръвния тест за антитела. Затова хората не ви вярват, всичко е лъжа и измама. Целта е да си пробутат ваксините, а не да ни спасят.
180
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите лекари и професори се оказаха най компетентни за ковида ,,и толкова се напъват че очакват до получат двойна заплата ,и пак немогат да ни убедят че ваксините не са ментата
179
2
 
8
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Спокойно,То ако има четвърта доза и за нея ще питат,те са вече зомбита,но за едно е прав доктора ,няма смисъл да си губиш времето за изледвания
178
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миндов. Кой ти даде диплома? И за санитар не ставаш.
177
1
 
7
 
! Отговори
До 183 преди 2 години
IgG антителата нямат нищо общо с Т-клетъчния имунитет. Цитирането на един лекар каза, без посочване на име и фамилия и специалност = една баба пред блока рече.
176
1
 
1
 
! Отговори
До 183 преди 2 години
Кое не ти стана ясно? В лабораторните изследвания много ясно е написано, IgG антителата трябва да бъдат над 7, за да предпазват. Има посочени референтни стойности и коментар за тях. IgG антителата трябва да се изследват, защото когато паднат под 7, се изследва T- клетъчния имунитет, който предпазва дългосрочно. IgG антителата намаляват с времето, както при преболедували, така и при ваксинирани. Това е особеност на самия вирус.Изследването за Т- клетъчен имунитет струва 150 лева, а не 300.
175
0
 
2
 
! Отговори
Съвсем случайно преди 2 години
Щом ко кава лекар ясно на мафията в бели престилки не вярвам
174
2
 
7
 
! Отговори
странна преди 2 години
логика и то от "лекар" Излиза че никой нищо не знае със сигурност, нито кво се случва. нито защо се случва. Как да им вярваш тогава кво дрънкат по медиите?
173
3
 
14
 
! Отговори
? преди 2 години
"Няма референтни стойности. Не знаем под колко и над колко имаме защита. Това е просто една цифра и нищо повече" И тогава как знаете, че антителата от ваксините пазят 90-95%, като са само стойности?! Ама издават 6 месечни сертификати за преболедували на базата на някакви неясни цифри, сигурно. Само се правят безумни статии и интервюта. Да се дъвче тоя коронавирус, сякаш няма вече други новини.
172
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 185 (Аре) Най-важен е Т-клетъчния имунитет, обаче не всеки може да извади едни 300 лева от джоба си да се изследва. Затова масово си правят тест за антитела, а за него няма референтни стойности, така че докторът е прав донякъде. Антителата зависят освен от Т-клетъчния имунитет, също и от хода на пандемията. Нормално е ако пандемията приключи (а тя ще приключи най-късно догодина), и антителата да спаднат. Това не значи че сте незащитени и ви трябва бустерна доза.
171
1
 
9
 
! Отговори
Аре преди 2 години
Защо пишете глупости. Консултирах се с 3-*** имунолози и още няколко познати лекари. Ваксинираните трябва да си изследват антителата и T-клетъчния имунитет. Моят T-клетъчен е 1683 mlU/ml след 5 месеца от ваксината, а IgG антителата ми са 17. Антителата трябва да са над 7, за да те пазят, но дори и да спаднат, те пази ми Т-клетъчният имунитет. В лабораторните изследвания с автоматичен напечатан коментар е написано за нормата на IgG антителата и очевидно изказалите се лекар е некомпетентен.
170
0
 
18
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Абе чиче докторче, нали точно антителата са този фактор който ни пази ПРЯКО от една инфекция, какво означава тогава ''няма смисъл''!? Значи ''има смисъл'' единствено от боденето с отровите, от антителата ''няма смисъл''!? Ами нали предназначението на отровите е да създадат антитела, ако не могат да ги създадат тогава за какво карате хората да се бодат с тях!? Признавам че даже не съм сънувал че тези с белите престилки могат да стигнат такива дъна на ментална деградация!
169
0
 
0
 
! Отговори
Язе преди 2 години
До 179 де
168
2
 
5
 
! Отговори
Язе преди 2 години
До 175Ти виж какво става в Израел, където почти всички са ваксани - нито случаите намаляха драстично (основно ваксани са положителнте случаи), нито смъртноста спря
167
1
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Щом ваксината не пази защо я слагат. Истинската ваксина пази много дълго време. Значи това не е ваксина и бустерните дози ще се бият на 6 месеца-до живот.
166
0
 
11
 
! Отговори
Изводът от това? преди 2 години
Вече няма значение абсолютно НИЩО щом вече и изследванията са безсмислени тогава и Ковид тестовете също са безсмислени на всички в един куп шепа всякакви лекарства и ваксини с коктейли от всичко за всеки случай щото няма смисъл направо всичко туряй.
165
8
 
6
 
! Отговори
До 175 преди 2 години
Никой не е казал, че ваксините защитават на 100%. Ваксинираните също се заразяват, но много по-рядко, според едно от проучванията 10 пъти по-рядко. Ваксинираните умират много по-рядко, ако се заразят, според същото проучване 11 пъти по-рядко. Излиза, че при ваксинираните вероятността да почине от Ковид-19, е 110 пъти по-малка в сравнение с неваксинираните.
164
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 148 странни факти ... Погледнах една от цитираните от теб държави. В Испания смъртността е спаднала три пъти в сравнение с предишната вълна и още над 20 пъти спрямо първата вълна. Какъв спад от 10-30% си измисляш?
163
3
 
2
 
! Отговори
До 159 преди 2 години
И аз си карам колелото и си правя квас понякога, но това, което ме тревожи, е наличието на нов вид вирус, който се разпространява твърде лесно, има 20 пъти по-висока смъртност от грипа, и дали пък няма да се получи antibody dependant enhancement, понеже тогава и ваксинирани, и преболедували го втасахме.
162
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преброяването сега започна,но се знае процента на заразени!?И ваксинирани.