Проф. Христова: Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките

Данните от цял свят показват, че ваксинираните прекарват Covid много леко
Обновена: 17 окт 2021 13:51 | 17 окт 2021 11:20, Красимир Ангелов
525
Проф. Христова: Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките
Снимка: БГНЕС

"Изискването за Covid сертификат е като филтър на входа, така че донякъде да се осигури протекция. В изискването на зелен сертификат има и нещо много важно - да се намали предаването на вируса, защото, ако могат всички да влизат, тези места ще станат като развъдник за коронавируса. Целта е да се ограничи събирането между хората, поне събиране между потенциални носители на вируса".

Още по темата
Това заяви в интервю пред БНР проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Тя определи като много добро предложението на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев достъпът до редица дейности и обекти с обществено предназначение да става чрез представяне на сертификат за ваксиниране, за преболедуване или за изследване с бърз антигенен тест или с PCR.

"Ще предложа (на заседанието на Експертния съвет към МЗ в понеделник - 18 октомври - б.р.) всичко, което води до събиране на хора и до спазване на мерките. Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките", посочи проф. Христова.

Тя отново посочи, че ваксинацията дава възможност за социални контакти и подчерта, че макар и да има вероятност да се заразяват отново, ваксинираните прекарват заболяването много по-леко, отколкото протича инфекцията при неваксинираните:

"Нищо общо няма - ваксинираните ще го изкарат като лека хрема и на крак. Дори сега се заговори за интраназална ваксина, т.е. като спрей да се впръсква в носа, да се създаде лигавичен имунитет и вирусът да се ликвидира още на входната врата. Доказателствата за ползите от ваксините са безкрайно много", посочи проф. Христова .

"Нямам отговор защо е толкова висока смъртността в България. Дали защото не се търси лекарска помощ или не се обявяват случаите, защото така от процента на потърсилите помощ се оказва много висок процентът починали“, посочи експертът.

А издаването на фалшивите ваксинационни сертификати проф. Христова определи като чудовищно и много тежко престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


525
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
432
1
 
2
 
! Отговори
Ржевски Неваксиниран преди 2 години
Бойкот на овчите сертификати. Ако задължат учителите да се ваксат, нека излезнат в стачка, независимо дали са ваксани или не. Това е медицински тоталитаризъм, от който няма да има връщане. Нека който иска да се ваксинира, но да не се налага насилствена ваксинация. За много хора свободата не е важна, затова всякакви дикатури има открай свят светува.
431
2
 
5
 
! Отговори
миш=маш пълен! преди 2 години
Една приятелка е ваксинирана, но работи работа, където има контакт с много хора, съответно се зарази и в момента е болна на лечение. Ваксинираните също се разболяват и заразяват, за това трябва и за тях да важа същите правила каккто за "неваксинираните".Медиите напират за ваксина и разделят хората на да и не, но това заразява наред. Пред някакво "заведение"правят тестове на влизащите, а тези с ваксинация влизат free, но те също могат да заразяват. На практика те са по-опасни за околните.
430
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Три пъти по-ваксинирана Литва има два пъти повече заразени от България. Честито на ваксинираните. Сигурно са все фалшиви.
429
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 2 години
До Vyprosняма такова нещо в декларацията. Идете до първия ваксинационен пункт и я прочетете, вместо да ръсите мозък от ЕЖК в интеренет... Аман от многознайковци.
428
1
 
14
 
! Отговори
КПСС БКП преди 2 години
Затягайте каквото искате, само не ни насилвайте да се ваксинираме !
427
14
 
5
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Всички без ваксина - аут
426
2
 
15
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Тая е за убиване от много време насам.. то не е само заради това. Нека да каже за пандемията от Лаймска болест..
425
1
 
18
 
! Отговори
Жоре преди 2 години
Моя лекар ми препоръча, търпеливо да изчакам, вместо веднага да се ваксинирам
424
2
 
25
 
! Отговори
Лудко преди 2 години
..."ваксинацията дава възможност за социални контакти..." KAK??? Ваксинираните ЗАРАЗЯВАТ също както неваксинираните!!! Тая трябва да я утепат с камъни!
423
0
 
6
 
! Отговори
Joro преди 2 години
До До Joro - 464. Не дали вярвам и в какво вярвам. Аз съм имал нужда и съм искал да вляза в болница и НЕ мога, защото приемат само с Ковид. И ми е отказано. Факт, а не вярване и невярване. Да се оправям както мога.
422
2
 
7
 
! Отговори
Леле, жорее... преди 2 години
До JoroРаботата е там, че далеч не всички лекари препоръчват точно ТАЗИ ваксинация. Говорим за практикуващи лекари с години стаж, а не за бай Пешо селския фелдшер.
421
1
 
13
 
! Отговори
Хуйвакс преди 2 години
Радев допусне ли по-тежки мерки директно губи президентските избори. Ако новите клоуни в парламента продължат с мерките и пробват задължителна ваксинация, такова чудо ще им се стовари на главата, че протестите от 90-те години ще им се сторят приказка. А сега и герберската хунта ще си изкара добитъка.
420
0
 
22
 
! Отговори
ЗАЩО преди 2 години
НЕ СЕ ПРИЗНАВАТ ТЕСТОВЕТЕ ЗА НАЛИЧИЕ НА АНТИТЕЛА,, КАКТО И Т-КЛЕТЪЧНИЯТ ИМУНИТЕТ? ЗАЩО???
419
1
 
20
 
! Отговори
До Joro преди 2 години
Още вярваш в приказки! Ако сега ти влезеш в болница по някаква причина, примерно аритмия. гарантирам ти, че ти ще бъдеш записан с ковид и няма да излезеш жив от там. по протокол за ковид ще ти бъде предписан ремдисивир, след него жив човек няма! той блокира бъбреците, те се пълнят с вода, създава се изкуствена пневмония, да не говорим за халюцинациите, ефект от този медикамент, в резултат изписват успокоително, получаваш тежка брадикардия...повярвай ми, няма да имаш шанс, дори ваксиниран!
418
8
 
10
 
! Отговори
Joro преди 2 години
Никакви мерки, никакви сертификати, никакви Ковид зони, никакви Ковид легла. Две години стигат. Ваксини има от месеци, достъпни, в излишък. Щом сме го докарали до своеволие, който иска да се ваксинира, който не иска - не. Вече не искам да съм заложник на хора, които например вярват на майстора като им каже, че трябва да се смени помпата на пералнята, но не вярват на лекарите, когато казват, че трябва да се ваксинират.
417
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам поемане на лична отговорност от проф. Христова при здравни проблеми след ваксинация! Запишете го в обяснението за информацията преди ваксинирането - от рода проф. Христова поема лична и финансова отговорност за възникалите след ваксинация по нейна препоръка усложнения. А за това, защо в България смъртността е висока и препоръчвам да си отдаде професорската степен, щом не е в състояние да го анализира! Това беше така преди вируса! Защо очаква сега да е друго?
416
1
 
17
 
! Отговори
Vypros преди 2 години
Zaschto trqbva da se podpisvame pri imunizaciqta che ne otgovarqte za nischto??????????Nikoi profesor do dnes ne otgovori na toq vypros
415
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Az predlagam pyk da qdete dryvceto vsichki virusolozi i schakynolozi
414
13
 
4
 
! Отговори
еха преди 2 години
Руската ваксина Спутник е фалш Руснаците бягат от нея ама Русофилчетата са готови и ла.на да ядат само и само да са из.рани от Тавариш Пътин.
413
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уж живеем в пазарна икономика а не ми дават възможност да се ваксинирам с руска ваксина щото ваксина от краварите никога не бих си сложил. Вкарайте стотици хиляди руски ваксини и тогава процентът ваксинирани ще мине 70. Сега с тези водещи до тромбози и безплодие народът не е глупав да се боцка а никой нищо лошо за руските ваксини не е казал. Как в Сърбия и Унгария масово се внасяха а вече се и произвеждат руските ваксини а ние ще бъдем роби на краварите за техните отровни ваксини.