И Чехия въвежда зелен сертификат

6.03 милиона души са напълно ваксинирани в страната
21 окт 2021 07:50, Ния Христова
13
И Чехия въвежда зелен сертификат
Снимка: БГНЕС
"Във връзка с рязкото увеличаване на заболеваемостта от коронавирус в Чешката република правителството реши да затегне редица противоепидемични мерки: вече е задължително носенето на маска на закрито, а посещенията в барове и ресторанти ще става само след представяне на зелен сертификат",  съобщи министърът на здравеопазването на страната Адам Войтех, цитиран от БНР.
 
"През изминалия ден броят на новите пациенти с коронавирус се е удвоил в сравнение със същия ден миналата седмица. Прогнозата за по-нататъшното разпространение на болестта е разочароваща. В тази връзка правителството реши да затегне някои противоепидемични мерки, като ще е задължително носенето на маски на закрито и представянето на сертификат при посещения в заведения за хранене и пиене", каза Войтех.
 
Министрите отмениха и безплатните тестове, оставяйки ги само за лица под 18 години, както и за хора, които не могат да бъдат ваксинирани по медицински причини.
 
По данни на Министерството на здравеопазването през изминалия ден броят на новите пациенти с коронавирус е 3 246, което е и рекорден брой новозаразени от 20 април насам.
 
6.03 милиона души м страната са напълно ваксинирани срещу COVID-19.

13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
9
 
! Отговори
Адолф е Жив преди 1 месец
Благодаря на моите наследници в ЕС справят се прекрасно и доразвиват моите идеи.
9
2
 
6
 
! Отговори
Сталин преди 1 месец
Мда, следват линията на ЕССР.
8
18
 
8
 
! Отговори
Правилно преди 1 месец
Това е правилният път, всички държави трябва да въведат такава мярка. Не може цяла Европа да се ваксинира, само наш Ган.чо да се прави на интересен.
7
7
 
7
 
! Отговори
Вместо преди 1 месец
да пишете по форумите като истерясали лелки, идете се боцнете и да се приключва. Така или иначе животът няма да се върне към норналността от 2019г скоро, с истерия за заплаха от чипиране, следене и контрол най-много да станете пациенти на психодиспансера.
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледайте в Израел какво се случва, за да сте наясно какво ни очаква. Следващата задаваща се стъпка е отмяната валидността на сертификатa, ако не се набоцкаш с бустерна доза
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Досега в ЕС действаше принципа на морков, тая зима започват с тоягата да убеждават за ваксините... Няма значение искаш или не, обстоятелствата ще принудят всички да се бодат и у нас. Ама нали скачахме и искахме да ставаме евроатлантици, един даже си подари трабанта за НАТО, та сега и ние сме в кюпа, без значение кой управлява
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеления сертификат дискриминира всички не ваксинирани. На всички е ясно че няма как няколко милиона хора в една страна да си правят едноврменно тест в лаборатория на всеки 48 часа.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само се съмнявам, дали от тази есен да броя 2 години до възстановяването на Рая на Земята. Нали знаете, 2 години глад, мизерия и който се предаде, има знак.
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На туй се вика прогрес - първо жълти звезди, а сега зелени сертификати. И всичко за благото на народа...
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само гледайте как след изборите цялата *** на държавна хранилка,барабар с ушевите титани на мисълта,ще се препаратизират доброволно под строй. До изборите няма да ги барат,че ще се объркат схемите.