Няма недостиг на антигенни тестове, но все още плащаме между 10 и 30 лв.

Зелен сертификат след първа доза ваксина е временно решение, смята -д-р Благовеста Пенчева
Обновена: 22 окт 2021 11:41 | 22 окт 2021 11:39, Ния Христова
126
Няма недостиг на антигенни тестове, но все още плащаме между 10 и 30 лв.
Снимка: БГНЕС
"Нямаме проблем с доставките и наличностите на антигенни тестове". 
 
Това каза пред БНР д-р Благовеста Пенчева, медицински директор на голяма верига лаборатории.
 
"Държавата ни предоставя тестовете. По повод зелените сертификати нямаме предоставени тестове в София, имаме такива предоставени през РЗИ-тата в лабораториите ни в Русе, Силистра, Бургас, Варна и Пловдив. Като предимство в снабдяването с тестове имат фургоните пред болниците, защото те работиха активно от началото на пандемията.
 
След това се предоставя и по места в лицензираните лаборатории. При нас засега си плащат хората за антигенен тест от 10 до 30 лв. Надявам се занапред да стане по-достъпен тестът. Имаме места в провинцията след попълване на документ от РЗИ, да плащат по-малко за антигенния тест.
 
За PСR-тестовете, ако се регистрираш преди това, даваме отстъпка и тестът става около 82 лв.", поясни още д-р Пенчева.
 
"Държавата би могла да намери национална регулация да се признават антителата. Защото преболедувалите са в лоша ситуцация, че не им се признават антителата", смята д-р Пенчева.
 
Според нея даването на сертификат след първа доза ваксина е временно решение.
 
"Това е временен компромис, защото между първа и втора доза не е защитен човекът, но пък трябва се преборим с пандемията чрез ваксинация все пак", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
0
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 2 години
Тия МОШЕНИЦИ в Служебното правителство явно дойдоха САМО за да СЕДНАТ на мястото на Бокл.ук Борисов и да КРАДАТ, вместо да МАХНАТ маските.Тоя път трябва да ЗАПАЛЯТ парламента и Министерски съвет... Тия служебни министри да бягат към Турция, ЗАЕДНО с всякакави араби и китайци, които продават китайско- турски ВАКСИНИ и китайско- турски МАСКИ.
105
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификатът е политически инструмент за принуда към ваксинация, чрез безогледна дискриминация на неваксинираните и хората, които не могат да се ваксинират по обективни медицински причини. Това не е медицински или научно-обоснован метод за ограничаване на "пандемията". Всички знаят много добре, че ваксинираните пренасят вируса, разболяват се, влизат в болница и умират от вируса. Лъжите за ефективността на ваксините бяха оборени отдавна. България е окупирана държава, която се управлява отвън, а тези вътре, които виждаме са актьори, които подло лъжат народа, че имат някакво значение
104
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се увеличат цените на тестовете.И без това системата се задъхва,заплатите на лекарите са малки за да лекуват неваксинираните де,били.
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера си платих десет лева за бърз тест и ми пробиха синузита. Още ми кърви от носа. Как да постъпя?
102
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е медицина! Тази пандемия е политически ***.изъм. Първо удължиха срока на годност на ваксините, а сега и това да ти дадат паспорт след първа доза... Прободените бяха с предимство пред преболедувалите въпреки десетките научни изследвания, които твърдят, че преболедували имат по-силен и траен имунитет. После използват антителата в редица проучвания за ваксините, но когато стане въпрос за сертификат, не важат. Ваучери, тромболи, здрави хора носят маски... Не е медицина това.
101
1
 
1
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
Изобщо не ме интересува дали има недостиг или излишък от ваксини. Аз съм здравно осигурен и искам министрите на финансите от ДС като Кирил Ананиев да ми плащат когато имам данъци. С такива финансити като него и Владиславчо Горанов, Бойко Борисов чак сега разбра че дължи 16 милиарда облигационен заем. Лично той, а не българите !
100
2
 
2
 
! Отговори
До 106 преди 2 години
Не си гражданин не се прави, от някое село ама не си признаваш. И какво точно са виновни лекарите за лабораторни тестове. Аман от вас племе неблагодарно
99
1
 
3
 
! Отговори
не е за пари преди 2 години
Пландемията, ама хич.Само дето некои хора за неколоко месеца станаха милионери у нас, и милиардери отатък локвата
98
3
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Искам да благодаря на докторите за алчността, грубостта, безочливостта и най-вече наглостта. Един пср тест минава 120лв, а антигенния е 40-50лв. минимум дори тези цени са много по високи от тези в чужбина. Искам някой да каже колко политици са починали от ковид или ги гледате като писани яйца, Пари нямало, ама за шефовете по 100 бона+ на месец и то - дано малките ви душици .............
97
5
 
2
 
! Отговори
baionya преди 2 години
Малко са! ПО 100 лв. трябва да станат тестовете.
96
0
 
4
 
! Отговори
Stoneд преди 2 години
98 До ТестКит до 96И затова обвиняваш хората? Мхм, много далновидно. Викаш не е престъпната политика, която се води от десетилетия? Не е това, че си затваряха очите за източване на здравните системи и отказ от тяхното реформиране? Ти наясно ли си как как работят нашите болници, с фиктивни хоспитализации, грешни диагнози и корупция на всички нива? Колко в тази статистика са реални случаи за интензивното и въобще за болница? Отговорността е изцяло лична и не е яко да търсиш вина в другите.
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само овцете се били ваксинирали??? Аз си мислех че овцете са масовката ! Май се оказва че овчите глави са 80% *** дето не са се ваксинирали и от сутрин до вечер блеят едно и също.
94
2
 
3
 
! Отговори
Влак GT преди 2 години
Който няма акъл, а разполага с пари да си плаща, който няма Ду Ханой и обратно!-----Всеки има право на личен избор как да мре, но да не обременява околните.
93
4
 
4
 
! Отговори
era преди 2 години
хаха и тази бори пандемията само с ваксинация. Ваксинация, която те отслабва и те прави по-уязвим и междувременно имаш ръст на заболелите. Няма по-умни управляващи от нашите. 20% процента ваксинирани да движат икономиката, аз ще го карам от помощи и без това се писах при братята на преброяването. Сега ще се радвам на повече права.
92
1
 
2
 
! Отговори
смук преди 2 години
да им дам да си поиграят с моя и да си ходят тез дето измислиха всизки ваксини и вируси, сороси, тамплиери, илуминати, ционисти и т.н.
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СИЯ на еб ти забраняваме да се ваксинираш, даже ще направим подписка. Не се ваксинирай моля те!
90
5
 
5
 
! Отговори
ТестКит до 96 преди 2 години
Мога да ти отговора защо, защото ни писна от безотговорността ви, писна ми да умират по 150 човека на ден, писна ми да има по 4000 позитивни, писна ми да няма чиста реанимация в най-голямата спешна болница, писна ми линейки да се връщат защото няма места, писна ми от това да имам рестрикции от другите държави и ми писна да ни затварят пред 1 месец.
89
3
 
13
 
! Отговори
Сия преди 2 години
Какво им вкарват на ваксинираните не знам, но виждам каква злоба излъчват. Защо така? Всеки сам може да прецени как да се грижи за здравето си. Който иска, да се боде, щом така смята. Това си е негово право. Но не е задължение. А иначе са поръчани и договорени над 12 милиона дози за България. Това значи че ще бъдат платени от всички нас. Всичко опира до пари и политика, а не до здраве.
88
0
 
9
 
! Отговори
Сия преди 2 години
Планът за възстановяване е предложен за одобрение в ЕС. Условието е натиск за сертификат и ваксина. Резултатът го виждаме - нямаме управници с топки, които да мислят за Народ и Родина, а за пачки и чекмеджета - като предишните.
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо няма да им плащам на тия бе!Емигрирам от тая територия!Тестове ше им плащам аз.Я у лево бе!