Гебрейесус: Светът разполага с всички необходими инструменти за борба с COVID

По думите му пандемията ще приключи когато човечеството реши
24 окт 2021 23:00, Нели Христова
68
Гебрейесус: Светът разполага с всички необходими инструменти за борба с COVID
Снимка: БГНЕС

Светът разполага с всички необходими инструменти за борба с пандемията от коронавирус, включително медицински, но тези възможности не се използват правилно. Това обяви в неделя генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус, който призова световната общност да постигне поне 40% ваксиниране срещу COVID-19 във всички страни до края на годината.

Говорейки пред Световната здравна среща на върха в Берлин, Гебрейесус каза, че често му задават въпроса кога ще приключи пандемията. "Моят отговор е: пандемията ще приключи, когато светът реши да сложи край. Това е в нашите ръце", каза ръководителят на СЗО и добави, че световната общност "разполага с всички необходими инструменти", включително в областта на общественото здраве и медицина, за да победи пандемията. „Светът обаче не е използвал добре тези инструменти. Почти 50 хиляди души умират всяка седмица, а пандемията далеч не е приключила. И това са само смъртните случаи, които се съобщават официално“, заяви главният изпълнителен директор на СЗО.

Той припомни целта, обявена по-рано от СЗО: да се ваксинират поне 40% от населението на всяка страна срещу коронавирус до края на 2021 г. Тази цел е постижима „само ако декларациите на страните и компаниите, които контролират доставките на [ваксини], са в съответствие с техните действия“, каза Гебрейесус. Той призова държавите, които вече са постигнали 40 % ваксинация на населението си, включително всички страни от Г -20, да дадат приоритет на доставките на лекарства към международния механизъм COVAX и Африканската работна група за придобиване на ваксини (AVAT).


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
3
 
! Отговори
дедо преди 1 месец
До u2Короновирусната зараза се лекува и предотвратява само за 2 дена и това е доказано на практика в успешната борба със свинския грип и коронавируса в Китай. Подробна информация на български: https://youtu.be/6UWRygB3Oz0
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой свят ? Мейнстриима в които ни вкарахте ли ?
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По принцип е вярно, но е много нагло да го казваш, гейбрей, защото точно ти забрани ивермектина и цинк-хидроксихлорохина.
51
3
 
1
 
! Отговори
Е да преди 1 месец
Ама трябва и акъл. А в България всеки се мисли за умен. Но доказано масово това не е случая...
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Светът разполага с всички необходими инструменти за борба с дъжда.
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Имаме нужда световното население, да намалява с 350х. на ден." /Жак-Ив Кусто/.
48
0
 
15
 
! Отговори
u2 преди 1 месец
Само не разбрах Китай влиза ли в света, щото те без да се перчат се справиха с вируса точно за един сезон ......а тук апокалипсис казват , че е от СЗО
47
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мамуууу, тоя е по-страшен и от драгалевския айдук! Гледа като кафърски бивол.
46
0
 
17
 
! Отговори
МАКАРЕНКО преди 1 месец
Ако децата ви не слушат може да им покажете снимка на тоя чичко и да им кажете че ще ги боцка с инжекция. Гарантирано действа безотказно.
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Етиопец к0румпиран е тоз б0клук
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато мафиотите се нагушат достатъчно с пари...
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бяха измиалили лекарство, като е толкова напреднала науката, а не съмнителен препарат.
42
1
 
17
 
! Отговори
Караконджул преди 1 месец
или таласъм е този?
41
2
 
17
 
! Отговори
ККК преди 1 месец
Тоя е еквивалента на нашата Сталина - простта кухоглава марионетка издигната от кукловодите за да им служи. Ама за нашата е още по-унизително щото е бяла.
40
0
 
10
 
! Отговори
Гошо семит преди 1 месец
Аз не съм го евал тоя щото ми поиска 100 евро и зелен сертификат
39
0
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
На кой връх в Берлин са се срещали?
38
1
 
16
 
! Отговори
Караминьолчо преди 1 месец
Тоя изваксинира индийците и африканците на караминьол преди няколко години, сега ше ни боде и нас. Аре нема нужда, ефенди.
37
0
 
13
 
! Отговори
Биволъ преди 1 месец
Значи никога няма да свърши.
36
0
 
13
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 1 месец
Гебрейесус калинка долна!
35
0
 
15
 
! Отговори
Леша преди 1 месец
Трябва да спрем да им казваме фашисти. Фашистите и нацистите са били достоен противник а тези са тъжни бостански плашила. Операция ковид, която цели поробване на човечеството, се ръководи от силиконовата долина и БигТех, които плащат на всички правителства с дигитална валута. Този сценарий с лъжливата пандемия се разиграва за шести път, през 101 години. Следващата пландемия ще започне през 2120. Между другото, всички продължават точно 2 години. Трябва да издържите още 2 месеца без да се бодете.