Репродуктивното здраве на жените може да намалее след COVID

Това се отнася особено за жените над 35-годишна възраст
29 окт 2021 17:15, Ния Христова
50
Репродуктивното здраве на жените може да намалее след COVID
Снимка: Pixabay
"Репродуктивното здраве на жена, заразила се с тежък или средно тежък коронавирус, може да се влоши до пет пъти", заяви Наталия Долгушина, главен специалист по репродуктивното здраве на жените в руското Министерство на здравеопазването, предаде БГНЕс. 
 
Тя отбеляза, че това се отнася особено за жените над 35-годишна възраст.
 
"Жените, страдащи от инфекция с COVID-19 в умерена или тежка форма, особено жените в късна репродуктивна възраст, над 35 години, имат петкратен шанс да намалят яйчниковия си резерв. Това е доста голяма вероятност функцията на яйчниците им да намалее", каза тя на пресконференцията "Майчино и детско здраве в условията на пандемия: как да се предпазим".
 
Долгушина отбеляза, че за момента не е установено отрицателно въздействие на ваксината срещу коронавирус върху репродуктивното здраве на жените и мъжете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой от спецовете по-долу ще ме светне ли по какъв начин ваксините влияят на стерелитета? Ама ако може по-сложничко.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и след спасителната ваксина, разбира се, тя доубива шанса
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е това си е част от аджендата, да намалят населението. дори вече ви го казват директно - след вируса ни няма да имате деца
42
1
 
4
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Постигат си целта сатанягите! Това беше и целта им. Никой от тях никога няма да признае, че вирусът е произведен. Гейтс е син на евгенисти и действията му не изненадват никого. Това се знаеше от много години. Планът си тече.
41
1
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Сега разбрахте ли за какво служат ваксините!?Който разбрал,разбрал.Който не е разбрал,да отива да го ваксинират.
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Койчо - Според факт чекърите тоя е имал предвид стерилизиране на населението от ковид, в смисъл премахването на ковид и не е говорил за репродуктивност изобщо, което като се замисля може и така да е, защото репликата му няма никакъв смисъл.
39
0
 
4
 
! Отговори
до 123 преди 2 години
Това за имунната система, че е отслабена не ноже да е вярно. Ако беше така жените като са бременни биха били винаги болни. Не съм забелязал подобно нещо. Иначе за ваксините съм съгласен, че може да са вредни за бременни жени, въпреки официалните мнения, че са супер полезни и даже е хубаво да се ваксинират. Не го купувам това.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, да, после ще кажат, че с ваксините никаква връзка няма, а просто ей тъй заради пандемията, от само себе си...Естествено, ваксините още като ги произведоха се знаеше, че дългосрочни проблеми не може да има, понеже те са ясновидци, ако има проблеми те не са от ваксините 100%.
37
1
 
10
 
! Отговори
123 преди 2 години
Един професор от Казахстан /гинеколог/ го описа в обръщение към нацията. Когато си бременна, имунната ТИ система е ВИНАГИ ослабена. Природно АКО НЕ Е-ти НЯМА да можеш да износиш плода. А ТЕ ви бият НЕЩО си, което КАРА вашата имунна система не да "скокне", ДА направи "салто-мортале" И ПОСЛЕ ИСКАТЕ да ИЗНОСИТЕ ПЛОДА.Той си го каза-ДЕТЕУБИЙСТВО. При това почти УЗАКОНЕНО
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименМдам, яко минуси на сравнението на България с Израел, които са много *** и се ваксинират и затова там има по-малко заразени с Ковид и умрели. Явно умниците си мислят, че с минусчета ще променят реалността :)
35
1
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
От ваксинацията със сигурност доста народ ще излезе от играта...Което е и целта де.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То да бяха само жените. Първата новина за страничен ефект от заразяване с вируса беше за импотентност при мъжете. После от криво разбрана политкоректност си замълчаха.
33
3
 
9
 
! Отговори
ДА, МОЖЕ ДА НАМАЛЕЕ, преди 2 години
...но, в следствие ваксинациите. Подготвят ни за грозната истина.
32
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мика"Даже и слепите видяха че най-ваксинирани континент в света, е с най-много болни на глава на населението,"Да, ама най-ваксинираните страни имат най-малко умиращи и най-малко препълнени болници, за разлика от пълната с умници България.Всъщност - я да видим : през изминалите 28 дни в Израел, където са *** да се ваксинират има цели 43953 случая на Ковид... а в България, където сме много умни и не се ваксинираме - само 90781. Мдам.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте плашили хората, бе! Мангъров го каза - само преболедуване без ваксинация е решението!
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "Не им разрешават да изнасят такава информация, не че нямат резултатите." ---- още по-лошо е. НЕ ЗНАЯ КАК Е В МОМЕНТА (преди някой да почне да лае насреща ми), но доскоро въобще нямаше назначени клинични тестове за отражение на ваксината върху фертилността. Резултати няма как да има, защото трябва да минат години.
29
1
 
10
 
! Отговори
УМЕН преди 2 години
"Репродуктивното здраве на жените може да намалее след COVIDА СЛЕД ВАКСИНАТА РЕПРОДУКТИВНОСТТА ИЗЧЕЗВА ИЗЦЯЛО И ПРИ ДВАТА ПОЛА. ПАРДОН, И ПРИ 32-ТА
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последния абзац е пълна лъжа! Не им разрешават да изнасят такава информация, не че нямат резултатите.
27
0
 
14
 
! Отговори
Ннн преди 2 години
А след ваксина, ще изчезне!
26
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 2 години
За ваксинираните явно...