9 000 служители в Ню Йорк в отпуск, не искат да се ваксинират

Тези, които не са имунизирани, ще бъдат оставени без заплащане
2 ное 2021 09:53, Елка Василева
47
9 000 служители в Ню Йорк в отпуск, не искат да се ваксинират
Снимка: архив, БГНЕС

Около 9000 души, заети в обществения сектор в Ню Йорк, излязоха в неплатен отпуск заради отказа си да изпълнят заповедта на властите да се ваксинират срещу ковид, която влиза в сила от 1 ноември, предаде Асошиейтед прес, като се позова на кмета на града Бил де Блазио.

Около девет от всеки десет служители, за които се отнася заповедта, са се ваксинирали и не се наблюдават смущения в работата на техните служби, изтъкна Де Блазио. В администрацията и други структури от обществения сектор в Ню Йорк, са заети над 300 000 служители.

Още по темата

"Искам да благодаря на всички, които се ваксинираха. Благодаря ви, че се ваксинирахте. Благодаря ви, че направихте правилното нещо. Благодаря, че направихте възможно да продължим напред", каза кметът.

Мярката за задължително ваксиниране на служителите на Ню Йорк влезе в сила в понеделник на фона на отказа на малцинство от тях, сред които полицаи и пожарникари, да се ваксинират.

До неделя един от всеки четирима пожарникари и един от всеки шест полицаи в Ню Йорк все още беше без първа доза от ваксина срещу ковид.

Над 3500 служители са се ваксинирали срещу ковид през уикенда. Около 12 хиляди са подали молби за тях да бъде допуснато изключение от задължителна ваксинация по религиозни или медицински причини.

Съгласно въведените от градските власти правила служителите, които не са се ваксинирали, ще бъдат оставени без заплащане.

Властите на Ню Йорк завиха, че са готови за възможен недостиг на кадри, като ще разчитат, че ваксинираните служители ще работят допълнително, за да покрият празнините в работните графици.

Ръководителят на професионалното обединение на пожарникарите от Ню Йорк, което се противопостави на задължителната ваксинация, предупреди, че обществената сигурност може да бъде изложена на риск. Пожарната служба заяви, че е готова да спре работата на до 20 процента от екипите си.

"Тук сме днес заради една заповед, която не засяга само нашите членове, но и всички служители на общинските служби на Ню Йорк, на които им бяха дадени девет дни да вземат решение, което може да промени живота им и да се отрази върху кариерата им", заяви председателят на обединението на пожарникарите Андрю Ансбро на сутрешна пресконференция.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио заяви, че най-важният приоритет на градските власти е да спрат разпространението на коронавирусната зараза, която продължава всеки ден да отнема живота на местни жители.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
/* преди 2 години
До АнонименА стига с това "застрашаване на живота на другите"! Метилявото си е метиляво, любимият лаф на баща ми.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прочетено току-що интересно: 4ернокожа отива да се надупчи в пункт в Ню Йорк, където по погрешка са я изпратили от работата, като във формуляра е вписана като "бяла". Като я виждат възразяват, че не могат да й поставят от "наличната" Модерна. Тази история кара хората в Щатите да се питат различават ли се ваксините според рacaта?
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честно казано сега като се замисля предпочитам да умра от глад, вместо от бавна отрова, която сам съм си набил.
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 39 пияният шофьор истрезнява, а ваксинираният си остава ваксиниран за цял живот!
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И В НЮ ЙОРК, КАКТО И ДРУГАДЕ ПО СВЕТА ЩЕ ДОСТИГНАТ ДО 80-90% ВАКСИНИРАНИ, А СЛУЧАИТЕ С КОВИД НЯМА ДА СА В ИСТОРИЯТА И ЩЕ РАЗБЕРАТ (ПО ТРУДНИ НАЧИН) ИСТИНАТА ЗА ВАКСИНИТЕ.
34
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се повъртят няколко дена из къщи а после ще отидат да се ваксинират. Не можеш да имаш право на избор когато застрашаваш живота на околните. Пияният шофьор застрашава живота на хората, той трябва ли да имо право на избор да пие?
33
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е свободният избор - умираш от глад или умираш по от претоварване с работа, заради това, че са уморили колегата ти. Но пък е взето 'правилното решение' за борба с вируса. Хаосът се задълбочава.
32
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки си има своя фашизъм, ето го тоя на Байдън.
31
1
 
7
 
! Отговори
фашизъм преди 2 години
Ще има нов Блаклайфсматер, то се е видяло
30
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио заяви, че най-важният приоритет на градските власти е да спрат разпространението на коронавирусната зараза" - И как се спира зараза с ваксина която не предпазва от предаване на заразата ?
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ФЕН Много лесно можем да ги стигнем като отидем при тях.
28
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Анонимен29 Защото,както написа колегата Логично,следва УВО'21.
27
23
 
4
 
! Отговори
ФЕН преди 2 години
Как ще ги стигнем Американците ?!! никога! тук кой ще има куража да наложи задължителна ваксинация за лекари, учители и държавна администрация? ще си блеем и тънем в тъпотия и простотия - това най-добре сме го усвоили
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алекс?? Защо си мислиш, че ще ги оставят да гладуват? По скоро набодените в скоро време ще имат сериозни финансови проблеми.
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много повече са неваксинирани. Статията е пропаганда за ваксини и успокояване на набодените овции. Дано скоро им се случи случка и изреват за персонал
24
16
 
0
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
Те са ваксинирани отдавна, ЕАС трябва да ви задължат с изритване от работа.
23
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много правилно. Нашите антиваксаджийчета още подскачат и пелтечат и си мислят, че номерът им ще минава вечно. Хората ще ви пометат спарцалите бе ей, цъpвyлaнкoе и, кой ще ви търпи идиoтщинитe?
22
13
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Гладът променя мисленето.Ще поискат.
21
25
 
9
 
! Отговори
Колю преди 2 години
Крайно време да се задължат да се ваксинират полицаи, медици и учители и в България. Всеки ден работят с хора и разнасят заразата.
20
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е да има 10% антиваксъри. Навсякъде е така по света, само у нас са над 60%. Колкото по-богата държава, колкото по-развита и напреднала, толкова по-малко антиваксъри. Неслучайно у нас всеки добре платен е отдавна ваксиниран, а сервитьори, шофьори, берачи на малини и всякакъв слугинаж не иска да се ваксинира.