ЕК: Сертификати за антитела не са подкрепени от науката

Засега нямало достатъчно яснота, за да се направи такава препоръка
4 ное 2021 14:19, Елка Василева
82
ЕК: Сертификати за антитела не са подкрепени от науката
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската комисия изрази готовност да препоръча сертификат за COVID да бъде издаван и на хора, които имат антитела срещу вируса на новото заболяване, стига да има подобна препоръка от учените. Това заяви днес говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпроси.

Още по темата

Той отбеляза, че европейският цифров ковид сертификат, както е официалното му наименование, е предвиден само за облекчения при пътуване. Останалите цели, за които сертификатите се използват, се определят от държавите в ЕС, добави говорителят.

По неговите думи комисията е предложила сертификати за преболедуване да се издават само на хората, чието заразяване е било установено с тест по метода PCR, заради препоръката на учените.

Възможността да се издава сертификат при откриване на антитела бе обсъдена, но засега не е достатъчно подкрепена от науката, продължаваме да следим този въпрос, заяви говорителят. Може да предложим промени, ако има нови научни насоки. Засега няма достатъчно яснота, за да направим такава препоръка, допълни той.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и ваксините не са, щото в момента са биопродукт, ама си важат, демек си подкрепят квот им е удобно, по добре гледайте Австралия и мислете кво ни чака - бой, огнарничения, ваксинации, и квото каже голимия шеф, ако рече че иска да ни изтребят ша го направят
67
0
 
10
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Само пълни невежи няма да се разсмеят на глас на тези корумпирано политически и бизнес обяснения. Ако си ваксиниран пък дори и да не е успяла 'ваксината" да създаде антитела- получаваш сертификат. Но човек изкарал вируса като лека настинка и не проверил се чрез лекар с фалшивия PCR тест, дори да има антитела - не получава такъв?Да не говорим че тези сертификати са пълна безмислица и фашизъм. Защото ваксинираните заразяват и се заразяват един друг, не по-различно от да се заразят от неваксиниран
66
4
 
0
 
! Отговори
Дo 72 преди 2 години
Вирусите са генетичен материал (ДНК или РНК) в опаковка според вируса. ОСвен това за отделните организми се позлват определени праймери за тестовете. Точността е доста висока...Тъй че....Вие за коя наука говорите? Ако е Вашата - не е наука, а Нищознаене.
65
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя наука? Създателя на пи си ара Кари Мълис казва,че той не открива вируси,а взима ДНК. Има го на стар клип в нета,нищо,че е починал. Кой лъже?!
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Науката не е подкрепила и съществуването на дзвера срещу, който има инжекция, която ти дава COVID (Certificate Of Vaccination ID)
63
7
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 65: преди 2 години
Същото, като и двамата да имате телефони, но единият има договор, а другият няма. Кой може да го ползва? как някой щее сигурен, че сте преболедувал/а точно това, след като никой не го е доказал с тест? Ако искате имайте телефон, но без договор с оператор не върши работа.
62
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към ПАРАфразата: изследванията на ефективността на ваксината не включват просто или само тестове за антитела. Ако имаше научна обосновка и яснота за тестовете за антитела като сертификат, при какви условия и какви точно тестове, те щяха да бъдат вариант. Но няма такава, нито колко, какви точно антитела, и докога най-вече да се издава тоя сертификат. Та всичко е несигурно и непроучено - какъв сертификат искате, с каква валидност...
61
0
 
8
 
! Отговори
САНДО преди 2 години
КОЙ ИЗМИСЛИ ТАЗ ТЪПНЯ ??
60
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека да парафразираме - Ваксините, които създават антитела не са подкрепени от науката хахах
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Науката и ЕК може и да не подкрепят сертивификати за антитела, но в България е важно че ги подкрепя Румен Радев заради набралия се уплах че ще изгуби изборите геройски.
58
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна простотия! Някой преболедувал и имал тест - има сертификат, някой преболедувал без тест, има антитела - е не може сертификат?!? Що за глупост и двамата са го преболедували ?!?!
57
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те самите сертификати не са подкрепени от науката, а са чисто политическо творение, но това не ви пречи да продължавате да ги рекламирате!
56
4
 
13
 
! Отговори
Рудшилд преди 2 години
Не се бориме да спасиме дъртаците, а се бориме да спасиме икономиките на "развитите" държави. Икономическа война срещу Русия и Китай с всички средства.
55
19
 
3
 
! Отговори
Оле преди 2 години
Дъртаците да ***, щом не щат да се ваксинират. С тях ще си отиде много гнилоч.
54
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво сега - преболедувал съм нелегално ковид през март ли ?
53
7
 
17
 
! Отговори
Оптимист преди 2 години
Умиращите не са повече от други години. Тов е само повод за да наложат извънредно положение и да влеят пари в издуханата икономика на запада, защото китайските комунисти им е****а майката на пазарната икономика с дампинговите цени и бълващите мърсотия заводи.
52
2
 
18
 
! Отговори
Grom преди 2 години
Така ще си е чакаме и часовете да спрем да сменяме... И там науката е безсилни. Прави се, защото се прави. Не защото има обосновка.
51
1
 
26
 
! Отговори
То па една наука преди 2 години
Нова медицина, оле!
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейска или еврейска, науката все служи на някого. Алхимика измислил порцелана в Майсен, забравих му името, и той е служил на саксонския крал.
49
2
 
27
 
! Отговори
ГМО преди 2 години
Най-лошото е че измениха ЕК законодателството за ГМО, за да пуснат ваксините. Сега ГМО директивите важат за всички продукти. Няма контрол никъде и всичко отива по дяволите.