Въвеждат локални противоепидемични мерки в страната

На места има частично затваряне
20 яну 2022 08:42, Петя Славова
21
Въвеждат локални противоепидемични мерки в страната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

И днес новозаразените регистрирани с коронавирус надхвърлят 10 хиляди. Въвеждат се локални мерки срещу COVID-19 в страната. Заради ръста на заболели в Средец и Сунгурларе е въведено частично затварянe. Затварят врати социалните центрове, пенсионерките клубове и детските градини.

Още по темата

Днес Областният съвет по здравеопазване на Бургас ще решава дали да бъдат затворени училищата в най-засегнатите райони. В Пловдивска област спира плановият прием в лечебните заведения. Изключение ще се прави само за пациентите с онкологични заболявания, раждания, трансплантации и рехабилитации.

Решението на Областния оперативен щаб цели да се осигури ресурс от лекари и санитари, които да подпомогнат работещите в COVID зоните.

Провеждането на масови мероприятия няма да бъде преустановено, но ще се извършва при засилен контрол за спазване на мерките. Освен това, всяка от 18-те общини в областта ще трябва да изготви свой план за борба с епидемията на база на националния такъв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
8
 
! Отговори
До Крум преди 2 години
Тия опити да се спре разпространението причиниха мутации на вирус, който можехме да го прекара в най-леката му естествена форма още в самото начало
11
0
 
0
 
! Отговори
вяеявевяев преди 2 години
Г-н "ще работиме" къде отиде? да взема мерки още сега.
10
1
 
13
 
! Отговори
До 10, преди 2 години
"Тоя път вече наистина трябва да се влезе в НС и да ги е бем докато умират в мъки!" - - Не че ни си прав, но там плъховете не седят, изчезват яко дим, веднага щом им замирише на протести! Иначе че трябва да върнем сградата на НС от ръцете на народните изедници и националнитепредатели - да, трябва. До тук за има-няма 2 месеца по-голямата част от дупедавците показаха истинскиту си лица - на юди и терористи.
9
0
 
16
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
"Виждат, че 70% от хората нямат никакви намерения да си слагат ваксин,за какво постоянно ги въвеждат тия мерки?За да намразим още повече киро кандата ли?" ххх 70%? Минимум 90% са у нас! Просто едни 20% бяха принудени,а кой реално как я организира едруг въпрос. От принудените са първи набарикадите против зеления геноцид, защото усетиха нацисткия ботуш лично върху гърба си! Едни 10% са овцете у нас. В чужбина също по протестите, вкл. въоръжените такива, са и набодени, и сертифицирани по друг начин
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да видим кой шеф на РЗИ е най-голям натегач сега! Че след цирка от него да почваме съда и саморазправата!
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Великобритания махат мерки, тук се правят на интересни и слагат. Няма по-добър начин да изгониш българите от България
6
1
 
2
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 2 години
Къде е Сунгурларе, рикия правят там
5
5
 
19
 
! Отговори
Грамада преди 2 години
Проклет да е КИРЧОУ!!!
4
11
 
24
 
! Отговори
Крум преди 2 години
Абе хора, това ли е представителната извадка на обществото? Надявам се да не е, защото това би обяснило катастрофалния начин на справяне с пандемията. Защо не обясните на някой от близките на тези 32 000 души, че не са необходими мерки, ваксинация и че това е просто грип. Ще се справим с проблема, но с цената на много човешки животи. Поне проявете малко човещина
3
7
 
33
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Кви мерки? В Англия премяхват маските и сертификатиет, нашите мерки въвеждат. Доказа се ,че оМикрона е Хрема-края на ковида!
2
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кукарача, кукарача! Ние сме безсмъртни милиони антиваксъри!
1
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На това безобразие трябва да сложим край! Не може да въвеждат мерки или да ги спират според настроението си. Бе хора, не ви ли писна?