Седмичен рекорд на новите случаи на коронавирус в Германия

Страната се готви да облекчи санитарните ограничения
16 мар 2022 14:46, Елка Василева
33
Седмичен рекорд на новите случаи на коронавирус в Германия
Снимка: архив, БГНЕС

Германия обяви пореден връх на новите случаи с коронавирус на седемдневна база, въпреки  че страната се готви да облекчи санитарните ограничения, предаде Ройтерс.

Още по темата
Институтът "Роберт Кох" е регистрирал за периода 262 593 нови инфекции, което е с 22 на сто повече от предходните седем дни. Така общият брой на заразените с коронавирус в страната от началото на пандемията вече наближава 17,7 милиона. Новозаразените на седемдневна база са достигнали днес нов връх от 1607. Вчера този показател беше 1585.

Към починалите с диагноза COVID-19 са се добавили 269 души и те са вече общо 126 142.

Разпространяването на заразата се засили след началото на март, когато започна облекчаване на правилата за достъп на неваксинираните до публични прояви на закрито.

Очаква се в петък Бундестагът да приеме законодателна промяна, която значително ще намали санитарните ограничения. Действието на настоящите противоепидемични мерки изтича в събота, посочи Ройтерс.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Тя се била тествала за да не заразявал хората. Ти си за трепване аз ще ти кажа
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Разпространяването на заразата се засили след началото на март, когато започна облекчаване на правилата за достъп на неваксинираните до публични прояви на закрито." Е нали сте ваксинирани на 90% и трябваше да имате стаден имунитет? Какво стана? Неваксинираните заразяват ваксинираните ли? Това е тотално малоумие.
21
1
 
1
 
! Отговори
Заболя ме главата! преди 2 години
Много ваксинирани казват тук, по- ми е сигурно да се видя с неваксиниран тестван приятел вместо ваксиниран нетесван! Всеки ден ми се обаждам ваксинираните ми приятели да ми се оплакват: свекърва ми след байонтек на другия ден умря, комшийката ми я болят ставите и ме пита дали може да отиде на минерални бани в България да си облекчи болките от ваксинацията, другата ми приятелка германка от миналата година кракът и зазлява! И сега само ми звънят и ми се оплакват!
20
2
 
2
 
! Отговори
Заболя ме главата преди 2 години
Живея в Германия! Не съм ваксинирана, 2020 имах ковид! Много мога да разкажа! Най- добрият ми приятел немец от така наречената интелигенция, инжинер в Мерцедес заради мем започна да се тества след втората ваксина, аз също се тествам да не заразя хора! И какво се случи с Ханс през декември 2021 си сложи трета ваксина и замина за того. Началото на януари ми се обади, че има ковид със симптоми и цяла седмица в карантина! Кой кого заразява!
19
1
 
4
 
! Отговори
Търчим за ваксина преди 2 години
Да не би да е щото са прекалено ваксинирани и вече всеки вирус ги лови. Имунната система не е да си играеш с нея и да се бодеш с квото ти кажат по телевизията.
18
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е важно колко души са болни , а колко тежко са болни. Факт е, че умират неваксинираните. Това че другите се тестват и влизат в статистиката бройки, които ги боляло 1-2 дни гърло, не е проблем. Проблемът е за неваксинираните, че развиват тежки симптоми, болнични, хоспитализации, рехабилитации.....много харчат.
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакъв проблем няма за неваксинираните под 60 години с относително добро здраве... Жертвите са 99% пенсионери................................
16
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните горят. Мерките бяха заради тях. Сега като паднаха, няма измъкване. Омикрон, делтакрон и каквото там дойде и все за неваксинираните.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тоа ви сайт Новините за Германия минават през Лондон Британия, щото са крадени от други български сайтове
14
4
 
12
 
! Отговори
Живков преди 2 години
Предатели на собствения си народ Алооо журналистите корумпирани некадърници за вас говоря
13
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно войната свършва....
12
9
 
29
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
Украйна мачка....ама Киев е обсаден, а не Москва....Я ходи при Зелски и смръкнете някоя кока магистралка
11
4
 
19
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Ползвам САМО МАСКА В ТРАНСПОРА И В МАГАЗИНИ и още НЕ съм се заразил!
10
16
 
0
 
! Отговори
Живков преди 2 години
Алооооо защо ми слагате минуси защото не ви отърва което написах. Вие сте предатели на своя народ. Кой предаде най великия Българин Васил Левски. Вие сте предатели на собствения си народ. Съмнявам се вече дали сте българи.
9
2
 
25
 
! Отговори
varna преди 2 години
До АнонименЯвно така ще я караме вече вирус, война, вирус, война....................докато приключим с интернет.
8
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Разпространяването на заразата се засили след началото на март, когато започна облекчаване на правилата за достъп на неваксинираните до публични прояви на закрито."Ей намаляха желаещите за ваксини (намаляха приходите ) и се започна пак .
7
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните са близо 6 милиарда. Обаче България е сред неваксинираните като Чад, Бруней и Конго. И антиваксърите продължават да предричат смърт на ваксинираните. По-добре вижте общата ни смъртност, която с 60 000 повече годишно миналата година. И тези 60 000 са определено жертви на ковид и постковид.
6
6
 
22
 
! Отговори
Живков преди 2 години
Алооооо журналистите продажници корумпирани некадърници. Вие кажете кой взе трите милиарда Евро. За това защо не пишете. Имате ли смелостта некадърници предатели на своя народ.
5
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 - подготви се психически, защото това ни очаква от сега-нататък. Една криза ще изчезва, за да дойде моментално друга. Сега като се разберат за Украйна ще последва я атака от Китай, я астероид изведнъж ще се насочи към Земята, или пък ще активират пак разни терористи, а пък кравичката Глобално затопляне си я доят редовно.
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
увсите трябва да се мачкат за да се ограбват по-лесно. за това са измислени държавите, данъците, кризите, войните и т.н. елитът не е подвластен на същите закони като простолюдието