Бременността е период, в който се нуждаете от ценни хранителни вещества, за да осигурите необходимото за развитието на бебето, както и да поддържате собственото си здравословно състояние в добра форма. Сушените плодове и ядките имат особено изразени здравословни ползи при бременност. Вижте защо трябва да ги хапвате редовно.
Съдържат ценни минерали
Ядките и сушените плодове съдържат концентрирани количества минерали, от които тялото на бременната жена се нуждае, за да ги предаде на плода. Сушените плодове съдържат значително по-концентрирани количества желязо, мед, магнезий, калций, манган, цинк, които играят съществена роля за развитието на бебето. От тях зависят редица процеси в организма, включително качествено делене на клетките, развитие на мозъка, нервната и сърдечносъдовата системи. Функцията на имунната система също до голяма степен се влияе от оптималното наличие на минерали в храната.
Плодове и ядки при анемия
Сред най-полезните ядки и сушени плодове по време на бременност са бадеми, кашу, орехи, лешници, шамфъстък, фурми, кайсии, кокос, сливи, червени боровинки.
Източници: 3 топ ползи от ядките и сушените плодове при бременност
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.