И във Варна променят срока на противоепидемичните мерки

Те ще важат до 19-и август, а не до края на месеца
8 авг 2022 16:52, Петя Славова
22
И във Варна променят срока на противоепидемичните мерки
Снимка: БГНЕС

Променят срока на провитоепидемичните мерки във Варна. Изискването за носене на маски в обществени закрити помещения и в градския транспорт  в града ще бъде валидно до 19 август, а не до края на месеца.

Още по темата

Това се казва в нова заповед на Регионалната здравна инспекция в крайморския град, обнародвана на сайта на ведомството. Причината за намаляването на срока е подобряването на епидемиологичната обстановка в района, предава БТА.

Изискването за носене на маска важи за лечебни заведения, аптеки, магазини, административни учреждения. Изключения се допускат само за персонала и клиентите в заведенията за хранене и баровете, както и за фитнес залите. Децата до 6-годишна възраст са освободени от носенето на маска.

До 19 август остават в сила изискванията за засилен контрол при приемането сутрин на малчугани в детските заведения. Забранени са и свижданията в болниците, освен по преценка на лекуващия лекар, ако пациентът е настанен за повече от 5 дни в лечебното заведение.


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Нов преди 1 месец
РЗИ били заключени да се пазят от народната любов. И памперси за възрастни са им раздали, ако от страх напълнят памперса да няма мазало. А пред входа им защо никой няма да скандира, да им ускори пулса?
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
У Варната е такава тъпканица в момента, че си нямате идея. По улиците се чуват всякакви езици, а половината коли са с други регистрации. Щурат се насам натам, вечер реват мотори. На повечето места трябва резервация. Днес имах малко ходене по разни складове и часове стоях из задръствания. Не може толкова народ да се следи кой какво прави, а и не е нужно. По добре всеки сам да решава. Ако е по-спокоен, да си слага.
18
1
 
12
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Днес като,бях в метрото ,и софийските овци бяха с маски(имаше няколко здравомислещи граждани като мен,които бяхме без маска)!!!Та ,никога нема да се освобим заради тези роби!!
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във Варна има мнго ковид правят си тестове у дома и се разхождат помолове ресторанти и т.н
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че им писна писна им досега работеха просто тъй сега наистина рсботят и се отчитат Не е леко но това е държавна служба не забравайте
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И в РЗИ работят хора като нас, и на тях им е ясно, че ги карат да изпълняват безумни заповеди и ги противопоставят на населението нарочно. И на тях им писна.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РЗИ не прави никакви проверки бямат персонал а и да имат се е заключил зад вратите пробвайте да питате в РЗИ нещо не можете Заключени са
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във Варна има заболеваемост само не мога да разбера защо работетещите в ресторантите не трябва да носят маски за да плюят върху храната ли за клиентите да но за келнери и готвачи трябва да са с маски и то не под брадите и през маската се чува кой какво говори
12
2
 
10
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Карта та дрънка скоро ще дрънка на празно!На държавна работа и си работя декар двор,хич не ме интересуват веригите искат или не искат маски, да седят без оборот, после следва лечебен глад през зимата!
11
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мерките и маските обърнаха тренда. Това беше и целта.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко необходимо за периода до 31 август съм си набави,веригите магазини да ме чакат...просто няма да ми стъпи кракът там.Нека да чакат РЗИ да им прави оборот.Ще пазарувам в малките квартали магазини и то ако е нещо супер належащо.Пандемията ще започне през зимата, без оборот,тоест без заплати,а за някой и без работно място...
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откога повтарям, че тая "пандемия" е неспасяема. Измислете нова, изиграйте постановката по-добре и тогава се надявайте хората да изпълняват.
8
1
 
26
 
! Отговори
whatever преди 1 месец
Защото обстановката се подобрявала, да бе, да. Защото хората бойкотират и защото въведохте мерките при нулева смъртност и нищожна заетост на болниците, понеже няколко човека повече от предишните дни били хванали настинката, която ще изкарат с ден-два леко неразположение и толкоз. Няма ви нося тъпия ***!
7
1
 
16
 
! Отговори
Сега преди 1 месец
се налага да отида във фантастико! Иначе съм дала игнор на всички вериги, възприемащи ме за уфсъ. Техните заплати зависят от нашите покупки!
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Властта е у народа просто защото ние сме многото. Дава ме я временно на разни марионетки, които често забравят този факт и се мислят за богоизбрани. Можем винаги лесно да ги отрезвим, само трябва да сме обединени.
5
1
 
25
 
! Отговори
Ще го намалят, преди 1 месец
Къде ще ходят, никой не се подчинява на изфабрикувани фашистки "мерки".
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Масовият бойкот дава резултат. Разбрахте ли, че никой не може да ни принуди да правим нещо, ако масово кажем НЕ!
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никъде в София не нося "маска", никой не ми прави забележка за това, почти няма хора, които да носят. Вече дори най-заспалите взеха да се усещат какво става с ковидизмишльотината.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съпротивата дава резултат. Имало смисъл.
1
1
 
28
 
! Отговори
Напомняне преди 1 месец
Нека наивните доктори, които още слугуват на управниците, докарали ни тази пандемия, да продължават да се молят, за добавки. Поне това ще им остане! А те трябваше да са едни от първите, които да кажат истината за пандемията и ваксините. Но явно парите са по- важни от здравето на хората, според тях. Сега, като им спряха парите, какво им остана?