Путин ще следи най-засегнати икономически сектори от COVID-19

Нареди и постоянен мониторинг на ситуацията в Русия
29 мар 2020 17:30, Анисия Иванова
138
Путин ще следи най-засегнати икономически сектори от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин възложи на правителството да изготви списък със секторите от руската икономика, които са най-засегнати от разпространението на коронавируса, и да осигури постоянен мониторинг на икономическата ситуация в страната за актуализация на този списък.

Заповедта е издадена след обръщение на държавния глава към гражданите във връзка с коронавируса, публикувано на сайта на Кремъл, предаде ТАСС.

Путин разпореди също Държавната дума да ускори приемането на законопроект за извънсъдебно обявяване на физически лица в несъстоятелност, осигурявайки по-голям достъп до тази процедура на бедните. Това трябва бъде изпълнено до 17 април.

Освен това от 1 април правителството трябва да започне да изплаща по 5000 рубли на семействата с деца до тригодишна възраст, имащи право на "майчински капитал", за период от три месеца.

На правителството и централната банка е възложено да одобрят до 15 април план за действие по осигуряване на динамика на кредитирането в реалния сектор на икономиката, съобщи днес пресслужбата на Кремъл.

Руският президент е поискал още от правителството до 20 април да подготви изменения в законодателството за кредитните ваканции за гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Изводи искам!Не си дочел, другарю. Това което 53 каза е, че има такива квартали на Запад а не в Раша. Ти чувал ли си за Италиански квартал в МАсквА? Или Френски? Или Американски? Не си и няма и да чуеш. Язък ти за "познатите". Явно че на русофилите, това че имате познати, ви служи само да обяснявате колко ги разбирате нещата. Нещо като Алековия Бай ***.
111
0
 
1
 
! Отговори
Марина преди 4 години
Анонимен . прецака целия клон. кажи ми, че живееш в Украйна.
110
1
 
2
 
! Отговори
Аноним 2 преди 4 години
До Аноним Така ще бъде. Всичко отива на факта, че доларът ще стане само тоалетна хартия. И еврото не е изключение.
109
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 117Ако България имаше такъв "държавник" ..... тя нямаше изобщо да е в ЕС ..... както впрочем не е и Русия с нейния ужасен стандарт на живот, а са най-богатата на природни ресурси страна на планетата тия.
108
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко злоба има в този форум! България щеше да бъде на друго място в ЕС ако имаше такъв държавник, а не еднокнижник!Не съм руски привърженик, ама им завиждам! Ако България имаше такива проблеми като Русия и не беше в ЕС, официалния език щеше да е турски или македонски вече!
107
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светът ще свърши, шорошките ***, не.
106
2
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
- Улыбнись, Вова! Не грусти!
105
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бате ГойкоАз не ти говоря за туристите руснаци. Аз ти говоря за нормалните граждани когато са си в Русия. Явно добре си затваряш очите и ушите, щом "не знаеш за преследвания" (политически или на друга основа). Явно и игрите в Сочи си пропуснал. Боищата пред олимпийското знаме обиколиха света. Явно и политическите убийства в и извън Русия също си пропуснал, но то това е нормално за безпристрастни граждани, които са "участници в много руски форуми".
104
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКво става с Близкоизточния мирен процес?ми процеса умре! Петрола стана $16 и "миротворците" се прибраха по базите си, че няма с какво да си платят завръщането до раша. Сега рупат гилзи и чакат ония брадатите вирусолози да дойдат да ги излекуват :)
103
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Водку и антифризТози ''красавец'' на снимката защо е тъй намусен:))))скоро ще го залюлеят на някоя лампа
102
6
 
8
 
! Отговори
Водку и антифриз преди 4 години
Този ''красавец'' на снимката защо е тъй намусен:))))
101
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин проплака в ООН "Свалете санкциите заради коронавируса"Защо така бе товарищ? Нали санкциите бяха много полезни? Нали руски тъпaчки обличаха тениски с надписи "Снкции? Не смешите наши Искандеры" и "Тополь санкции не боится!" и се снимаха в нахални захилени пози. Къде скрихте тъпaчките си? Защо не излезнат пак ухилени да поучават света каква сила е Русия. Къде се дяна руското величие товарищ?
100
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди години 7-8 другаря Алексей Милер днес шеф на Газпром а в миналото главен събирач на рекета за товариш Путин в Ленинград каза следните премъдри слова:"Ерата на евтиния нефт и газ свърши" и започнаха путинските подлизурковци да рисуват едни графики как към 2020 година нефта ще е 250-300 долара за барел а газа по няколко хиляди долара за 1000куб. м. Русия щеше да бъде свръх енергетическата държава която ще смуче от САЩ милиарди долари а средната заплата на руснака трябваше да е 2700$ днес.
99
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Товариш Путин какво става със широкорекламирания проект за дедоларизация преди няколко години. От напъни за дедоларизиране, рублата стана на тоалетна хартия. Нали вие с Китай щяхте да сломите за вечни времена долара и да насадите на негово място рублата и юана. Русофили в екстаз обясняваха как кокаколата в САЩ щяла да струва копейки. Къде сте сега путински икономисти и дедоларизатори?
98
7
 
9
 
! Отговори
Парите свършиха преди 4 години
Войната в Сирия спря. Агресорите Русия Иран и Асад са се прибрали по базите в строга карантина, след многото смъртни случаи особено сред иранците от коронавирус. В Либия турските дронове които не се страхуват от коронавируса пердашат здраво по Вагнеровците и приятеля на Масква Хафтар. Преди 2 дни е унищожен щаба на Хафтар заедно с вагнеровските генерали в него. Загинал е дясната ръка на Хафтар. Като по чудо Хафтар е останал все още жив. Докога ли? Всички шовинистки планове на Русия пропаднаха.
97
4
 
3
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Може би не си чувал за активното преследване на хора с различни сексуални и други възгледи ..."Познавам такива "девойки". Разказвали са ми, че не са приемани добре от обществото, но за политически преследвания-не.
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мръсното Майче Виж, това с газопровода е многоходовка на Путин, щото те на китайците го продаваха газа "на убыток". Така, че сега като е спрян, руснаците всъщност печелят.
95
7
 
5
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Между другото, ако предположим, че не си гражданин на държавата"Не съм, гражданин съм само на Република България."На руснаците, им е защото не им дават да шават грам"Където и да съм ходил по света, навсякъде съм срещал руснаци. Никой не се е оплаквал, че не са го пуснали някъде да ходи, било то временно или за постоянно.
94
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин е отдал заповед цялата шивашка индустрия в русия да шие маски от девалвирали рубли. Оказва се че икономически е много по-изггодно отколкото да се шият маски от тоалетна хартия.
93
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво става с Близкоизточния мирен процес? Евреи и араби не се ли млатят още?

Спонсорирани публикации