До-волни сред природата!

Тридневен фестивал за музика, спорт и кино
7 авг 2008 12:52, Петя Славова
3
До-волни сред природата!
Теодосий Спасов е един от участниците на фестивала. Снимка: БГНЕС

Първото издание на музикалния фестивал „Беглика фест“ ще се състои в Родопите, около язовир „Голям Беглик“ над Батак. Ще се проведе от 7 до 10 август.

В него ще участват Теодосий Спасов, "Уикеда", "Kozza Mostra", "Попара" и други музиканти и DJ-и на движение H.M.S.U. и "Artmospheric".

Освен музика, ще има и различни видове спорт, под мотото „Волни сред природата!“. Идеята е мотото да се преобърне в "До-волни сред природата!".

Спортната програма включва четирибой /на 9 август/, съчетаващ дисциплини, свързани с 4-те елемента на природата - колоездене /земя/, пейнтбол /огън/, плаване с каяци /вода/, катерене по въжена градина /въздух/.

Байкове, лодки, екипировка за пейнтбол ще бъдат на разположение на гостите през всеки от фестивалните дни.

Състезание по ориентиране, сценарийна игра "Спасителна мисия "Беглика", турнир по чилик са другите предизвикателства.

Мисията на феста e екологичнa и социална. Билетът за вход ще е под формата на фланелки, а събраните средства ще се използват за запазването на популацията на глухаря /дивия петел, населяващ местността и застрашен от бракониери/.

В програмата на фестивала са включени и прожекции от Европейския екологичен фестивал и Future Shorts.

Арт- и екоработилниците ще провокират сръчността и въображението на гостите на феста. Лендарт, работилници за рециклиране и маски, "Старите игри", "Чай за всички", рисуване на фланелки от екопамук, блинд-арт игри, "Билките в България" са част от уъркшоповете.

 Организатори са сдружение "Байкария", фондациите "Биоразнообразие", "Аутуърд баунд", "Къща за книги и приключения", екологично сдружение "За Земята", сдружение "Селище Зелено училище", Българската пейнтбол федерация и Народно читалище "Бъдеще сега".


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
xtremez.bg преди 14 години
Пейнтбол Магазин и Терен за Варнаhttp://xtremez.bg
1
0
 
2
 
! Отговори
главният редактор преди 14 години
Ду - дуци сред природата: Снимка: БГНЕС