Су-57 – новият руски изтребител громи врага в Сирия

Путин и Русия демонстрират военна мощ в бойни условия
Обновена: 23 фев 2018 10:37 | 23 фев 2018 10:30,
726
Су-57 – новият руски изтребител громи врага в Сирия
Снимка: Twitter

В Сирия са били забелязани най-новите руски изтребители, които доскоро бяха известни като Т-50. Това е първият руски многофункционален боен самолет от пето поколение и всъщност става дума за първото му приложение в реални бойни условия.

Първоначално в Twitter се появи кратко видео, пуснато онлайн от сириец, на което се виждат няколко руски самолета, кацащи на базата в Хмеймим.

Още по темата

В текста към видеото бяха изброени самолетите, пристигнали в Сирия – два Су-57, четири Су-34 и четири Су-25, както и един разузнавателен самолет за далечно радиолокационно откриване и управление А-50У.

По-късно прехвърлянето бе потвърдено от руското министерство на обраната. Според в. "Ведомости" прехвърлянето на новите самолети и „летящия радар“ може да означава не просто желание да бъде изпитана новата техника в бойни условия, но и фактически да значи, че Кремъл иска да демонстрира решимостта си във връзка с новата операция на армията на Сирийския президент Башар Асад против предградието на Дамаск Източна Гута, което е в ръцете на сирийската опозиция. Според наблюдатели това също така е знак за нова ескалация на напрежението в сирийския конфликт.

В медиите последно време все по-често се появяват съобщения за голямо количество (стотици) цивилни жертви в Източна Гута и за това се обвиняват Русия и властите в Дамаск, като обвиненията идват най-вече от САЩ.

Същевременно последва и отговор от Москва.

"Отговорност носят тези, които поддържат терористите. Нито Русия, нито Сирия, нито Иран са в тази категория страни, тъй като те водят непримирима борба на терен срещу терористите в Сирия", заяви Дмитрий Песков, говорител на Кремъл.

В четвъртък самолети нанесоха въздушни удари по Източна Гута за пети пореден ден, една от най-интензивните въздушни кампании в продължаващата седем години гражданска война в Сирия, отбелязва Ройтерс.

По-рано говорителката на Белия дом Сара Сандърс прочете изявление на САЩ, в което се обвиняват Русия и сирийския режим за нападенията над жителите на Източна Гута. Сандърс също така призова "Русия и партньорите й да изпълняват задълженията си за зоните на деескалация, особено в Източна Гута".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


726
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
509
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 551Както вече и Рашките трепеха ИД преди(е освен в Фоксмажорни ситуации но кой не попада в тях)Ако имаш ТОТАЛНО ВЪЗДУШНО ПРЕВЪЗХОДСТВО И ДОСТАТЪЧНО ТЕЖКИ ОРЪЖИЯ - Противника ти е просто въпрос на време за да бъде победен ако се предаде иначе УНИШОЖЕН
508
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Су 57- най- добрия!!!
507
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До БобиАдаш, При Производството на оръжие и бойна техника се ръководиш от принципа колкото повече толкова по-добре. Пример за да се застраховат от калпава изработка в танка даден детайл може да е усилен/ удебелен/ утежнен дори 2-3 пъти и никой бъкел няма да каже на проектантаВ гражданското производство 110% запас от надеждност се счита за прахосничество от страна на ръководството на завода изисква се всичко да се смята на 100% надеждност за да може при масовото производство де се троши и ремон
506
3
 
7
 
! Отговори
До 551 преди 6 години
Какво точно си "видял" и от къде си сигурен, че в Гута няма говедари и респективно такива жертви? Иначе за какво е този рев?
505
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айди всичкуту русуфил и куминдур на абмразурата да защитава руския самалъот!
504
9
 
8
 
! Отговори
До 548 преди 6 години
Ъх небпобедима, непобедима колко да е непобедима? Нали видяхме вагнеровци как ги утупаха американците без 1 жертва да дадат.
503
8
 
10
 
! Отговори
Сериозно преди 6 години
Гледах наскоро по англоезичния Хистори филм за Краварските безобразия във Виетнам! Останах потресен - първо пускали от самолети някакви отрови за да уморят растенията в джунглата, а след това за по-сигурно минали с ***! Местните били принудени да се крият и оцеляват в пещери, ни това не им е попречило да наритат говедарите и съюзници им от юг! Сега същите и.иоти се правят на "загрижени" за "цивилните"!
502
9
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Руснаците са некадърни алкохолици !Каквито са автомобилите им ,такива са и самолетите им !
501
10
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Руснаците един москвич като хората не могат да произведат ,а вие си въобразявате ,че ще произведат качествен самолет !
500
7
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 530Още от 1943 година Хитлер издава заповед за изпепелената земя. СССР армия освен в България практически при настъплението си не са получили един здрав мост един километър изправни ЖП линии. Така че СССР са можели на теория и по-бързо да се движат но основния им спиращ ефект е бил ЛОГИСТИКАТАА ЛОГИСТИКАТА на западните съюзници е пословична - техните войски не са имали никакви проблеми и материални нужди защо са кретали с толкова бавна скорост?
499
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тоя ли самалъот, като кузя е на въглища?
498
6
 
9
 
! Отговори
РУССКИЙ ЕКСПЕРТ преди 6 години
КАКОЙ МОСКВИЧ , ТАКОЙ САМАЛЬОТ !
497
1
 
13
 
! Отговори
Сериозно преди 6 години
Когато от Гута обстрелват Дамаск лицемерната "общност" мълчат, като г...е, а когато от Дамаск отговорят със същото на алаакбарите от Ал Нусра и др. главорези, същите грачат на умрЕло как "избивали цивилни" в Гута според "достоверен" източник от.... Ингилизия... Като че ли бомбите на алаакбарите са "правилните" и същите "не причиняват смърт" на цивилни... Такова лицемерие нямаше и по времето на БКП у нас!
496
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 530ВБ и ХАмериканците са зациклили а и все още не могат да отциклят от доктрината ДУЕ - дай да сринем всичко като градове и това ще подкопае морала на противника и ще възпрепятства производството на оръжияРЕАЛНО 1943 след първите бомбардировки Германия стартира две програми едната поти успешна втората напълно успешна(първата е за подземни заводи построени от концлагеристи и Втората е ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ Най-вече заради второто производството на оръжие в Германия има ръст до март 1945
495
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Славата ще му е на дървото. Където му е мястото.
494
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ГУРБЕТ ЧИЯТА 525Груби от как САЩ са нанесоха в Афганистан всяка година производството на наркотици там се увеличава и това са данни на самите САЩ. Я Ето кой е виновен за увеличаване на производството на наркотици пак по твоята логика.
493
5
 
8
 
! Отговори
selajedin eyubi преди 6 години
Директорът на националното разузнаване Дан Коутс каза пред Сената по-рано този месец, че американският дълг, който сега възлиза на 20,8 трлн. долара, е неустойчив и представлява директна заплаха за нашата икономическа и национална сигурност.
492
4
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "***": Хайде, стигнаме и до Македония. Нещо друго да се сетиш за русофобската си пропаганда? Не че има връзка със статията за СУ-57.
491
7
 
11
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
АМЕРИКАНЦИТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛИ ПРОТИВ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ !НО РУСКИТЕ БРАТУШКИ БЯХА !А СЕГА МИ КАЖЕТЕ КОЙ Е ПРИЯТЕЛ И КОЙ ВРАГ ?
490
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бобчо толкова си смешенн :) Естествено, че Русия са минали повече път от Москва до Германия хахахахха по утъпкан и безлюден път. Второ , как Русия мина през Дрезден? Да си чувал за 13 000 самолети на САЩ и Кралството и най голямата въздушна атаката ? Която отваря вратите на Русия напред ? Алооо без небето ....войната е загубена. Съюзниците са можели да попилеятт десетки километри руска армия, ако искаха.