Българин в Марсилия подготвял атентат? Правил се на чеченец!

Мъжът е задържан на жп гарата с материали за бомба
21 май 2018 07:00, Анисия Иванова
66
Българин в Марсилия подготвял атентат? Правил се на чеченец!
Снимка: архив, Reuters

На железопътната гара "Сен Шарл" в Марсилия вчера е арестуван 48-годишен български гражданин с електрически материали, които може да се използват за изработване на взривно устройство, предаде Франс прес, като цитира прокурора Ксавие Тарабьо.

Арестът на задържания е бил удължен с 24 часа днес по обед. Той е бил идентифициран късно следобед. "Има досие за опит за убийство и ще бъде преследван от правосъдието за това", добави прокурорът.

Първоначално заподозреният заявил, че е чеченец и говорел на руски, посочва АФП. Той е арестуван за "съдружие със злосторници с цел подготовка на престъпление".

Полицията се опитва да изясни какви намерения е имал мъжът. "Странното му поведение" направило впечатление на пътничка, която подала сигнал на военните, патрулиращи на гарата.

След ареста гарата е била затворена за 4 часа, за да могат сапьорите да си свършат работата. Намерената у българина електрическа и електронна техника "сама по себе си не е опасна", но "е можела да се използва за изработване на взривно устройство", добави прокурорът.

След ареста на мъжа кметът на Марсилия Жан-Клод Годен каза, че е осуетен атентат, но по случая не е сезиран отделът за борба с тероризма към парижката прокуратура, добавя АФП. (БТА)
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
5
 
! Отговори
а-47 преди 5 години
Някой е закъсал,с главата яко
48
2
 
12
 
! Отговори
Good morning преди 5 години
Значи вече няма да влизам в магазин за електроматерили. Вземам кабел, 9 волта батерия, таймер за включване и изключване на градинската помпа, клещи и тиксо изолационно и съм готов терорист. Много от пишещите коментари вече осъдиха човека. Ама простено ни е. Нали сме българи. Човека може и да е просто електротехник.....нали?
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв българин, явно е нашенски ***.
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето докъде ни докараха мутрите и липсата на правосъдие! Започнахме да ги изнасяме. Срам!!!!!
45
3
 
11
 
! Отговори
държавата е виновна преди 5 години
Трябва сега след тоя ***, да се види откъде е тръгнал и ГДБОП да се хванат дружно и да идат да посетят тия джамии дето проповядват радикализация!
44
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** да не се измъква по тъчлинията. Този "чеченец" е български гражданин и държавата е виновна. България е прочута с това, че е източник на престъпност. Всеки ден български гражданин краде банкомати, участва в трафик на хора и наркотици, блъска жени по стълбите, а вече и атентати крои! Как да не се гордееш, че си раден в най-бедната страна в Европа :)))
43
5
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До Анонимен"От всяка точка на света, могат да се появят терористи..." И Борисов също. Той не само е навсякъде, но и всеки ден, по телевизията. М-да.
42
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето че от всяка точка на света е възможно да се появят терористи, но *** не спря да плюе Франция. Нищо че най-големите терористични актове са 9/11 в САЩ, атентата в операта в Русия и атентата в Църквата света неделя срещу жени и деца, извършен от вашите хора - комунистите.
41
3
 
17
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Нашту чечен, бере жици, всякакви... Разбира се, това е посегателство срещу националната сигурност, но в България това се счита като висша проява на демокрацията;)))
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето защо и ЕС стигна до извода за необходимостта от възродителен процес! Нахалос ни порицаваха.. ..сега с техните камъни по техните глави!
39
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма значение какъв е, важното е че е българин. Всички българи са еднаквиии.. да не казавам че сме Долна нация от години надам.
38
4
 
9
 
! Отговори
hm преди 5 години
Прилича ми на някой психично болен с жици от някоя кофа за ***.И вместо Чечня е казал Чеча.И франсетата са готови с филма.Всичко е точно. Най-много да го излекуват с телефонния указател на Париж.
37
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има два вида *** по света. Едните мият кеннефите на европейците и ги "обслужват", а другите им взривяват банкоматите, крадат ги и ги лъжат. Този явно е от вторите. Има разбира се и изключения, но те са толкова малко, че статистически са пренебрежими.
36
3
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян! преди 5 години
и днеска ли плащат хонорара за препинателни знаци?? един, приятел пита: !!
35
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че и говорил руски. Езика на братушките ослободители. По-вероятно е това да е причината за да го окаушат....Те често не различават славянските езици, понеже има много еднакви или подобни думи и числа,когато чуят реч от някоя славянска националност и все си мислят,че е руски език,а не е.
34
1
 
10
 
! Отговори
До ХО ХО преди 5 години
Абе *** оня ден твърдеше, че в България само българи живеят !
33
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че и говорил руски. Езика на братушките ослободители. По-вероятно е това да е причината за да го окаушат.
32
4
 
23
 
! Отговори
:) преди 5 години
Това е някоя пишман мутричка от шуменските села, която се е опитвала да продаде някакво самоделно устройство на някой подобен ***. Медиите ще раздухат случая и джагала ще лежи 20 години, за да му дойде акъла в празната мюсли китара.
31
4
 
21
 
! Отговори
ХОХОХХО преди 5 години
ПОЗДРАВИ ДНЕС-ТОЗИ ПЪТ НАПИСАХТЕ -БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН--А НЕ БЪЛГАРИН--АБЕ ПОЧВАТЕ ДА СЕ УЧИТЕ ДА НЕ НИ СРАВНЯВАТЕ С ОНЕЗИ ТАМ--ВАШИТЕ КАК ГИ КАЗВАТЕ--НЕ СМЕЯ ДА ГИ НАПИША ,ЧЕ ЩЕ ГО ИЗТРИЕТЕ---ХОХОХОХОХОХ
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От обединените маргинали е