Има и недоволни! Мъск с критики към операцията в Тайланд

Милиардерът се ядоса, че не използвали мини подводницата му
11 юли 2018 15:40, Петя Славова
42
Има и недоволни! Мъск с критики към операцията в Тайланд
Снимка: Reuters

Основателят на Space X и Tesla Илон Мъск поиска да се направи проверка на операцията по спасяването на децата в Тайланд. Той бил недоволен, че ръководителят на операцията отказал да използва неговата мини подводница, пише  The Guardian.

Още по темата

Спасителят счел, че машината е непригодна за тези условия, в които се провежда спасителната операция. "Въпреки че оборудването им е технологично изтънчено, то не отговаря на нашата мисия да отидем в пещерата", казал Наронгсак Осанаткорн пред репортери.

В отговор на това Мъск  го нарече недостатъчно компетентен, тъй като не може да е експерт по тези въпроси. Милиардерът също така публикува изображение на негова електронна кореспонденция с британски водолаз - Дик Стантън, който поискал бизнесменът да продължи да работи върху подводницата.

Във вторник, 10 юли бяха изведени и последните петима от пещерата в Тайланд.  Те бяха последните от групата, състояща се от 13 души, блокирани под земята.

Бедстващи бяха група ученици на възраст от 11 до 16 години и треньора им по футбол. Те влезли в пещерата от северната й част, където била суха, но скоро дъждовете я наводнили и напълнили с камъни. Операцията за тяхното търсене продължи 10 дни. Хората бяха намерени живи четири километра от входа на пещерата.

 

Има и недоволни! Мъск с критики към операцията в Тайланд

Снимка: БТА

 


 


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Обонго преди 2 години
До Nosir

Мъск не е "велик" тъй като сам не е направил абсолютно нищо, дори и пейпал. Просто е избран за лице и глас на корпоративния "прогресивен" капитализъм... Бил е почти пред фалит и е спял из познати, когато "изненадващо" НАСА се свързва с него и му предлага 2.5 милиарда долара за налудничавите му идеи... Не е ли ясно за какво става дума - той просто става параван - ако успее, успехът се поделя, ако загуби - обвиняват го в мегаломания и НАСА си намира друг.
39
0
 
9
 
! Отговори
eddim преди 2 години
Не трябва да се подценява и основния аргумент срещу използването на апарата. Според спасителите на места прохода е много тесен и е възможно той да бъде блокиран от апарата. Това би обрекло децата. Разбира се Мъск е бизнесмен и за него рекламата е по-важна.
38
3
 
7
 
! Отговори
Nosir преди 2 години
Мъск е разбира се велик,но не му прави чест да се дръвчи,още повече,че става въпрос за живота на хора.Иначе е човек от рядка група и заслужава уважение и то не за колата Тесла или капсулата на СпейсХ,а защото гледа звездите (пер.Оскар Уайлд).
37
1
 
4
 
! Отговори
само като преди 2 години
информация. Тоя е южноафриканец. Гражданин е на ЮАР, КАНАДА И САЩ. Бонго Бонго го заливаше с държавни пари за да произвежда кола за 120 000 долара. Новите щели дс бъдат по 30 000,
36
4
 
16
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До Обективно

Аз пък никога не съм го харесвал и има защо - той реално нищо не е изобретил, дори Пейпал, но всички го знаят като "визионер и изобретател"... Бил е почти фалирал и е спял при познати, когато изведнъж, видиш ли, НАСА му се обадили да му предложат няколко милиарда за налудничавите му идеи... Ясно е, че го ползват за лице и параван, а в замяна му позволяват да се изживява като велик мислител. А сегашната му активност е свързана с близкия провал на Тесла. Прави си пиарец човекът
35
4
 
10
 
! Отговори
Сашо Нереза от Шумен преди 2 години
Представям си как краварят е протри-вал ръчички,пресмятайки колко парич- ки ще гушне,ако успее да пробута в спа сителната операция малката си ***
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можеше да използват неговата технология.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъск е като Тони Старк.
32
0
 
3
 
! Отговори
Той преди 2 години
Човека май се опита да си изпробва марсианската техника за спасяване я реални условия на земята. Но не го огрея.
31
2
 
11
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Страшно го харесвах тоз тип, но да си прави такъв нелеп пи ар...прекалено активен стана и нещо много си повярва...Гробищата са пълни и с гении и с псевдогении
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При плуване, пъхане и завиране над 4 км. из подводни тунели, само подводницата на Мъск им трябваше - да я мислят и нея и да вземе да ги заклещи някъде, където ни напред ни назад. Хората ги разбират нещата - спасяването е факт, интересно откога марсоходът Мъск е специалист и по спасителни операции.
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъскин и Цукъмбръмбър са едни от най-големите лъжи на планетата.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това германците са го измислили и използвали през 2СВ. Само, че доста по-технологично от тръбата на Мъск. В гугъла -> Neger Torpedo
27
2
 
2
 
! Отговори
korn holio преди 2 години
До Хасфалт

Мъск е от ЮЖНА АФРИКА
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Мъск май взе да изплясква напоследък.
25
3
 
9
 
! Отговори
шматка преди 2 години
Абе Мъскийо за техниката може да си в час но откога стана спец и в спасителни операции в наводнени пещери.
24
6
 
24
 
! Отговори
Хасфалт преди 2 години
Американската наглост е бизгранична!!!
23
3
 
18
 
! Отговори
Мо каря преди 2 години
Мъски радваи се за спасените деца бе *** света може и без твоите технологичи ***
22
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъскченце, аз без да съм експерт ще ти река, че първо - това твоето не е подводница, а капсула, дърпана от водолази и второ - не може да се огъва из тесните места на проходите в пещерата за да може да премине. Хората без много много космически технологии ползваха гъвкава капсула. Ти кат малко дете си бе брадчед. И явно по природа глупав.
21
3
 
29
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Какво общо им тоя и с Тайланд, и със затворeните в пещерата!? Тоя имал критики, че не използвали подводницата му!!!??? Абе тия задокеански наглеци за какви има хората по целия свят - за техни роби и подчинени ли, които трябва да изпълняват безпрекословно желанията и заповедите им!? Е.ати и наглеца - той искал да да определя как и с какви методи и средства местните да спасяват поданиците си!?