Защо да изберем новото строителство? Ето и 6-те причини!

Ако все още се чудите, ето кое може да ви помогне
22 авг 2018 16:00, Красимир Ангелов
177
Защо да изберем новото строителство? Ето и 6-те причини!
Снимка: Булфото

Безспорно благоприятните икономически и финансови показатели в последните няколко години създадоха добра предпоставка за развитие на строителната индустрията, свързана с жилищните имоти в България.

Все по-засилените процеси на урбанизация и миграция към големите градове, информираността и взискателността на купувачите, нарастващото предлагане и ниските лихви по ипотечните кредити, спомогнаха за една много благоприятна среда за развитие на новото строителство у нас.

Ако сте пред дилема на ново или старо строителство да заложите, екипът на Imoti.net ви представя шест промени в новото строителство през последните години, които биха мoгли да наклонят везните в негова полза, посочени от експертът Юлия Теофилова от "Stonehard Holdings".

1. Увеличената енергийна ефективност и устойчивост на сградите във времето;

2. Цялостната визия и все по-добрият облик на сградите ново строителство определено правят впечатление през последните години. Един имот ново строителство винаги се проектира според последните тенденции в архитектурата;

3. Налагането на все по-високи стандарти, контрол и гаранции при степента на завършеност на новопостроените жилища;

4. Все по-голям избор от локации и проекти с иновативен и модернистичен дизайн;

5. Проблемът с паркирането при новите сгради е решен, като още при проектирането е задължително към всеки апартамент да има обособено паркомясто. Това обаче не означава, че всеки собственик на апартамент си го закупува;

6. Имплементирането на нови технологии и "смарт" системи в модерните домове навлезе доста стремглаво през последните години.

Още по темата вижте в Imoti.net


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хора, поживейте под наем в жилище като това, което искате да купите. В същия район. Да, ще загубите малко от парите си за няколко наема, но няма да си хвърлите всичките пари, които повече никога няма да видите нито от наем, нито от продажба, особено сега. Питайте друг брокер, за колко време и пари може да продадете избраното от вас жилище, за да видите ралната му цена. Живея от година под наем в "ново строителство в престижен квартал". За такова пари не бих дал никога! Като инженер видях и защо.
172
0
 
4
 
! Отговори
JoeLeTaxi преди 4 месеца
Плащаш 3 бинки за квадратче,и като премериш вътрешната квадратура,и делнеш пак на ценичката,хубавата малка ценичка,и...а!?! Квадратчето всъщност не било тройчица,а петичка,баце,че и мало више...а честито ти,големио кеф
171
0
 
10
 
! Отговори
Бобчо преди 4 месеца
Ново строителство, а? Знаете ли вица, дето строителния надзор минава на проверка за АКТ 16 и с него върви главния инженер на проекта. - Много големи сте ги направили тия вградени гардероби, отбелязва човека от надзора.
- Какви гардероби, това са стаите, негодува инженера....
170
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
когато почнат да строят като едно време с тухли единички,и вътрешните стени да са 25 см дебели м-у отделните апартаменти и 40 см дебели външните зидове тогава ще започна да се интересувам от ново строителство,независимо дали има мрамори,гранитогреси и прочее козметични изгледи-те не са важни.Дотогава само старо строителство
169
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бе на тая женица (авторката, брокерка) и погледнах имотите... Ми то е само някакъв проект в Сухата река, за който проект даже още не са получили съгласуване и разрешителни! Не на зелено, ами на лилаво продава. Това е меко казано супер несериозно! И тя ли ще дава акъл? Дето промотира няколко 3d визуализации, с качества на правени от десетокласник? Аре моля малко по-сериозно с читателите! Намерете някой брокер, които поне частично познава строителството, та белким по-малко нелепости да каже...
168
0
 
20
 
! Отговори
Иван Пешев преди 4 месеца
Факт в България колкото и пари да дадеш все ще е калпаво направено освен ако не го вземеш на шпакловка и замазка и не си го донаправиш сам. Тези се пенят по надолу как сме нямали пари и затова не сме виждали качество са *** с двете ръце в *** дето си мислят че като са дали по 100 лева за квазрат плчоки в банята чудо голямо. Както казах освен добри материали трябва да висиш на главата на майсторите - сам да контролираш иначе не става.
167
1
 
14
 
! Отговори
Gost преди 4 месеца
Ко става паднаха ли продажбите? Гладни брокерчета с надежда за последните шарани! Кой му трябваше купи, а баламите за инвестиция почти изчезнаха! Ха ха ха
166
5
 
23
 
! Отговори
до 159 преди 4 месеца
Не си прав, колега. Цените на старо и ново са кажи-речи изравнени, но никога не бих избрала ново вместо старо с добра локация, защото новото заприличва на общежитие след 5-6 години експлоатация, а старото с фасадно освежаване става кукла. За останалите предимства на старото строителство да не говорим... Живея в кооперация от 1939-та и като влеза в нов блок, строен преди няколко години, го чувствам евтин и недоправен. При това не говоря за конфекция, а за топ проекти на "доказани" строители.
165
2
 
33
 
! Отговори
Предимства отвсякъде преди 4 месеца
1. Функционално пространство - колона насред хола;
2. Кухня в хола или хол в кухнята;
3. Течове, пукнатини в стените;
4. Мутро-барок фасади, които да ти вадят очите всеки път като тръгнеш да се прибираш;
5. Спални с размерите на карцер;
6. Ел инсталация, която не може да издържи никакво напрежение дори и през лятото, защото сградата е газифицирана и се предполага, че и осветлението ще е на газови лампи.
164
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дом - това е еднофамилно жилище, проектирано и построено по ваш вкус и изисквания, с високо качествени материали и професионализъм от строителите!

Не е задължително домът ви да е с пет спали и бани, с плувен басейн и два гаража, а да е функционален за едно четиричлено семейство.

При 1500€ за квадрат жилищна площ, по-добре си постройте еднофамилно жилище с дворче за внуци и пра-внуци!
163
20
 
5
 
! Отговори
аа преди 4 месеца
по-грозно нещо от панелка няма да се роди
162
0
 
21
 
! Отговори
Дуро преди 4 месеца
Много е вярно,но в Стражица здрави останаха само панелките.Фургоните днес вече ги няма.Панелките са там.
161
4
 
0
 
! Отговори
аа преди 4 месеца
да не вземе в стаята да влезе някое пили между черчеветата в панелките
160
10
 
3
 
! Отговори
гг преди 4 месеца
да сравняваш сегашното строителство с панелка, е все едно до сравняваш мерцедес с трабант
159
0
 
48
 
! Отговори
Един от бизнеспарко преди 4 месеца
Живеем с децата в нов блок, на реномирана фирма. Сутрин се чува как се секне съседа,кога ходи до к.енефа и какво прави там.. отделно знам точно с кое топче играе детето над нас, да е.живо и здраво де.. когато падне дъжд, целият вход е във вода, а иначе едни гранити, едни мраморни наслагани, трагедия! Не пълнете гушата на мафията драги сънародници, жалко че снимки не мога да пришожа.. бонус - не бяха сложили изходи за оптични кабели и тн, а е сграда 2008г. Бягайте от новото с 2000! Поздрави
158
6
 
4
 
! Отговори
яя преди 4 месеца
ха ха ха, панелки, ха ха ха …...
157
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Масаово хората плюят по-новото за сметка на старото защото НИКОЙ не може от писещите да си позволи КАЧЕСТВЕНО ново строителство от над 1500 евро за почващ кв.м. и както са писали по-долу за 120 кв.м. получаваш 95-100, но напълно достатъчни за едно семейство, избираш си локация, изглед, как да са ти оформени стаите при покупка на зелено и много други неща, това, че около 80 процента от новото е калпаво не означава, че другите процента са зле, те са нещо уникално за този който може си го позволи.
156
0
 
26
 
! Отговори
Строителни стандарти преди 4 месеца
Не знам по какви стандарти се строи в София, но понеже имах възможност да пътуван наскоро с автобус към Стара Загора, забелязах нещо много странно. Колоните и плочите на новостроящите се кооперации в Стара Загора бяха значително (30 - 50%) по-дебели от всички, които съм заглеждал ходейки към офиса всеки ден. И почвам да се чудя, при все високите цени в София, колко пък са нагли строителите, че даже и от дебелина на основната конструкция правят икономии. Едва ли онези в Стара Загора са идиoти...
155
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Представете си, че от утре всички панелки се обявяват за непригодни за живеене, тоест трябва да бъдат напуснати и съответно да последва тяхният демонтаж.

1. Каква част от населението в Бг притежава панелки и живее в тях?
(лично аз не зам, но мисля, че са около 40%-50%, тоест почти половината от населението на Бг)

2.Как държавата ще се справи с подобна жилищна и социална криза?

3.Каква част от българите ще напуснат страната и ще се превърнат в невъзвращенци?

И това са съмо някои от въпросите.
154
25
 
4
 
! Отговори
тт преди 4 месеца
вземете си панелките и запорожците и чупка!