Първата дама на Бразилия – нежна, дискретна, религиозна...

Запознават се в парламента – той депутат, тя секретарка
31 окт 2018 21:45, Елка Василева
22
Първата дама на Бразилия – нежна, дискретна, религиозна...
Мишел и Жаир Болсонаро. Снимка: Reuters

Дискретната и силно вярваща Мишел Болсонаро - бъдещата първа дама на Бразилия, досега оставаше в сянка, но след избирането на съпруга й Жаир за президент на страната ще се наложи да излезе на светло.

Мишел де Паула Фирмо Рейналдо, 36-годишна бразилка, и 27 години по-възрастният Жаир Болсонаро се запознават през 2007 г. в парламента - той е депутат, а тя работи като секретарка.

Двамата бързо подхващат любовна връзка и Жаир Болсонаро предлага на младата жена да работи с него. В крайна сметка се стига до брак, пише Франс прес.

Тогава обаче Мишел напуска работа заради закона срещу шуробаджанащината.

Още по темата

Два пъти женен и развеждан, Жаир Болсонаро вече има четирима синове.

Новото семейство дава живот на дъщеря - Лаура; бившият армейски капитан, щедър на женомразки обиди, заявява веднъж, че я заченал "в момент на слабост".

Известна със скромните си вкусове, младата жена сподели един ден пред публика, че се е научила "да не отказва никому храна и вода" и през част от времето си полага грижи за хора с увреждания. За тази цел тя е усвоила например езика на жестовете.

В едно от малкото си интервюта по време на кампанията заявява, че би желала да участва във "всички възможни социални каузи".

"За мен е призвание да подпомагам хора с увреждания, глухи. Изпълнена съм с обич към тази общност", обяснява тя.

Евангелистка

Нейният нежен глас контрастира с военните привички и крайнодесните възгледи на мъжа й, който неизменно говори с обич за своята русокоса, изключително вярваща жена - вярваща дотам, че според в. "Фоля де Сао Пауло" на сватбата им през 2013 г. нямало нито поканен оркестър, нито групи за танци самба.

Тя на свой ред не пести похвалите за някогашния армейски капитан, спечелил в неделя убедителна победа на втория тур от президентските избори срещу кандидата на левицата Фернандо Адад.

Жаир Болсонаро "е човечен, милее за хората, фантастичен е; който споделя живота му - знае какъв е той", разказва младата жена във видеозапис, разпространен от един от синовете на новоизбрания държавен глава.

Мишел - майка на 16-годишна дъщеря от предишен брак и на малката Лаура, днес на 8 години - е жена с характер според бразилските медии.

"Не им е лесно с нея. Тя винаги стои зад гърба им. Болсонаро казва, че щом тя поеме нещата в свои ръце и се сдърпа с дъщерите си, той не се меси, защото го е страх", коментира евангелският пастор Силас Малафая - семеен приятел и довереник на двойката, цитиран на сайта G1 от групата "Глобо".

Жаир Болсонаро е католик, но това не му пречи да придружава от време на време съпругата си в баптистката църква, която тя посещава в неделя.

След победата на Жаир Болсонаро двамата ще трябва да напуснат голямата си къща в Рио и да се настанят отново в столицата Бразилия - но този път им предстоят далеч по-важни ангажименти.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
6
 
! Отговори
-|- преди 5 години
Я, евангелистка, че тези виреят ли там. Бразилците не бяха ли католици, или и там върлуват такива нови "ловци на души".
17
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя, набожния и мразещия, ако е сериозен и си изпълни обещанията, бразилците ще са поредните, които сами ще са се дръпнали 10-20 години назад.
16
6
 
6
 
! Отговори
Аз дъ рийл уан преди 5 години
Този има старчески петна по лицето а тази е още "ръскава". Не ми харесват като двойка.
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Болсонаро ще се окаже играч.
13
7
 
18
 
! Отговори
ЖозеЕдуардДушСантуш преди 5 години
Уж скромна и набожна пък се оженила за чичак на годините на баща и. Любов ли бе да я опишеш. С други думи - драми, трепети и вълнения, ала Плевнелиев в бразилски вариант. Самба де Жанейро, дами и господа.
12
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мале, тоз да победи в бразилия ??? тръмп победи в сащ... на къде отива тоз свят боже... да като добавим и радев за президент, картинката е пълна.
11
1
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 5 години
тази поне е млада и красива
10
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът мрази гейове, бежанци и е на мнение, че престъпността трябва да се ликвидира с оръжие. Перфектен е за поста.
9
4
 
15
 
! Отговори
Сара Пейлин преди 5 години
Изчакайте, ще си покаже магариите
8
7
 
19
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Браво на Бразилия!
7
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще почнат да му викат,че е нацист и расист.Тва е щото каза че ще спира тока и водатабна тия дето не си го плащат.Имаше и изказвания от типа на :"Който не иска да работи не трябва да яде" ...вече чувам воят на червените каскети,че всичко трябвало да е безплатно и трябва повече да се взема от работещият пролетариат за да се развъждат бъдещи революционер-клошари.Колко години минаха вече почти век,като идеология не са мръднали.
6
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чиста като сълза секретарка в парламент и лудо влюбена в дърт политик. Това е основата на сценария на южноамерикански сериал.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато разберете с кого да си лягате ,ще сте Баби !И няма да сте актуални !
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мишел де Паула Фирмо Рейналдо, за по-кратко нашта Десислава Радева.
3
6
 
22
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Жена на дядо, без да е баба.
2
9
 
28
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Обича парите и властта 36 годишната симпатяга. Сигурно си има млад любовник. Добре се уреди тя. Няма да я мисля :D
1
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но си ляга с дядо.