Стрелбата в Утрехт – тероризъм, има убит

Мъжът, открил огън, е избягал с автомобил
Обновена: 18 мар 2019 14:06 | 18 мар 2019 13:31, Елка Василева
42
Стрелбата в Утрехт – тероризъм, има убит
Снимка: БТА

Най-малко един човек е убит при стрелбата в Утрехт, предаде Франс прес, позовавайки се на холандски медии.

Първоначално беше съобщено, че няколко души са ранени.

Холандската полиция каза, че е възможно стрелбата в Утрехт да е била открита с "терористичен мотив".

Мъжът, открил огън в трамвай, е избягал с кола.

Още по темата

Мъжът започна яростно да стреля, разказа очевидец пред портала NU.nl.

Позовавайки се също на очевидци, порталът Dutch News съобщи, че някакъв мъж изведнъж започнал да стреля около себе си, а „лежаща до него жена“ повтаряла: „Не съм направила това“.

При инцидента, станал тази сутрин около 10,45 ч. местно време, са ранени няколко души. Все още не е ясно колко точно са ранените и доколко сериозно са пострадали те.

Площад и трамвайна спирка близо до центъра на града са отцепени от полицията.

На местопроизшествието са изпратени линейки и служители на антитерористичното подразделение на полицията.

На мястото са пристигнали и екипи на антитерористичната полиция.

Три хеликоптера са на място, за да извозят ранените до болниците.

Премиерът на Холандия Марк Рюте заяви, че е силно разтревожен от случилото се и че ще бъде свикано кризисно заседание. В сградата на правителството в Хага са засилени мерките за сигурност, съобщи холандското радио.

Не е изключено нападателите да са били няколко.

Полицията издирва червено "Рено Клио" и е обкръжила жилище в близост до инцидента. Гражданите са помолени да стоят далеч от мястото на стрелбата, за да не затрудняват работата на спасителните екипи.

Мерките за сигурност са засилени в училища, джамии и транспортни възли, сред които летищата, както и в стратегическите инфраструктурни обекти.

Нивото на заплаха от тероризъм в Утрехт е повишено до последното пето ниво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: Стрелба в Утрехт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
5
 
! Отговори
Циник до Крумов преди 5 години
Забележи ... не пишат в медиите - за касапите ... или главорезите на ИД - а за "бойци" - избора на тази дума - говори много!Думата боец - предполага - някаква чест .... същата работа е и с кy...pвентиите събрали се от цял свят - да обслужват нагона им - те са "булките" на ИД.А всички отвратени от тях - са расисти.
31
0
 
2
 
! Отговори
Крумов преди 5 години
До ***. Ти не си ***, ти казваш истината точно на място. Поздравление от мен.
30
0
 
0
 
! Отговори
Тони преди 5 години
Ееее съфорумци питам ви сега каква е разликата между този ислямски терорист и онзи християнски терорист?
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало дпс няма ли да направите коментари..а и бтв нищо не казаха а миналия ден тръбяха здраво за зенландия
28
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 27Ае млъкнете най-накрая бе да ви *** в нещастниците социалистически. 1 век ще мине и пак няма да спрете да се пените за съкровения ви комунизъм. Заради такива жалки гнусни мързели чакащи на готово като вас рухна, защото си беше система изградена от мързели и пияници, която да служи на мързели и пияници. Статия за тероризъм - в коментарите НА ВРЕМЕТО КОМУНИЗМА..., статия за политика - КОМУНИЗМА, статия за икономика, спорт, здраве... САМО ЗА КОМУНИЗЪМ МИСЛИТЕ! Писна им на всички!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Как СийкаКак Сийке,питай тези,които ги финансират и насочват,а не обикновените европейци.
26
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Задавате ли си въпроса защо в държавите от съветския блок нямаше атентати,преди да започнат да се разпада блока?Защото на никой не са му трябвали терористи и нямаше кой да ги спонсорира,а държавите живееха в мир и дружба,нямаше дразги или жажда за богатства.
25
0
 
9
 
! Отговори
Как Сийка преди 5 години
Алоооуу,господа и г-жи Премиери,заслепени от някакво неразбрано чувство за еднаквост ,толерантност и други подобни не забелязвате ли как с едри крачки върви ислямизацията на старата Европа ?! За всички,освен Вас,е ясно,че ако ръководителите на държавите не се съберете и не решите за налагане на някакви крути мерки спрямо подобни ненормалници само след няколко години ще е късно да се прави каквото и да било ?! Това,че сте разтревожени и сте ЗАЕДНО след всеки атентат е КРАЙНО НЕДОС ТАТЪЧНО !!!
24
0
 
12
 
! Отговори
Филипополис преди 5 години
Може би. Тарант имаше право да се опълчи срещу тези .....
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Холандия е една от най-толерантните държави,въпреки че имат националиста Герт Вилдерс в управлението.
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хуманната сатанинска религия ислям (((
21
1
 
8
 
! Отговори
А 2 преди 5 години
До Л.А. : Прав си ! Сещам се за няколко Кръстоносни похода....Не е казано, че посоката ще е същата, но безумната политика (която рано или късно ще свърши) води до такива размисли .
20
0
 
23
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Защо "ние белите" губим битката ли?Много просто - всеки арабоафрикански терорист е за милиардите ( вече ) мюмюни , мъченик за вярата! Факт е , че семействата на тези - биват щедро спонсорирани ... и се радват на репутацията на полусветци сред своите.Европеец позволил си "активно да се противопостави" на натрапените му "гости" - е расист...фашист ... и терорист ... а близките му ако не се изпокрият в миша дупка - биват репресирани от медии , и правителство!
19
0
 
21
 
! Отговори
Киро Х преди 5 години
До ники:Няма шанс да е бял и християнин, ако беше така досега снимките му и имената му щяха да са обиколили всички пропагандни медии на Мейн Стрийм-а.
18
0
 
19
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Мъж, мъжа, мъжът са политкоректните за мохамедан, терорист и арабин! Успех! Насладата в обзетия от метастазите на юдеоционисткия Мултикултурализъм Западен Свят вече преминава в перманентен оргазъм! И само да сте гъкнали ако не ви харесва - веднага на прокурор и с обвинения в език на омразата!
17
1
 
42
 
! Отговори
Циник преди 5 години
"Подмяната на европейците" , е неоспорим факт!Само сляп ... и неоджендър и неолиберал , може да твърди противното.Всеки можещ да събере 2 + 2 го вижда.Отдавна в Европа - няма независими медии.Обслужват интересите на шепа свръхбогати индустриалци и политиците, които са спонсорирани от тях.Толкова е просто!Ако тенденцията се запази - след по-малко от 50 години - християните ще са изчезващо малцинство в "някога собствените им страни"
16
1
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
Заври резултатите си там, където ти мине през ума и не натрапвай завършения си живот на нормалните участници във форума,които очевидно, за разликаот вас, предпочитат да продължат живота си, без да ви уведомяват повече от 600 пъти на ден за това.Даже и да е политика на сайта, любезно ви казвам, че не е подходящо рекламирана политика с положителни последици.Досажда.Не сме паднали от облаците и знаем как се работи за Гугъл.Тази сума е малка, дори да работиш от тоалетната.Похвали се на баба си.
15
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва мотива защо мъжът е започнал яростно да стреля,че защо тази лежаща до него жена повтаряла-Не съм направила това-няколко пъти за да не посрада,че каква е връзката между тях,откъде се качили в трамвая,че да се случи тази сценка,че колко спирки е било мирно и тихо,че на първата спирка след скандала,че с или без внезапна спирачка в трамвая е успял да избага с първата кола застанала на пътя му за бягството или спряла за изчакване на червен сигнал в зависимост от движението,че въпросната кола.
14
3
 
8
 
! Отговори
до ники преди 5 години
Собствените имена се пишат с главна буква...от самоуважение поне....което на теб явно ти липсва
13
19
 
3
 
! Отговори
ники преди 5 години
Само да не се окаже, че тоя стрелец е бял и е християнин.Тогава ми е интересно кертените по долу как ще коментират?