Зеленски категорично поведе след първия тур на изборите в Украйна

Комикът е събрал малко над 30% от гласовете
7 апр 2019 22:45,
26
Зеленски категорично поведе след първия тур на изборите в Украйна
Снимка: БТА

Официалните резултати след първия тур на президентските избори в Украйна сочат, че комикът Володимир Зеленски категорично води надпреварата.

Централната избирателна комисия (ЦИК) на Украйна официално насрочи втория тур за 21 април, предадоха ТАСС и ДПА.

Комикът Володимир Зеленски категорично спечели първия тур - според официалните резултати той е събрал 30,24 процента от гласовете.

Още по темата

На балотажа Зеленски ще се изправи срещу настоящия президент Петро Порошенко, който е спечелил 15,95 процента от гласовете на първия тур, припомня БТА.

Избирателната активност при гласуването на 31 март е била 62,8 процента.

Порошенко покани Зеленски на дебати преди втория тур, които да се проведат на стадион "Олимпийски" в Киев на 14 април.

"На 14 април - следващата неделя, го очаквам за провеждане на дебати. Мисля, че 19 или 20 ч. ще бъде оптималното време", каза президентът в интервю за телевизионния канал "Украйна".

Първоначално се очакваше дебатите между двамата да бъдат на 19 април.

Зеленски заяви в интервю за същия канал, че ако бъде избран за президент, ще се постарае колкото се може по-скоро да постигне действително прекратяване на огъня в Източна Украйна.

Той също така обеща да запази курса на Украйна към НАТО и Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Che Go bara преди 5 години
Лакеите от тиквенюгенд пак се обаждат , сипаха ли ви пумийка в намалените кофички за кисело мляко , почвайте да грухкате като Плевелчето повтаряйте грух , грух този е популист , една лъжа повторена 100 пъти става истина ... да популист е и да Украйна ще има нов президент не послушко и апаратчик клонинг на други лидери в региона , тоя Порошенко съсипа държавата им в по кратък експеримент по на юг дори
21
1
 
0
 
! Отговори
чем пахнет преди 5 години
Когато Путин почне да се радва на избора на чужд президент, веднага ми замирисва на руска намеса. Понеже такива държавни глави правят завой към Русия, сякаш не народът им, а Москва ги е избирала. Както се казва - у Шпака магнитофон, у посла медальон... Меня терзают смутные сомнения.
20
0
 
0
 
! Отговори
мирише ми на провал преди 5 години
Много оскъдно инфо за програмата на Зеленски. Доколкото разбирам, опитва се да изостави Крим и да преговаря за Донбас. Слаба работа. Отстъпи ли за Крим, толкова ще е ползата и за Донбас. Украинците били уморени от война? Как па руснаците не се измориха да воюват и да слагат ръка на чужди територии! Отстъпиш ли на руснака, чакай нова руска агресия! Лош сигнал е готовността на Путин да преговаря с комика. Путин не говори, ако не е на неговата.
19
1
 
14
 
! Отговори
:):) преди 5 години
ми симпатяга е, Крим няма да си върне но с Путин ще се разберат за Донбас. Отдавна има готов конфедеративен модел.
18
1
 
9
 
! Отговори
Да преди 5 години
Комик но не само с образование но и обаяние и интелект! Рускоговорящ!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до тук за пред света беше с демокрацията, ей ся на втория ще си дойдат на думата, как се чравят избори....мейд ин ЮСЕй....
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на балотажа такъв майдан да му спретнали че ще се чуди какво става, как Потрошенков е със 70%
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комик, но с юридическо образование, а зад него - олигарх.
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единият-комик, другият-олигарх-шоколадов бос...........................а Украйна е вече една от многото провалени държави...................заедно с Венециела, Сирия и Либия!!!Гарантирано от политиците и масоните в Англия, Франция и Америка!!!
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Задава се голям комизъм. И все пак в Украйна е демокрация, за разлика от...
12
7
 
2
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Украйна, остана- във, евро- съюза.....
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Артист и добър комик. Много му помогна в изборите филм Слуга на народа. Само да не се окаже куклата на конци? Но... Ще видим. И да не забравяме притчата за дракона.
10
1
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тоя поне е професионален комик, за разлика от Порошенко - имитация :)
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна е като нас много кандидати за власт и едно общо между тях всичките не стават.Народа няма алтернатива и избира по-малкото зло или има но не е узрял за нея а именно да се управлява сам.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха сега значи спонсорът и шефът му ще си отмъщават на групировката на Порошенко и ще громят руснаците.Твърде възможно е да му спретнат и някакъв преврат.Имаме групата на Порошенко,и още някакви милиардери срещу ,Русия и Коломойски като имаме и сепаратисти и още някакви ултранационалисти дето са уж независими.Отделно Тимошенко и сие която уж била с Путин. Всеки срещу всеки.. Горките украйнци. А ние си мислим че живеем в гадна Държава.
7
10
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
единственния опитен и подготвен за поста си остава порошенко но опонента му дава обещания които са само фантазии на неопитен новак в политиката
6
2
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До Анонимен"Зеленски финансира със собствени средства доброволчески батальони..."Зеленски нищо не може да финансира-нито има пари,нито други възможности.Патронът му Коломойски ги върши тея работи.Впрочем и доброволците му връщат услугата-примерно при трудни бизнес-преговори се появяват на групи по 20-30,въоръжени с автомати...
5
3
 
20
 
! Отговори
Генеколога преди 5 години
Порошенко в затвора!
4
5
 
14
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Зеленски е само лице на човекът,който ще управлява наистина-Коломойски.А това е доста колоритна личност.Прочетете повече за него-интересно е.Общо взето работата върви "От трън,та на глог."
3
16
 
8
 
! Отговори
Слава Україні преди 5 години
Героям Слава!