Кашлица, недостиг на въздух – алергии в пика на коронавирус

Пикът на сенната хрема съвпадна с този на вируса
25 апр 2020 15:17,
8

Пролетното време донесе и пик на алергиите у нас. Освен COVID-19, лекарите са нащрек и за пациенти със сенна хрема.

Проблем е, че симптомите са сходни, а без тест специалистите трудно могат да разграничат двете. Сега е периодът на цъфтене на тревите, който е доста продължителен за ужас на хората със сенна хрема.

"Сърбеж в очите. Все едно малко камъче имаш вътре. Натиснах с пръста и то потече секрет, като гной", каза една от жените, сблъскала се с алергия.

За тази жена това е първа среща със сенната хрема.

"При мен за пръв път се случва и то неочаквано, аз чак се така шашнах, не знаех какво е", каза още тя пред Bulgaria ON AIR.

Алергологът Надежда Таковска посочи, че всеки си мисли в началото, че е настинал или, че го е хванал някакъв респираторен вирус.

Според д-р Таковска да се направи разлика между сенната хрема и заразата с COVID-19 е трудна задача.

"Коронавирусът е абсолютен хамелеон трябва много да се внимава и разпитва пациента продължително време, защото за съжаление в медицината 2 и 2 не винаги прави 4", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Янсен от Осло преди 3 години
Трудно е да се разграничи ако човек не знае, че страда от сенна хрема. А хора, които страдат от това от години е нормално сега да го имат и да знаят, че не е корона. Все пак при сенната хрема няма температура, нито болки в мускулите. Ефектите са само върху очи и нос. По-лошо е невежеството на хората, които като те видят да шмъркаш и почват да те сочат с пръст. Как може в 2020 г да има прости хора, които да не знаят, че всяка пролет по време на цъфтежа на растенията има хора, които проявяват това
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронавирусът е много хитър. Хамелеон! Крие се и дебне да ви издеебне. Крийте се по къщята и се завивайте прЕзглава. Преструвайте се умрели, дано ви подмине.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига бе, спрете се, побъркахте хората, само болести ви са в главите. Ще почнат и от хрема да *** от страх.
3
2
 
4
 
! Отговори
От Кричим съм... преди 3 години
Една инжекция в рамото на дипрофос и край на сенната хрема за един месец.Ако повтори което е малко вероятно пак,но не вярвам.Догодина пак.Сенната хрема трае един месец.Влиянието на дипрофоса пак толкова.Така,че напред.От 15год.го правя.
2
3
 
10
 
! Отговори
КГБ преди 3 години
А ве маскари, и ходенето по голяма нужда скоро ще го докарате като симптоми на короната. Еййй гоуем "хамелеон" тоя вирус в очите на услужливите медии. Трябва вече да изброявате кое не е симптом. Голям лов на вещици.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубавата новина е,че болните сэс сенна хрима нямат оплаквания,когато си стоят в къщи.