Нула заразени с COVID-19 в Австралия и Нова Зеландия

Те са сред 10-те страни в света, който се справиха най-добре с пандемията
26
Нула заразени с COVID-19 в Австралия и Нова Зеландия
Снимка: БГНЕС

През последните 24 часа и в Австралия и в Нова Зеландия не са отчетени нови случаи на Ковид-19 въпреки направените десетки хиляди тестове.

По-рано тази седмица двете страни отмениха локално действащи строги ограничителни мерки, които бяха наложени съответно след клъстърно заразяване от карантинен хотел в Мелбърн и установяване на силнозаразния британски вариант на патогена у трима членове на семейство в Окланд.

Двете страни са сред 10-те в света, който се справиха най-добре с борбата срещу пандемията. Австралия е отчела по-малко от 29 000 случая и 909 починали, а Нова Зеландия има едва 26 жертви при 2350 заразени.

Нова Зеландия официално започна ваксинирането срещу коронавируса с препарата на Пфайзер/Бионтех в събота, а Австралия завърши подготовката да задейства ваксинационната си кампания в понеделник, предаде Ройтерс.

Малка група медицински работници бяха ваксинирани в петък в Окланд, преди днес да стартира по-широката програма с имунизиране на гранични служители и персонала, отговарящ за изолацията и карантините.

В Австралия също първи ще получат ваксина здравните работници и служителите в карантинни хотели наред с обитателите на старчески домове.

Нова Зеландия очаква кампания за ваксиниране на всичките й 5 милиона жители да продължи година, докато Австралия си е поставила за цел да ваксинира 25-те си милиона жители до октомври.


26
Още от Ако щете - вярвайте
Седмичен любовен хороскоп за 22 – 28 февруари
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Питър преди 4 дни
До Иво

Да, в Занзибар случаи няма. Всичките ги пишат пневмония, която интересно защо е започнала да върлува по времето на ковида.... А понеже човеколюбивия им президент нареди на ковида да бяга далеч, се налага благотворителни организации да даряват на болници ПО ЧАСТЕН ПЪТ вентилатори.....
22
2
 
1
 
! Отговори
Иво преди 4 дни
И в Зинзибар бе така. Няма заразени. Вчера се върнахме от там.
21
2
 
3
 
! Отговори
Овчарррррр преди 4 дни
Чета и се смея на пишещите, че в Австралия били дисциплинирани. Тези пишещи знаят ли, че едно от условията човек в Австралия да кандидатства за полицай е да няма повече от две убийства, или два грабежа или две изнасилвания ?!
20
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 4 дни
Може би става дума за нови случаи заразени там, а не нови случаи хванати на границата и заразили се в други държави.
19
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 4 дни
Според worldometers вчера 56 държави нямат нови случаи, като повечето са островни държави, държави в Африка или държави с доста малко население, но в списъка са Лаос, Оман, Салвадор, Никарагуа и други.
Оня ден на 18 февруари, 45 са държавите с нула нови случаи.
18
0
 
1
 
! Отговори
Факт преди 4 дни
Няма спор, че Австралия и Нова Зеландия се справят отлично с епидемията, но според сайта worldometers имат нови случаи.
18 февруари - Австралия - 1, Нова Зеландия - 4 нови случая
19 февруари - Австралия - 6, Нова Зеландия - 4 нови случая
20 февруари - Австралия - 2, Нова Зеландия - 2 нови случая
17
1
 
1
 
! Отговори
Флин преди 4 дни
Достатъчно е някой коронясал от новите емигранти(макар,че трудно проникват)да се изпърди и ще запеят друга песен.Ковида не е шега работа,кога и как ще приключи решава СЗО,а не аборигените на тези две държави.
16
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 дни
Повечето хора там са образовани , умни , изпълнителни , а не като нашите да филосовствуват по цял ден по форумите как нямало ковид , как искат да ги чипират , как някакви си илюминати искат да намалят населението драстично и куп други глупости . Дисциплината , която трябва да спазване не е отнемане на човешките ни права , а грижа за здравето на хората , а не постоянно да търсим "врагът с партиен билет" или под вола теле .
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Стига ми да прочета само това - "..10-те страни в света, който се справиха...", за да спра. Не те знам каква си и къде какво си учила, ама родния си език не знаеш. Та спри да пишеш, или поне вземи един учебник и научи кога се пише И, и кога - Й, и каква е разликата между "който" и "които". Едно от най-елементарните правила в езика ни. Явно обаче човек за да го знае, трябва да е по-малко елементарен от самото правило....
14
6
 
14
 
! Отговори
Питър преди 4 дни
По-интересно е липсващата част на текста, която редакторът е изнесъл като подзаглавие. Кои са тия 10 страни? Китай, НЗ, Австралия, Тайван, Виетнам, Южна Корея, Сингапур...? Не се сещам още. В Канада има провинции, където отдавна няма случаи, остров Ман са без големи ограничения от миналия юни също.... Ако всички държави се бяха затворили за 6 седмици, проблемът нямаше да съществува... Но нали сме много умни - намангърихме се яко, до изтръмпване
13
0
 
11
 
! Отговори
Питър преди 4 дни
До Анонимен 12

Нещо май пак не си наясно. Новозеландците си живеят абсолютно нормално живота от миналия юни, без маски и подобни глупости, мачове, дискотеки и пр. В Австралия не знам как е било, но със сигурност нещо подобно, защото и двете страни направиха единственото разумно нещо - затвориха се плътно и карантинираха пристигащите
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
След една година локдауни и заключване, тази "победа" е велика!!! Аз направо бих се заключил за 20 години, ама да не хвана грип.
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Лъжата Ковид в ЕС трябва да се поддържа, тъй като Меркел е платила вече милиарди за ваксини, няма как някой да обвини Меркел Чекмеджаната в корупция, нищо че по света хората дори не са помирисвали Коронавирус.
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Когато се заразите със вирус температурата ви се повишава и имунната ви система почва да действа.Същото се случва и със Земята, температурата на Земята се повишава за да се отърве от вируса наречен човечество.
9
7
 
8
 
! Отговори
123 преди 4 дни
Май само в Европа и САЩ ни баламосват с ковида.
8
2
 
16
 
! Отговори
Do 7 преди 4 дни
111 място в света не само по свобода на словото, но и по грамотност :)
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"КоИто" а не "коЙто". Удивително е как хора, които не правят разлика между "И" и "Й" се водят "журналисти" и списват материали, пък макар и в онлайн медии, които се четат от хиляди хора.

Да се смееш ли, да плачеш ли, да емигрираш ли....
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В Австралия откакто застреляха Сиднито, няма кой друг да сее зараза, не пускат и имигранти и се изчистиха от болестта
5
1
 
13
 
! Отговори
От Тайван преди 4 дни
И при нас в Тайван са 0 заразените.
4
4
 
6
 
! Отговори
Катя преди 4 дни
Пак масовото ваксиниране ни сугерират.