Изненада: Лекарство на "Пфайзер" причинило сексуална зависимост

Италианец осъди компанията за 600 хил. евро
5 май 2021 17:30, Нели Христова
46
Изненада: Лекарство на "Пфайзер" причинило сексуална зависимост
Снимка: БГНЕС

60-годишен италианец осъди фармацевтичната компания „Пфайзер” да му плати щети за 600 000 евро заради нежелани ефекти, предизвикани от лекарство за Паркинсонова болест. Според в.”Стампа” приеманото от мъжа лекарство предизвикало у него пристрастеност по секса и хазарта. Тези странични ефекти не били вписани в листа с лекарствени указания и пациентът, болен от Паркинсон, не знаел за тези евентуални последствия.

До 40-годишна възраст въпросният италианец не бил пробвал късмета си дори с обикновен лотариен билет. Родителите му имали магазин, в който се продавали, освен другите неща, и лотарийни билети, така че той виждал много добре какво представляват хората, пристрастени по лотариите и хазарта, които инвестирали всичките си пари в тях.

През 1999 г. обаче на въпросния жител на Апенините била диагностицирана Паркинсонова болест. Затова от 2001 до 2005 г. по лекарско предписание започнал да взема лекарството на „Пфайзер” за заболяването. За кратко време обаче животът му бил разбит. „Първите симптоми на страничните ефекти се появиха няколко месеца, след като започнах терапията. Започнах да ям много повече и станах хиперсексуален”, разказва италианецът. Той се пристрастил изведнъж и към хазартните игри онлайн и към залаганията. За пет години си набавил 1802 кредитни карти, за да залага онлайн, започнал да прави и непрекъснати банкови преводи. Отмъкнал и 100 000 евро от фирмата, за която работел, за да залага. Над 280 000 евро оставил на лотарийна игра онлайн. „Забравях да работя в офиса, защото се увличах в хазартните игри, играех и нощем, докато жена ми спеше. Превърнах се в лъжец, направо полудях”, разказва мъжът.

По онова време в указанието, придружаващо лекарството за Паркинсонова болест, не били вписани въпросните странични ефекти. Те били добавени едва през 2007 г. Затова и според адвоката Ренато Амброзио клиентът му не бил информиран правилно за тях, въпреки че лекарството било добро от гледна точка на лекуването на основното заболяване.

През 2020 г. съдът в Милано, а неотдавна и Апелативният съд, осъдиха „Пфайзер” да плати над 600 000 евро за нанесените щети на италианския мъж. „Всяка компания трябва да покаже, че съблюдава строго извършването на всички експерименти и протоколи, предвидени от закона, преди производството и пускането в продажба на лекарството. Трябва да покаже, че е предоставила необходимата информация за възможните нежелани странични ефекти и да ги добави по-късно, ако е необходимо”, пишат съдиите в присъдата.

 


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Живко от Варна преди 1 месец
До До ЖивкоКак може да се свържа с теб ?
33
0
 
0
 
! Отговори
Пак съм аз преди 1 месец
До Живко от ВарнаТрябва финансово да се стабилизирам, да имам приятелка и така !
32
0
 
0
 
! Отговори
Живко от Варна преди 1 месец
До До ЖивкоAз не искам всичко ! Аз искам всичко, само което ми трябва, а не всичко на света ! Тук не е удобно да се говори на тая тема , ама не знам ...
31
0
 
4
 
! Отговори
Tonita-7 преди 1 месец
Че И недоволен:)) Радвай се,че ти е станал!
30
1
 
2
 
! Отговори
Бунтата преди 1 месец
Със Астра Зенека,караш до три тека-а със Пфайзер,ставаш направо шмайзер!!!!!!,😅😂😅🤣😂😅😂🤣😂😅
29
0
 
1
 
! Отговори
До Живко преди 1 месец
Винаги Живко. Кажи с какво да ти помогна? Всичко що искаш.
28
0
 
3
 
! Отговори
Живко от Варна преди 1 месец
Извинете, може ли да ми помогните да живея по добре ?
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изглежда и ваксината им действа на потентността чукам като животно след две дози, слава на алаха и пфайзер
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
евала на човека,намерил добри адвокати и се облажил...
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината е в хубавото 'еспресо'!Истината е че ако спортуваш и се храниш що-годе добре - нямаш нужда от кафе. Кафето са го измислили за вожда на племето, дет не може да си помръдне дирника заради шкембето, пък иска половин час да се чувства човек...
24
3
 
5
 
! Отговори
Хемус преди 1 месец
Истината е в хубавото 'еспресо'!Две чашки на ден (зависи според килограмите на човека) активизират кръвообращението в организма и после си като 'канго'!
23
0
 
5
 
! Отговори
Arrival преди 1 месец
Малко реклама не е излишна! :) Особено сега! Разчита се на почитателите на продължителни полети.Хаха!
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Б.си и дъното вече с тия статии! Винаги мисля, че по-голямо от поредната ви изцепка не може да има и винаги намирате начин да ме опровергаете с по-голяма простотия!
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не си ваксиниран не пътуваш не ходиш на кино и ресторант басейн сауна и т.н Па аз така съм се утрепал да ходя по кина, ресторанти и басейни, че сигурно десет години няма да разбера че не пускат там без ваксина, хахах.
20
11
 
9
 
! Отговори
Миролюб Бенатов преди 1 месец
АНТИВАКСЪРИТЕ в шок!?!Поредната новина , на която да си крякат на воля , щото и антиваксърите , другите обратни , са най-кресливи !
19
1
 
25
 
! Отговори
Питър преди 1 месец
Айде, хиперсексуалност може да повярваме. Но пристрастеност към хазарта.... Италианските съдии явно вече не са това, което бяха, докато събаряха мафията
18
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НобиХич не ми се ваксинира ама го правят насила. Ако не си ваксиниран не пътуваш не ходиш на кино и ресторант басейн сауна и т.н Дискриминация яко. Западна Европа вече имплементира бавно бавно тия правила. Другия вариант е да ти бъркат в мозъка че да отидеш някъде.
17
2
 
11
 
! Отговори
хитър италианец преди 1 месец
хитрият италианец използва това за реклама пред италианските баби - един вид много потенmeн станал.делото ще го изгуби ,ама името на сребърен жребец ще му остане.
16
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лекрства като това докарват и деменция.Пфайзер не за първи път пуска на пазара недоизпитани медикаменти.А за ваксините-не ми се мисли
15
6
 
9
 
! Отговори
Ноби преди 1 месец
нали подписват декларация. който го е страх , да не се ваксинира, кво ревете