Едва 10% от населението на света е ваксинирано срещу COVID-19

Това е равно на 35 дози на всеки 100 души
23 юни 2021 20:50, Нели Христова
64
Едва 10% от населението на света е ваксинирано срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Съединените щати са ваксинирали напълно над 45% от населението си срещу COVID-19, показват официални данни, но само 10% от населението на света - около 782 милиона души - е напълно ваксинирано, според Our World in Data.

Цифрите подчертават запазването на глобалното неравенство в достъпа до ваксини, които са много ефективни за предотвратяване на тежък COVID и смърт и ще помогнат на икономиките да се възстановят от пандемията.

В световен мащаб са приложени над 2,7 милиарда дози ваксини, равни на 35 дози на всеки 100 души. Вече има голяма разлика между ваксинационните програми в различни страни, като някои от тях все още не са докладвали за единична доза.

Неравенствата в тези 10% от населението на света, които са били ваксинирани, също са ярки. 85% от дози, които са приложени по целия свят, са били администрирани в страни с високи средни доходи. Само 0,3% от дозите са прилагани в страни с ниски доходи.

Повече от 30% от хората в Северна Америка и 28% от хората в Европа са напълно ваксинирани, в сравнение с около 11% в Южна Америка и 8% в Азия. В Африка по-малко от 1% от населението е ваксинирано срещу коронавирус, според Our World in Data.

Ново проучване в САЩ установи, че близо пет пъти повече хора са били заразени с коронавирус миналата година, отколкото е била официално съобщената цифра. Екипът на Националните здравни институти установява, че около 16,8 милиона души са имали COVID-19, но така и не са забелязвали симптоми и никога не са били диагностицирани с него до края на миналия юли. Това е близо пет пъти повече от съобщения брой.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10% от света? Значи много малко хора ви вярват на лъжите и пропагандата. Има надежда за тоя свят! Joe Bidet иска да ваксинира 70% от американците до 4ти юли, но ще е поредния провал на престъпната му клика. Радост!
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""11% в Южна Америка и 8% в Азия. В Африка по-малко от 1% от населението""". Ето това са народите, които ще продължат човешкия род. Дано българите се осъзнаят повече и повече и да останем само с 10% курбан.
52
0
 
1
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Статистиката съвсем ясно показва, че бялата раса е най-глупавата раса на планетата, тя затова е и обречена на изчезване и това е видно откъдето и да го погледнеш!
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Около тази ваксинация са завъртяни огромни суми пари, ресурси , подкупи и изобщо някои са надъхани много сладко да разбогатеят. Затова ще намерят как да ни принудят да се ваксинираме. Ще ни внушават, че живота по-нататък е невъзможен без ваксини и ще ни заставят да се надупчим с продукцията им. Човешки живот може да загуби, но пари-не.
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51 Ти правиш ли разлика между ваксини разработвани десетилетия и ваксини сготвени за 5 месеца...
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, нали уж в чужбина много голяма бройка се ваксинираше, само ние бяхме необразовани и за това не се бодем???
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От това което чувам ваксинираните са си вкарали таралеж в гaщите да си на 80 да се ваксинираш окей жизнеспособни "УЖ" на хартия жизнеспособни да се ваксинират май май чао чао
47
2
 
21
 
! Отговори
Ген преди 2 години
Безплатно е само сиренцето в капана за мишки. В случая даже си плащаме с държавните заеми, ясно взели са подкуп от фармацевтичната мафия. Ние сме опитните мишки. Няма съмнение, а дали променя гените е спорно, но все пак смъртта ще почука при всеки. Доброволно спестете на неродените си деца това адско съществуване, тогава не е нужно химическа кастрация. Но иначе е напълно оправдано, защото раждането отваря пътя към смъртта. Т.е бавно убийство маскирано като подарък.
46
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 50 Додо - какво ти разбира главата ***, че лъжеш хората? Всяко малко дете бива ваксинирано десетина пъти за различни опасни заразни заболявания,за да му се гарантира живота. Всички живи хора са ваксинирани многократно, пък нищо им няма; Загрижил се за човечеството папагалът ДОДО
45
3
 
20
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Експериманта за тотално скопяване и разболяване на огромни маси хора тече с пълна сила! "Ваксината" е ГМО и променя гена на ваксинирания. Необратимо! Четете и се образовайте, недейте да давате да ви пълнят със сатанинската течност на Прометейците! Не бъдете опитните им морски свинчета!
44
1
 
8
 
! Отговори
НЕ ТРИЙТЕ,СНИМАМ! преди 2 години
Защо Бойко Борисов има КИЛОГРАМИ ЗЛАТО?Колко му е заплатата?
43
0
 
2
 
! Отговори
хммм преди 2 години
Иначе Крали Марко, ако него визираш, е нема дЪ доди да на спасява.
42
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто искам да помогна на повече хора.Не се страхувайте.Всяка година има грип.Иде лято,няма да има грип,както всяко лято.Наесен ни плашат за нов вирус,а междувременно ТОКЪТ ОТНОВО ПОСКЪПВА...Там някъде ни омотават,пак.Тока ли да си платя,щото поскъпва,или за хляб да имам?Боли ме зъб, ама и там пари искат.ИСКАХТЕ КАПИТАЛИЗЪМ-ИМАТЕ ГО...
41
0
 
5
 
! Отговори
хммм преди 2 години
Спомням си ги черните арапи :) скоро тоя термин го срещнах в книгата "Сатанизъм Unlimited". Ах каква съдба...та си припомних.
40
0
 
7
 
! Отговори
. преди 2 години
До хммм - топло, топло! Спомни си и Българските народни приказки, където се споменават "черни арапи". Картинката ще ти се сглоби!
39
0
 
12
 
! Отговори
хммм преди 2 години
На мен ли ми се струва или ваксинационното покритие обхаща териториите заселени предимно с бялата раса? Не се учудвам, спомням си политиката на ингилизите преди да ни разрешат да работим там. Белите емигранти ги тъпчеха и разтакаваха с какви ли не документи, а кюмюpa от Африка и Азия веднага си го подслоняваха с всякакви удостоверения за работа и престой. Нагло-саксонците си имат афинитет към тъмнага кожа и тя нама да е импотентна.
38
0
 
12
 
! Отговори
. преди 2 години
До Анонимен 41 - точно така! Не се ваксинирай, движи се всеки ден, поне 60% от менюто ти да е разнообразна растителна храна и бъди здрав! :)
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм ваксиниран,на 69 години съм и в добро здраве.НЯМА ДА СЕ ВАКСАМ.
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сатан, убий всички инжектирани! Благодаря!
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тежък ковид?! ХА-ХА. Кои "ваксини" ще предпазят човечеството от тежък тъпaнaрит? Надявам се, че са тези, след като изпукат всички тъпaнaри!