Лукашенко заплаши с Трета световна война, ако Западът не седне за преговори

Той обеща нов президент на Беларус "много скоро"
9 авг 2021 18:00, Нели Христова
118
Лукашенко заплаши с Трета световна война, ако Западът не седне за преговори
Снимка: БГНЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко призова Запада да седне на масата за преговори, в противен случай "може да се затъне по такъв начин, че няма да има връщане назад", посочвайки риска от трета световна война.

Великобритания въвежда санкции срещу Беларус, които, наред с други неща, са насочени към предотвратяване на полети и кацания на беларуски авиокомпании във Великобритания. По-рано Лукашенко, коментирайки британските санкции срещу Минск, призова Лондон да се "откаже от санкциите" и нарече британските власти "привърженици на американците".

"Санкции? Добре, налагайте, налагайте! Ще изчакаме - ще видим до какво ще доведе това, ако не се вразумите. Трябва да се успокоим, да се вземем в ръце и да помислим как можем да излезем от тази ситуация. Чуйте, вие ще разгърнете трета световна война. Какво, тласкате ни заедно с руснаците към това? Искате да победите в тази война? Няма да има победители. А ако има, това няма да сте вие. Така че, успокойте се. И нека, докато търпеливо преминем през всичко това, да седнем на масата за преговори и нека започнем да говорим за това как да излезем от тази ситуация. Защото ще затънем толкова много, че няма да има път назад", каза Лукашенко, коментирайки новите санкции на Обединеното кралство срещу Минск.

Лукашенко заяви, също така заяви, че "много скоро" друг човек може да го замени като президент на републиката.

"Израснах в тази страна, тя израсна в мен. И не разбирам как мога да живея: да се пенсионирам или да правя нещо друго - това още не си го представям. Това не означава, че съм се вкопчил и до посиняване на пръстите ще се държа за президентското кресло. Не. След мен ще дойдат други хора, даже много скоро", каза Лукашенко на среща с журналисти и представители на обществеността.

"Няма нужда да се гадае кога Лукашенко ще си тръгне и т.н. Много скоро", добави той.

Президентът на Беларус смята, че политическите сътресения, с които страната се сблъска преди година, са показали, че в момента има около 15-20 души, които са достойни да ръководят страната.

"Всички те са наясно кой може да бъде президент", каза той. „Оказва се, че имаме 15-20 души, които могат да бъдат президенти."

В същото време Лукашенко отбеляза, че всички те са "донякъде подобни" на него.

"С тяхната лоялност към страната те са надеждни. И мнозинството, определено преобладаващото мнозинство, ще гласува за тях", каза той. „Всичко ще бъде на равни начала, но прагматичните, нормални хора ще победят в Беларус“, сигурен е президентът, а опозицията, по думите му, „няма перспективи“.

Президентът на Беларус заяви още, че въоръжените сили на Русия ще бъдат разположени в републиката в случай на заплаха от разгръщане на нова световна война, но в момента няма нужда да се създават руски бази в страната.

"Ако е необходимо, тук няма да има само база, всички въоръжени сили на Руската федерация ще бъдат разположени тук. При какви условия? В случай на опасност от разразяване на трета световна война“, обясни президентът.

Той отбеляза, че Русия никога няма да разположи ядрени оръжия в Беларус, няма смисъл от това.


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
4
 
! Отговори
шемет небесен преди 3 месеца
Тоааа май е дишал малко повече лепило.
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
светът бавно, но сигурно върви към световен конфликт. Прекалено много станаха държавите с ръководители, които нямат връзка с централния мозък.
102
3
 
4
 
! Отговори
Иво преди 3 месеца
Ей не порасна тоя Лукашенко бе още припка при батко да го защитава срещу закачилите го
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Ако е необходимо, тук няма да има само база, всички въоръжени сили на Руската федерация ще бъдат разположени тук." Естествено. Всеки, който се заблуждава, че в Беларус управлява Лукашенко е наивник: там управлява Путин, на когото Лукашенко е само верен слуга и независимо от това дали в Белорусия народа иска нещо друго, ще стане каквото Путин нареди.
100
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма ли кой да пенсионира този луд дядо?Да си отдъхнат хората.Да изчезва, иначе ще гледаме втори райх в Беларус.
99
7
 
11
 
! Отговори
Гай Баньо преди 3 месеца
Русофилите са с лоботомия 99 ниво.Заради такива типове ни пада общото iq.Как да не ви изгоним?Освен че сте простодушни и заблудени хора сте и придатели.Чемоданите...казах!И отивайте да ближете на Лукашенко мустаците и рошколите на задника,предатели!
98
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лукашенко говори умно - опасно е да се подклажда ядренна воина
97
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Запада иска да си играе на санкции с Лука, той ги плаши с гъбки. Жалкото е че жендарите не осъзнават риска. Какво им дреме за Бяларус, че да се занимават със санкции? И да рискуват Лука да им тръсне един военен конфликт?
96
7
 
7
 
! Отговори
Западнали тролове преди 3 месеца
А аз попаднах на една книжка, казва се история, вътре пише че един такъв австрийски "историк" се е гръмнал, "червенокожите" са го навряли в мишият му бункер.
95
5
 
3
 
! Отговори
ИСТОРИК преди 3 месеца
ПРЕДИ 1989 попaднaх нa aвтентичен мисля че гермaнски исторически документ от преди около 800 години където дословно пишеше:"Слaвяните сa етнос с ЧЕРВЕНA нa цвят кожa".................Слaвяните сме червенокожи индиaнци в микренски петолъчков резервaт.....................То по добре дa си от Хирошимa и Нaгaсaки отколкото ЧЕРВЕНОКОжA ВЕЩAРКA
94
3
 
4
 
! Отговори
До 82 преди 3 месеца
Ще заминавам, където си искам и имам мнение. Демокрацията е затова
93
9
 
3
 
! Отговори
До 91 преди 3 месеца
Смях. СССР беше идея на милиардерите на Запад, които го създадоха, за да им станат повече паричките. Като не им беше нужен, го развалиха. За какви системи се бълнува. Хаха
92
1
 
6
 
! Отговори
Да изметем БСП преди 3 месеца
Те и сега в България живеят около 4 млн. римляни.
91
1
 
1
 
! Отговори
ФAКТИ преди 3 месеца
МИНСК ТИРЕ МИКРЕ нa Бойко и сие от ЧЕРВЕНОТО БКП знaеше че Крим е превзет зa осмaнския турчин с помощa нa ЧУМA тa холерa 1913 и остaнaло О КЕЙ
90
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
През 90та година никой не заплаши СССР с нищо. Въпреки, че кочунистите не спираха да пищят всеки ден как Западът щял да ги напада. И дакрая се сгромолясаха бец пушка ***. Защото системете им беше изгнила отвсякъде.
89
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредния комунист ненормалнк Лукашенко се изживява като господ. Президент не се избира от бившия сатрап, а от народа на Беларс.
88
3
 
3
 
! Отговори
ТРAКТОРТИРЕМИКРЕ преди 3 месеца
МИКРОСКОП ТИРЕ ЧЕРВЕНОСЕЛКИ ГAНьО НA БОЙКО,РAДЕВ,КОРНЕЛИЯ СИ НAМЕРИХA СПAЙДъРМЕНA,БAТМAНA БРЮКСЕЛСКИЯ ЕВРОAЛЕКСAНДъРЛУКAШЕНКО дето ще възстaнови Мaркс и СССР до Мaрс и Плутон aмa Путин се дърпa aбе кaто зa Крим се дърпa умственоизостaнaли червенотиквеници
87
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бацко отбеляза, че Русия никога няма да разположи ядрени оръжия в Белорусия. Руският ВМФ разполага с безжалостния ликвидатор на русофоби, носителят на "Посейдон"-и, АПЛ "Белгород".
86
7
 
10
 
! Отговори
dakotabg преди 3 месеца
И сега,да треперим ли,или да трептим?И този е слънчасъл...
85
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 80 - цитирай ги тези "закони", защото това си го извади сега точно от задника.