Ограничават доставките на кислород към бизнеса заради болниците

Решението е взето на среща между здравните власти и производителите
1 ное 2021 18:00,
36
Ограничават доставките на кислород към бизнеса заради болниците
Снимка: Pixabay

Временно се ограничават доставките на кислород към бизнеса заради нуждите на болниците. Това решение беше взето на среща между производителите и здравните власти.

Потребелението на кислород в интензивните отделения достигна най-високите стойности от началото на пандемията. Необходимостта от него се е увеличила с 25-30% спрямо миналата година.

На срещата беше решено да се създаде система, през която бутилките да се пренасочват приоритетно към най-нуждаещите се COVID сектори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
инженер преди 2 години
До: номер 29 Чудя се защо ли си губя времето да отговарям на такива тийнейджъри като тебе които "знаят много" от интернет? Нашата компания е клиент на две от най-големите фирми производители на промишлени газове в света и по-точно изполазваме азот и кислород за нашите дейности. Втората по големина в света има нетна печалба от 2,34 милиарда евро за 2020-та година, това отговори ли на въпроса ти? Разделянето на въздуха е най-използваният промишлен метод. Има ли значение коя година съм завършил?
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
инженерче , ти сигурно си завършил през 60-те на миналия век , гермаската hielscher е разработила метод за ултразвукова електролиза на H2 и О2 , суперевтина и ефективна .толкова за българските университети .
23
1
 
2
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
В ПРОМИШЛЕНИЯ КИСЛОРОД ИМА И АЗОТ , КОЙТО НАМАЛЯВА СЪРДЕЧНАТА ДЕЙНОСТ... И ЗАБАВЯ БИОЛОГИЧНИТЕ ПРОЦЕСИ В КЛЕТКИТЕ...!
22
0
 
1
 
! Отговори
ФАКТ-ХА,ХА,ХАААА преди 2 години
НЯКОЙ --ЯВНО НЕ ПРАВИ РАЗЛИКА , МЕЖДУ МЕДИЦИНСКИ КИСЛОРОД ...И ТАКЪВ ЗА ИНДУСТРИАЛНИ ЦЕЛИ----ПЪЛЕН СМЕХ В ЗАЛАТА!!!
21
0
 
1
 
! Отговори
инженер преди 2 години
ХА-ХА-ХА! Кислородът недостигал! Май това са първите новини от Марс!!! Кога свърши въздухът на Земята, та не съм разбрал???
20
0
 
0
 
! Отговори
инженер преди 2 години
До: номер 22 Ама вие сте верно феноменални дебилни същества!!!! Медицински кислород нямало било, ще умра! Абе вие кислороден концентратор знаете ли к'во е бе, пичове???Изхвърляш азота от въздуха който и без това дишаш! Има и домашни уреди! Нашата фирма използва газове от производител, който продава кислород и за промишлеността и за медицината едновременно!!!
19
0
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
..СЕГА С КИСЛОРОДА , ШЕ ПОЧНАТ ДА СЕ ПАЛЯТ , КАТО СЛАМЕНИ ПЛАШИЛА...ХА,ХА,ХАААА....
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ли опасно толкоз много кислород към болниците,освен на военните и гражданските пилоти екипажите с пътниците на авиорейсовете летящи от летищата на страната,миньори в шахти въглещни и др,подводничари,подводници,бързи помощи в движение на кои ли още бизнесмени им е необходимо изкуствено дишане с такъв кислород,че го ограничават за тях.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даааа, няма да има кислород за заварки, но ще има кислород за болници. Ей ви ключа от палатката - интубират и поставят на кислород хората със... индустриален кислород, не е медицински. Това ти изгаря всичко отвътре и за няколко часа си заминал при св. Петър. Медицински кислород е нещо съвсем разлино от индустриален кислород. Ама в случая думичката кислород няма е ключова в медиите. Няма медицински, а не индустриален. Леш, тотал щета, андибул морков е работата с кислорода.........................
16
0
 
1
 
! Отговори
и ви преди 2 години
мразиме и в червата на всяка мандйа мерудия ега изпукате на гьрба на целия народсе обогатихте ама на мен зализняци не ми правят впечатление
15
0
 
2
 
! Отговори
знае6 преди 2 години
ли какво балгария ще6е да е по добре без зализаните г=еичета учили в лондон и америкаи нямаме нуйда от вас и никога не сме имали от крадци
14
1
 
0
 
! Отговори
Somebody преди 2 години
17, чел съм учебници по реанимация и интензивно лечение...
13
2
 
0
 
! Отговори
инженер преди 2 години
До: номер 16 Ти да не си чел учебниците на Мао Цзе Дун? Даже китайците са по-умни от теб и не биха писали подобни небивалици - кислородът изгарял дробовете???ХА-ХА-ХА! Майко мила, българите станаха по-безмозъчни и от американците...Цялата програма Аполо е използвала чист кислород, дори след фаталния инцидент при тренировки! В някои случаи използват различни смеси с азот, но кислородът е цар!Имало е даже астронавти с инсулти/инфаркти които са се възстановили на орбиталния кораб.
12
3
 
3
 
! Отговори
Somebody преди 2 години
В учебниците по медицина от преди 20 год. пишеше с големи букви, че на пациент никога не се подава чист кислород, защото гори лигавиците... Освен при много тежки случаи и много за кратко... Сега медицината е нов модел...
11
0
 
0
 
! Отговори
точно преди 2 години
това ми бе6е асоцияцията
10
1
 
1
 
! Отговори
инженер преди 2 години
До: номер 8 Така е, прав си. Даже ако твоят фризер постигне -18 градуса ще те черпя за постижение! А случайно за адиабатни процеси да си чувал? Сгъстяваш огромно количество газ (въздух) с промишлени компресори и после рязко "отпускаш вентила"?!
9
3
 
0
 
! Отговори
инженер преди 2 години
До: номер 11 Видяла жабата че подковават вола, та и тя. Абе хора, слушайте специалистите. Напрай си електролиза па да те видим колко пари ще ти струва тока, и колко кислорода (барабар с водорода като отпадъчен продукт). Ей, ама много умници пишат тука! И ти говориш като професорите Витанов, Балтов и Тодор Кантарджиев, които никога не са стъпвали в КОВИД отделение.Кислород не се произвежда в промишлеността с електролиза. Това можеш да си го направиш и в къщи с батерийка от 1,5 волта.
8
4
 
2
 
! Отговори
до инженер преди 2 години
ти не си никакъв инженер , да си чувал за елетролиза ? потапяш два електрода в H2O и получаваш кислород и в бонус водород ..
7
4
 
6
 
! Отговори
Robi преди 2 години
Нема такива некадърници.Само бой ги оправя комунистите.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До инженер Ама фризера може само до -18!