Депутати в Йордания се сбиха при спор за равенство между половете

Заседанието беше отложено, няма пострадали
29 дек 2021 09:48, Петя Славова
48

Идеята за равенство между половете в Йордания породи напрежение и депутати се сбиха по веме на заседание в парламента, съобщава Bulgaria ON AIR.

Правителството на страната иска да промени глава втора от Конституцията озаглавена "Права и задължения на йорданците" като включи в нея названието "йорданките".

Според някои депутати обаче промяната е безполезна. Това стана и причината за спорове и последвала физическа разправа.

Заседанието беше отложено. По информация на Ройтерс пострадали при сбиването няма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е ясно, че жените са с по-малко мозък от мъжете ама ей на! Равни били и грачат постоянно по медиите че мъжете много ги биели, че и ги убивали даже. Ами нали са равни, що не се съпротивляват? Ще станат равни на куково лято, най-много мъжете да ги направят водоравни. Да ги видим феминистките каква нова конвенция ще измислят. И у нас един отново закла жена си зверски, щото сигурно му била равна и решила да му се звери насреща, мислейки се за недосегаема, защитена от гнусните феминистични закони.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как едното с 200 грама мозък по малко да е равно на другото
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
34, 33 съм. Глупостите на чичо Гугъл не ме интересуват. Само дезинформация. Намери си браузър Tor, влез където трябва и тогава няма да говориш глупости. Защо според теб са се сбили мъжете в статията? Помисли малко! Никой мъж не иска женски наследници, всички искат синове, без значение на кого приличат. Женският пол не е стойностен колкото мъжкия. Мъжът винаги ще е над жената, защото природата му е отредила върховенство в йерархията. Днешната простотия-феминизъм скоро ще се промени.
26
3
 
0
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
Изобщо не си наясно с нещата. Това, че момчетата приличат на майките си изобщо не означава, че имат "женска конструкция" :-)))))! Приличат в лице, не в тяло. И аз съм така, брат ми, дъщеря ми неговият син също, много от нашите познати също, както и много други хора. Рядко се среща обратното, син на баща и дъщеря на майка, това е факт, можеш да питаш и чичо Гугъл, направих си вече труда, направи го и ти....
25
3
 
2
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Ти ще имаш много здраве! Точно така е както го е написал 30. Само се огледай покрай себе си, в много малко случаи синовете приличат на бащите си. Действително, момчетата често приличат на майките си. Те наследяват една Х хромозома, която обаче е богата на гени, отговарящи за външността: формата на веждите, овалът на лицето, цветът на кожата.
24
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30, имаш много здраве от арменския поп! Синовете са копия на бащите си. Семето си е семе. Не може да сееш дини, а да береш тикви. Жените са незначителни ***, които съществуват единствено за продължение на човешкия род. Скоро и за това няма да са нужни, вече има произведени мъжки яйцеклетки от Х-хромозомата и е направена изкуствена утроба. Мъжете ще се възпроизвеждат и без жени, докато обратното е невъзможно. Хубавото е, че ще може да се филтрират женските зародиши.
23
1
 
5
 
! Отговори
Добре е да знаете преди 2 години
Във втората сура от к'орана Ал Бакара, знамение 223 е казано: "Твоята жена е като твоя нива. Затова влизай в нивата си когато си поискаш". Толкова за равенството на половете
22
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой знае какъв феминист-провокатор се е промъкнал и е решил да дава власт чрез закона на женските ***? Не само в Иран, в целият ислямски свят мъжете няма да допуснат извращението жена да стои над мъж и да го командори, като в Европа, където мъжкият мазохизъм заразява мъжете. Щериатът е прекрасен закон за назидание на женската наглост, осмелила се да се слага наравно с мъжа. Когато жената знае, че ако дръзне да се гаври с мъжкия авторитет ще умре на място, убита от мъжа, няма да наглее!
21
4
 
8
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Я колко изпълзяха тук от Средновековието с манията си да командорят де що женско има, но затова са виновни най-вече майките им с неправилно възпитание, но по-младите жени са наясно с нещата и готованците и робовладелците, както ги беше нарекла една жена в подобен форум, не предат при тях. И преди да ме наречете кукувица, ще ви кажа, че нито съм сама, имам мъж, деца, внуци и определям хората не по пола им.
20
1
 
6
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
До простата истина - а на теб много ли ще ти хареса да се отнасят към теб като към нещо недоразвито умствено, да те хранят, да не те пускат навън, да ти забранят да имаш каквото и да е било мнение и тъй до безкрайност. Сигурна съм, че ще наречеш това положение с една дума - робство и ще направиш нещо за себе си. А този, дето си въобразява как жените оставали сами, има предвид тези, дето не се подмазват на мъжете и не им блииииижат краката, нещо страашно много се заблуждава, доста са по-добре....
19
3
 
9
 
! Отговори
Пееразд преди 2 години
И за правата на лесбоса и леворезбовите имаше бой преди няколко години в подобен шантав парламент, но Муслим перекенде държи здраво и дава як отпор. Тва да не е педерската ватиканска задруга да върти ханшове.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера писахте същото,нещо ново?
17
0
 
1
 
! Отговори
Аз29 преди 2 години
До 28 не до 27
16
4
 
6
 
! Отговори
Do27 преди 2 години
Стой си сама егоистична кукувице!Сега вероятно си млада,но ще видиш какъв ще ти е живота като остарееш!Кой ли мъж ще е луд да се хване с теб?!Това ще е наказанието ти!
15
2
 
9
 
! Отговори
соПол преди 2 години
Равенство - пред закона да. Всеки пол има своето уникални характеристики и предназначение и човешкият род не би съществувал без тях. Пропагандата е да се подлъжат жените, вместо да си родят и отгледат деца, да бачкат на господаря и да са "свободни". :-) Накрая имат свободата да умрат забравени и сами.
14
1
 
4
 
! Отговори
б преди 2 години
банкянски ценности
13
9
 
9
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Така се прави а не като нашенските да се натискат срамежливо по столовете и отвреме навреме да изкажат поредната глупост по микрофона колкото да се разсънят малко!
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ядене на баклава до един са заприличали на Джаби
11
2
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РАВЕНСТВО МЕЖДУ ПОЛОВЕТЕ ЗНАЧИ, ЖЕНАТА ДА МОЖЕ ДА ГЛАСУВА А ТОВА Е НЕДОПУСТИМО СПОРЕД ИСЛЯМА!
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При тарамбуките камилата е приоритет и на почит, няма място за "йорданки", "драганки" и прочее, рр''ииш ли!