Над 3800 души са намерили работа чрез трудови борси

В директните срещи за година са участвали близо 500 работодатели
20
Над 3800 души са намерили работа чрез трудови борси
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Близо 3900 души започнаха работа в резултат от трудовите борси през изминалата 2021 г.

3845 души намериха своето ново работно място на 60 трудови борси през изминалата 2021 г. В директните срещи, организирани от бюрата по труда в страната, участие взеха 496 работодатели. Те представиха 4792 свободни работни места, а да се запознаят на място с условията и изискванията за обявените позиции се включиха общо 4230 търсещи работа. Всички срещи бяха проведени при пълно спазване на действащите в конкретния период противоепидемични мерки, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Девет специализирани трудови борси в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството са събрали 96 работодатели, които обявиха 1886 свободни работни места за камериерки, сервитьори, готвачи, пикола, екскурзоводи, хигиенисти и др. Да се информират подробно за предлаганите оферти дойдоха 1122 търсещи работа в тази сфера, а обявените работни места продължиха да бъдат предлагани от бюрата по труда и след края на борсите, в резултат от което на тях бяха наети общо 1843 души.

13 специализирани младежки трудови борси привлякоха интереса на 792 търсещи работа млади хора, а 738 намериха подходящо работно място. В срещите се включиха 134 работодатели, които обявиха 885 свободни работни места за готвачи, продавач-консултанти, шофьори, технически сътрудници, машинни оператори, инженери и други.

43 продължително безработни проявиха интерес към специализираната трудова борса, насочена към тяхната целева група. По време на мероприятието 10 работодатели обявиха 18 свободни работни места за лаборанти, работници в сферата на зърнопреработване и фуражи, работници за обработка на дърво, бармани, касиери и др., като всички те бяха заети след директната среща.

Останалите 37 от проведените през годината събития бяха общи трудови борси, в които се включиха 256 работодатели и близо 2273 търсещи работа. Обявени бяха 2003 свободни работни места за кредитни консултанти, счетоводители, технически сътрудници, шофьори, електротехници, машинни оператори, инженери и много други, на които бяха наети 1246 лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: бюро по трудазаетост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
7
 
! Отговори
Armeneca преди 2 години
Аз пък си намерих работа сам с една фирма от Стара Загора казва се АЛ НАТУРАЛ - изпраща хора в Германия да работят , работих ,работих и ЗАПЛАТА НЕ ПОЛУЧИХ !!!! Не работете в тази фирма !!!
15
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 16. Ха. А защо гласувахте за Продължаваме Подмяната, а не за Възраждане, за да видим какво ще стане? Националисти били, айде сега си плащайте тока и яденето от хубавите идеи на Продължаваме Подмяната!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къртач с топурдаци.
13
2
 
14
 
! Отговори
Ха, преди 2 години
А, колко са загубили работата си за същия период поради икономическата, политическата и здравната кризи? А, тези, които са си намерили работа какво могат да си осигурят при безумните цени на ток, гориво, храна, лекарства и т.н.??? Вече сме в Киро-кокорестата зима, българите умират от глад, студ и ковид, а променящите се правят, че работят и си раздават премии и заплати в размер на стотици хиляди. Например: Спецов в НАП си е определил 700 000 лв. като коледен бонус! А, вие какво какво получихте?
12
0
 
18
 
! Отговори
коко преди 2 години
работа за жълти стотинки има колкото щеш
11
0
 
15
 
! Отговори
Hahahahahahhahah преди 2 години
Я напишете и колко калинки работят по "трудовите борси" и ще видите, че в крайна сметка КПД-то им е потресаващо ниско!
10
1
 
4
 
! Отговори
Дядо ви преди 2 години
Сега му викат събеседване. Винаги казвайте , че го разбирате или , че сте се занимавали много малко в дадена работа. След като ви наемат ще се научите :)
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами това нищо не е !
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 3800 души са намерили работа чрез трудови борси!. . . . . . . Къде в хотелиерството (локдаун), готвачи (локдаун), екскурзоводи (локдаун) , а бе вие като неграмотни журналисти, защо си мислите, че ние читателите сме на едноцифрено IQ kaто вас? Мутржурналисти вън, съд и затвор!
7
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко става с връзки и винаги е било така в държавата на шуробаджанащината.....всъщност, май навсякъде е така! Щом самият Доналд Тръмп беше уредил половината си роднини на високи постове...Но такова очеизбождащо връзкарство като в България, никъде не може да се намери!
6
3
 
43
 
! Отговори
наденица сачева преди 2 години
Това е по голяма лъжа и от ковид статистиката. В бюрата по труда, единствените които са си намерили работа, са служителите от администрацията.
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само 3 хил и малко отгоре при близо 200хил безработни
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната нагла лъжа в тая държава!
3
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛЪЖАААААААААА! ОГРОМНА БЕЗРАБОТИЦА ! ВИСШИСТИТЕ СА БЕЗРАБОТНИ УМНИ ИНТЕЛИГЕНТНИ ХУБАВИ ! А ПРОСТИТЕ И ГРОЗНИ РАБОТЯТ ! РАБОТОДАТЕЛИТЕ СЕ ГАВРЯТ С ХОРАТА ПЪЛЕН КЬОРФИШЬОК СА ОБЯВИТЕ ЗА РАБОТА АКО НЯМАШ ВРЪЗКИ ! ТОВА Е НАВСЯКЪДЕ ! НИСКИ ЗАПЛАТИ МРЪСНИ УЛИЦИ! ОСТАВКА НА ВСИЧКИ И ПОДМЯНА НА ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На минимална 90%, по скоро работодателите са намерили хора къде да им дават жълти стойки и да работят за тях.
1
2
 
20
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Много ба бюрото по труда и злапа 160 милиона за премии :)))