Зеленски: Русия заплашва с глад десетки страни

Това ставало с блокадата на пристанищата
14 май 2022 09:10, Александър Попов
69
Зеленски: Русия заплашва с глад десетки страни
Снимка: GettyImages

Блокадата на черноморските пристанища е част от умишлена стратегия на Москва за предизвикване на хаос, обвини украинският президент Владимир Зеленски в редовното си среднощно обръщение.

Известно е, че според експерти блокадата може да предизвика глобална продоволствена криза. Това е така, защото преди инвазията Украйна е изнасяла голямо количество селскостопански продукти по целия свят.

Още по темата
Зеленски каза, че руските власти "открито заплашват света, че ще има глад в десетки страни". Обръщайки се директно към западните лидери, той попита: "До каква политическа нестабилност и миграционни потоци ще доведе до това? Колко ще трябва да похарчите тогава, за да преодолеете последствията?".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
Що преди 1 година
Този още не е освидетелстван? Насира се вече.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски се опитва по всевъзможни начини да направи тази война световна. И засега успява. Руснаците като нямат избор ще направят някоя голяма беля. Колелото се задвижи и няма лесно да спре.
48
0
 
1
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
Ти ЗЕЛ кО нали побеждаваш кво ти пу ка?! Имаш и толкова много приятели все някой от тях ще ти прати няколко патрона да изкараш зимата!
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗЕЛЕНСКИЙ ДОРИ ДА ИЗНЕСЕШ РЕКОРДНИ КОЛИЧЕСТВА ТОВА СА САМО 10-15 МИЛИАРДА ДОЛАРА. СУМА НАПРАВО СМЕШНА ЗА Г-7, КАКТО СЕ КАЗВА ТОВА СА САМО ДЖБНИТЕ ИМ. СПОКОЙНО МОГАТ ДА НАХРАНЯТ ГЛАДУВАЩИТЕ!!!
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Украйна не ли )
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Зельо оправи неговата страна, та много загрижен за останалите. Демагог!
44
0
 
12
 
! Отговори
Ножа е у мен преди 1 година
Не се притеснявай Гриини, ти имаш други проблеми...
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственият ВИНОВНИК СИ ТИ и алчните ти " приятели" , които те УПОТРЕБИХА и после ще те изхвърлят на бунището , както направиха с всички преди теб !
42
16
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами така е след като е оградила с бодлива тел ресурсите на човечеството, владее 1/6 от световната суша и освен военен скрап е дала на света само самоварът си...това е най-паразитната нация, точи земни ресурси които принадлежат на цялото човечеството, а с постъпленията от тях прави мултимилиардери приближените до путин олигарси, които купуват футболни отбори и яхти за милиони и живеят в Щатите и западна Европа, а крепостното селячество живее в дървените си къщи с външни тоалетни от времето на ВСВ
41
2
 
4
 
! Отговори
profetey преди 1 година
До Ти: Правилни неща говориш, но фактите са следните. Украйна имаше проруски лидери, които държаха Украйна военно неутрална. През 2014 след преврата политиците поеха прекалено агресивна прозападна политика без да подготвят населението. За да разбереш ще дам хипотетичен пример - ако в България управляващите изведнъж кажат - до 1 година излизаме от НАТО и правим съюз с Русия - какво смяташ че ще стане - гражданска война. Подобни решения и политики изисват време и дипломация.
40
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някак изненадващо се оказа, че всички структуро-определящи производства са или в Украйна или в Русия. Цветни и черни метали, зърно, торове, суровини и енергия за промишлеността, без които нито една държава не може. Вече започвам да се питам, дали наистина Западът е толкова напреднал икономически, след като не може да функционира без "изостаналите" икономически региони. Може би ще се наложи да ядем смартфони, телевизори, коли, перални и хладилници. Може с тях да наторяваме и насажденията.
39
4
 
5
 
! Отговори
Ти преди 1 година
Крайно време е да има преговори за спиране на тази война, цените хвърчат нагоре заради тези руснаци и украинци. Нали са си роднини. Не мога да разбера защо Украйна не се интегрира в ЕС, като всички нормални страни от Източна Европа, защо чак сега се сетиха? Да имат право сами да решават как да се развиват, да прави са, че бедни страни от Африка и близкия Изток ще се насочат към Европа заради глада, което е зле за България, макар да имаме жито.Аман от руснаци и американци.
38
0
 
24
 
! Отговори
иванчо преди 1 година
Десетки страни сами се обричат на глад!Русия ги подсеща, че грешат, не ги обрича.
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
обикновен наркоман...
36
0
 
29
 
! Отговори
profetey преди 1 година
Русия заплашвала. А санкциите не са ли заплаха. Каквото повикало - такова се обадило. Но не мога да разбера - ако има недостиг, то може да обърнат към Русия. Но ще трябва да се плати в рубли, защото Русия и съюзници вече нямат доверие е долара и еврото.
35
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се оправят България е производител на зърно и слънчоглед, е количества достатъчни да презадоволят вътрешния пазар. Русия си има огромна територия и си е самодостатъчна по отношението на аграрно производство, а също така имат и много ресурси. Тоя клоун заплашва с глад само и единствено собствената си държава и тези които купуват зърно от нея.
34
2
 
24
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Русия? Нещо не ви става ясно световното доволство с храна зависи от Русия?Русия продава нефт и газ, купувайте, плащайте в рубли и ще получите!
33
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е кво басма ли да ви цепят?
32
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глад не, но липса на шмърк - да.
31
2
 
27
 
! Отговори
Shark преди 1 година
А зеленски заплашва с война!