Полицията започна разследване по случая с битото момиче пред дискотека

Самите охранители са подали сигнал на полицията
9 юли 2023 20:15, Нели Христова
59
Полицията започна разследване по случая с битото момиче пред дискотека
Снимка: Facebook

Полицията в Бургас разследва случай на брутално насилие над повалено момиче пред дискотека "Габана" в Слънчев бряг, станало в петък срещу събота в ранните сутрешни часове. Кадрите от грозната сцена бяха разпространени във Facebook и предизвикаха възмущение. На тях се вижда, че девойка лежи на земята по корем с белезници на ръцете, мобилният й телефон е на парчета, а мъж със сиво горнище я удря и я рита в лицето. Около него има няколко охранители от фирма "Аркус". В същото време на земята е повален и приятелят й, докато се опитва да й помогне. Охранителите не посягат на момичето, но единият от тях блъска момчето.

Говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева заяви, че самите охранители са подали сигнал на полицията, а видеото е запечатало момента преди да пристигне полицията. Снети са обяснения от тримата гардове на дискотета, както и от пострадалата. Нейният приятел обаче отказва да дава обяснения, уточни Рандева пред Dir.bg.

Няма данни за телесна повреда, е удостоверил медицинският преглед, който е бил направен веднага. Пострадалата не е подала и жалба по случая, уточни говорителят на полицията.

Двойката потърпевши са се озовали в дискотеката след употреба на голямо количество алкохол, като преди това са обиколили още две-три други заведения. Заради агресивно поведение, най-вече от страна на момичето, един от охранителите й е направил нееднократно забележка, а девойката е проявила агреси, като дори го е наплюла.

След това охраната я извела пред заведението, сложили са й белезници и са подали сигнал на тел.112. По закона за частната охранителна дейност те имат право да я задържат, докато дойде полицията, обясни Рандева.

И двете страни в инцидента са с полицейско предупреждение. Предстои изземване и на видеозаписите от околните търговски обекти. Усилията на полицията са насочени към установяване на мъжа със сивото горнище, който, както се вижда и на видеото, рита и удря момичето. Той обаче не е с униформа на охранител.

В понеделник предстои среща на разследващите в Районната прокуратура в Несебър във връзка с по-нататъшната работа по случая и изясняване на детайлите по инцидента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо свеалихте предната статия?
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Истината в очите Не може да оправдаваш такива брутални действия. Вързали я на земята и я ритат в главата. Ако някой се държи лошо начина за справяне е да не му се обръща внимание и да се изолира от останалите, а не да го малтретираш. Ако е под въздействие на нещо и не се осъзнава, боя какво ще помогне. Ударите в главата може да доведат до дълготрайно увреждане на мозъка и гръбначни стълб. https://youtu.be/MCRSIIQ4Jhw
41
6
 
0
 
! Отговори
Истината в очите преди 9 месеца
Именно заради такива правознаещи като коментиращите се налага подобен тип действия. Какво правиш човек който си надскача правата с наглост и арогантност с умисъл ,че не подлежи на наказанаие. Ето това се случва. Жените са по-големи провокатори дори и от мъжете залагайки на неприкосновеността на пола си.Не напразно има толкова агресия над тях :)
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От МВР не са иззели записите от камерите в заведението и пред заведението дето са ги извели с белезници да ги ритат и камерите наоколо заснели случая от начало до край от пристигането с влизането в заведението и отношението м/у двойката с клиентите,охраната като за причините за насилственото им извеждане от заведението и проснати на територията пред заведението да бъдат бити и малтретирани според питанията проведени от МВР сякаш няма камери наоколо,а как ще определят кои не плащат без касов бон
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някой да пусне името на *** "бияч"?
38
1
 
3
 
! Отговори
Охранител преди 9 месеца
Абе щом не е умряла имала е късмет, дано и е обица на ухото. Интересното в случая е че милицията чака потърпевшата да подаде жалба, като е ясно в случая че това е опасен за обществото прецедент. Ама нали заплатите им малки.
37
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тука всеки се оплаква за всичко, и пуска жалби охраната няма да те бие без причина
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво значи "употребила агреси". Авторът ром от Столипиново ли е?
35
1
 
25
 
! Отговори
читател преди 9 месеца
Не ходете в дрискотеки !
34
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как ще налагаш жена просната с белезници на земята ***??? Кои сте вие падарчета, че ще слагате белезници на тинейджъри? Отнемане на лиценза на аркус, запечатване на заведението, ревизия, всички от смяната плюс собственика в ареста до приключване. Гомното в сиво в ареста, ревизия на доходите и да му се изтипоса снимката навсякъде. Всичките борчета няма да мирясате докато не почнат да ви стрелят без предупреждение, лакеи.
33
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пияната наркоманка й пръснаха кифорицата в Слънчака, хахаха.
32
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аркус веднага с отнет лиценз!
31
15
 
5
 
! Отговори
До 37 преди 9 месеца
Няма да плюете и да налитате на бой, ако не искате шериат.
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нормално за Евроатлантиците - забавляват се .
29
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен И как точно момичето се е направило на мъж с една плюнка и там каквото е казала? Мъжете не правят така, те бият паднали на земята с белезници така ли? Мушморок с гладък мозък къде си тръгнал бе.
28
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Къде са разните НПО, за да помогнат. В Испания в много случаи не чакат прокуратурата да се самосезира, а кметството, някоя партия или сдружение предявяват съдебен иск за деянието и така жертвата чуства подкрепа. А в БГ още дежурния полицай ти вика "Абе, къде си тръгнал оня ден убийство имаше и нищо не правят, че за твоя миризлив апартамент ли ще се втурнат да търсят кой го е обрал"
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Може да е бил собственикът на заведението, който ги е наел, как си представяте горилите да задържат главния мафиот, който им плаща заплатата?
26
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Охранителите е трябвало да задържат ритащия, след като не са го направили стават съучастници в престъпление и трябва да им се отнеме лиценза за охранителна дейност.
25
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След като охранителите са й сложили белезници, грижата е тяхна. Сега ще кажат че щом няма медицинско за телесни повреди всичко е ок и няма какво да си губят времето. Същите тези са убедени, че всяко момиче с къса пола и деколте си заслужава да бъде изнасилена, повечето от мвр са с мислене на афганистански талибани.
24
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как битите не бяха роми да се изсипят после родата от Меден рудник и да гътнат чалготеката.