Кои са физическите признаци, че сте нещастни?

Недостиг на въздух, болка в гърдите
11
Кои са физическите признаци, че сте нещастни?
Снимка: Istock

Щастието е нещо, за което всеки човек мечтае. Труднопостижимо е и толкова много фактори могат да го помрачат, че човек всеки ден се чуди защо и как му се случват разни неща. Когато усещането за нещастие започне да взима надмощие е възможно някои физически проявления на това да започнат да подсказват, че сте се запътили към депресията. Усещането за нещастие не е свързано само с моментно лошо настроение. То може да е провокирано от промени в хормоналните нива, особено в дългосрочен план.

Кои са физическите признаци, че сте нещастни и рискът от изпадане в депресия се е повишил?

Тъпчете се с вредни храни

Един от най-явните признаци, че се чувствате нещастни е преяждането със забранени и калорични храни. Най-често това са сладкишите и сладоледите, пържените храни, тестеното, чипсовете и всички залъгалки, които по правило са изключени от всяка здравословна диета. Тези храни стимулират освобождаването на ендорфини и това несъзнателно ви тласка към тях, защото тялото има нужда да се почувства добре.

Пиете алкохол

Алкохолът е друго проявление на физическото и емоционално нещастие. Когато се чувствате в безизходица, има риск да се обърнете към алкохола, за да избягате от реалността. Алкохолът е много лош избор в такива моменти, защото може да ви завърти в омагьосан кръг, от който да успеете да излезете много трудно, защото крие риск от зависимост.

Влошен сън

Намалените нива на серотонин и ендорфини са свързани с влошено качество на съня. Ако се чувствате нещастни, това може да ви накара да заспивате все по-трудно, да имате неспокоен сън, да се будите често през нощта, а на сутринта да ставате от леглото уморени и без енергия.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: здраведепресиястрес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
Дочо преди 1 месец
До АнонименНе зная дали сме бедни финансово, но че сме бедни духом е факт!Не съм виждал поне един богат финансово, който да е щастлив!Не случайно казват че щастието не в парите а в тяхното количество. Колкото повече имаш, толкова искаш още повече! И така - до гроб!
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещастни сме и бедни
6
2
 
4
 
! Отговори
Трифон преди 1 месец
Гжо Михаела, това не са признаци че някой е нещастен, ами че е нещастливец така да го кажа. А като се сравниш с другите направо ти посърва самочувствието за пропилените възможности.
5
1
 
4
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 месец
Нещастен е чиляк га е болен,нема пари,нема стаф или нещо за мандръсане
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Caмо българката може да спи с 35 женени (или обвързани) мъже и да вярва, че точно нейния който ще открие ИЗМЕЖДУ ТИЯ 35, ще и бъде верен и ще са заедно и щастливи докато смъpтта ги раздели!
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Caмо българката може да спи с 35 женени (или обвързани) мъже и да вярва, че точно нейния който ще открие ИЗМЕЖДУ ТИЯ 35, ще ѝ бъде верен и ще са заедно и щастливи докато смъpтта ги раздели!
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Посетете кардиолога си веднага, ако не ви достига въздух и имате болка в гърдите.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората, които се обичат са щастливи!