Яйца и пилешко от Украйна и Румъния се продават у нас с БГ етикет

Месото се внася замразено, а се продава за прясно и охладено
198
Яйца и пилешко от Украйна и Румъния се продават у нас с БГ етикет
Снимка: Pixabay

Яйца от Румъния и Украйна и замразено пилешко месо се маскират като българска продукция и се продават у нас. За това алармират от Асоциацията за промишлено птицевъдство. Браншовата организация вече е сезирала Агенцията по безопасност на храните за проблема, а проверките тепърва предстоят.

Теодор Буюклиев е на 30 години, като последните четири живее в село Русаля - недалеч от Велико Търново. "Наситих се на града и нощния живот и се преместих да живея на село", разказва земеделският производител пред Нова телевизия.

Първоначално Теодор и половинката му започват да отглеждат свободни кокошки на шега. "Взехме пет кокошки за нас. Имаме малко дете на десет месеца и трябваше да го захранваме. Купих кокошки и ги гледахме в кафез за папагали, но се оказа, че пет кокошки не ни стигаха. Баща ми и майка ми искат яйца, давам на приятели…и станаха над 50 броя", твърди Буюклиев.

Така Теодор се озовава един ден на специализиран фермерски пазар във Велико Търново. "Бях събрал около 350 яйца. Нямах какво да ги правя. Регистриран земеделски производител съм, за да ми е всичко, както трябва. И реших да се запиша и продам яйцата. И се оказа, че ги продадох за 15 минути. Интересното е, че млади, възпитани и ерудирани хора търсят предимно нашата продукция", посочва земеделският производител.

Въпреки че е Теодор е на специализирано тържище, се е сблъсквал и с търговци на съмнителни яйца. От Асоциацията за промишлено птицевъдство потвърждават притесненията на Теодор и малките производители на яйца. На пазарите у нас и в малките магазини се продават вносни яйца, маскирани като български.
Агенцията по безопасност на храните вече са сезирани от браншовата организация за проверка и на вносно пилешко месо, което се предлага у нас. От Асоциацията за промишлено птицевъдство предполагат, че и тук има нелоялни практики – внася се замразено месо, което се продава за прясно и охладено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: яйцапилешко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нищо ни няма ,малко ни е, винаги си сваляме гащите
133
0
 
4
 
! Отговори
Изненада за никой! преди 1 месец
Ама колко експерта се изредиха по сутрешните блокове да обясняват как това нещо няма голям риск да се случи. Е, въпреки малкия риск пак ударихме джакпота!
132
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не са румънски,а пак са украински.Всичко идва насам,а после ще има бум на раковите заболявания,защото са пълни с тежки метали от бомбите,които летят там.В България масово не се ваксинирахме и глобалистите са измислили друг начин да ни причинят това,което сториха на кралицата,принц Чарлс,Лой Остин,принцеса Кейт и т.н. ваксинирани.Искат да намалят свръхнаселниеро уж заради климата,а всъщност са се разболяли психически и мразят всичко живо включително и себе си.
131
1
 
9
 
! Отговори
Лъжливото овчарче преди 1 месец
Каква е тази работа ? Русия залива Украйна с бомби, а Украйна залива Европа с пшеница, слънчоглед, олио, пчелен мед, яйца, пилешко... Не може 40 милионна страна във война да има толкова голямо производство на храна ! Някой в БГ и не само у нас лъже здраво и мечтае за по-високи цени !
130
1
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Ами на яйцата пише къде са произведени. Имат си печат с кода на държавата , третата цифра означава тип на отглеждане - клетъчно,подово и т.н. Ако е малко грамотен човек ,може да разбере какви са яйцата. А ако в кварталното магазинче кака Пена е решила да забогатее с няколко стотинки от разлика в цените,има си органи на които купувачите да сигнализират.
129
4
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Яйца и пилешко от Украйна. При постоянно гърмене на снаряди, плюс горивото и сместа от ракетите. Плюс биолабораториите-секретни.
128
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Господа стига с тези констатации,моментално,забранете вноса на всичко от Украйна,стига сте тровили народа си.
127
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе интересно колко много кантидат богаташи са мераклии за Белене. Ама де го Тодор?
126
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Местните мошеници като този по НОВА ТВ според който свободно отглежданите му кокошки произвеждали био яйца (па той ги храни с каквото дойде) е време да се научат какво означават думите свободен пазар, конкуренция и търсене и предлагане. Горкия, беше полуграмотен и честно казано преди купувах яйца от дъжд на вятър ами сега спирам, на такива и 1 ст. няма да дам повече, АМАН!
125
15
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 1 месец
Добрата новина е герб и пп са се разбрали и ще има нов техен кабинет
124
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кога Брюксел ще спре контрабандата на хранителни стоки през българо-турската граница, които внасят вредни хранителни продукти и контрабандна стока, подбиваща цените на производителите в България и Европа? Искаме да изградят и сигурна стена на границата, която да е охраняема денонощно!
123
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в Европа, има множество протести на земеделците, вече в продължение на месеци, ръсят с лаййййна, слама, продукция, тор и каквото намерят и парфюмират офисите на чиновниците с тор, вкл. и Брюкселските, най-яки са поляците, директно изсиват житото от Украйна и всичко внесено по земята, като пробиват дупки в тировете или отварят капаците на влаковите композиции и т.н., Вишеградската четворка, са блокирали пътищата с барикади от едри и дребни отпадъци, трактори, селско стопанска техника.
122
2
 
27
 
! Отговори
Хмм... преди 1 месец
За Румъния не знам, ама щом е от Украйна, всичко може, дори няма да си мръднат пръста "компетентните органи"! Хах, то и зърното ни вече е внос от Украйна, но някой да е реагирал, дали е качествено и безвредно? Ами не, всеки си прави пас и точка по въпроса!
121
18
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 1 месец
Ако все пак има избори ще гласувам за демократичните ценности на денков и габриелСмятам , че хората -заслужават , да ги получат в пьлният им размер
120
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сиреч, яжте само яйца от Русия, защото украинските и румънските са отровни.
119
3
 
17
 
! Отговори
Кирил Петков преди 1 месец
Честита Промяна!
118
5
 
6
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
Нормално и напълно естествено, в Бг отдавна вече няма Селско стопанство, Животновъдство и Птицевъдство!!!!! Да живей демокрацията и плановия капитализъм!!!! -))))
117
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БАБХ е под контрола на такива "академици" като Денков и Дайнов. Троловете им тук са малка част от страхът им че народа знае че са престъпници.
116
2
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
КЪДЕ Е БАБХ?
115
23
 
5
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
Путинорусофилството и подкрепата на войната на русия в Украйна да се считат у нас за углавни престъпления