РОД: Кой вкара джендър обучение в учебника "Човекът и природата" за 6 клас?

Сдружението е изпратило сигнал до МОН, ДАНС и МВР
Обновена: 14 мар 2023 16:20 | 14 мар 2023 16:00, Анисия Иванова
264
РОД: Кой вкара джендър обучение в учебника "Човекът и природата" за 6 клас?
Снимка: РОД

Кой позволява вкарване на джендър обучение в учебник за 6 клас? Кой е одобрил псевдонаучни концепции за човешката половост да бъдат внушавани на българските възпитаници? Тези въпроси задават от сдружение "РОД  Интернешънъл" в сигнал, изпратен до Министерството на образованието и науката /МОН/, Министерството на вътрешните работи /МВР/ и Държавната организация "Национална сигурност" /ДАНС/.

Вчера сдружението е получило сигнал за опасно пропагандно съдържание в учебник по "Човекът и природата" за 6-ти клас на издателство „Просвета“.

Конкретният текст се намира на стр. 155 от учебника в урок N 74 със заглавие "Грижа за растежа и развитието в училищната възраст“ (страница 155 е премахната от електронно четимия вариант на учебника на сайта на издателството) и гласи следното:

„Половото влечение обикновено е насочено към представители на противоположния пол. Някои обаче откриват, че имат предпочитания към хора от собствения си пол или пък към индивиди от двата пола. Понякога са необходими повече време и опит извън рамките на пубертета, за да може младият човек да определи сексуалната си ориентация“.

Задача N 3 в същия урок има следното съдържание:
„Дискутирайте различните видове сексуална ориентация…“

От РОД отправят следните въпроси към българските институции, които са отговорни за образованието, националната сигурност и опазването на публичния ред в страната:

"Кой и на база каква образователна стратегия, утвърдена от МОН, е позволил тези пропагандни идеологически псевдонаучни концепции за човешката половост да бъдат внушавани на българските възпитаници?

Спазени ли са всички изисквания за контрол и мониторинг на учебното съдържание, влизащо в употреба в българските образователни институции?

Имало ли е и има ли натиск, или лобиране в посока имплементирането на идеите за нетрадиционна сексуалност в учебни материали и пособия, и ако има, от страна на кои лица/организации?

Ние от Сдружение "РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ" като отговорни български граждани и родители сезираме Министерството на образованието и науката, Министерството на вътрешните работи и Държавната агенция за национална сигурност и настояваме за незабавна намеса и действия за изтегляне на посочения учебник от българските училища, пълно и прозрачно пълномащабно разследване на този пропуск в процедурите на МОН, подвеждане под отговорност на всички лица, замесени във внедряването на опасно и вредно идеологическо съдържание, насочено срещу психичното и физическото здраве на подрастващите, както и срещу демографската стабилност и националната сигурност на Република България".

Писмото е подписано от УС на Сдружение „РОД Интернешънъл“ - Иван Вълков, адв. Владимир Шейтанов и Давид Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
5
 
19
 
! Отговори
САЩ И преди 1 година
*** общтности! Те променят всичко с цел затриване на цивилязията с малоумно деградирало общество,полу роботи и роботи.Новоно поколение бебета създадени по изкуствен път са вече родени и ще бъдят обучени така,че да дезинформират народа с акъл,нещо като наще тро.чета из фейса и коментарите по фалшивите медии.
205
72
 
17
 
! Отговори
Babmorda преди 1 година
Не разбирам какво е пропагандното в този откъс. Написано е , че обикновено сексуалното влечение е към противоположния пол , но се срещат и други случаи. Това информира децата за да знаят , че е възможно и че все пак съществува. Никъде не видях да е написано "станете" еди какъв си или еди каква си , защото това е по - хубаво или по - нормално. Моментално започва реване и скърцане със зъби. Дали наистина има активна пропаганда на тази идеология или група русофили и купейки сами си създават емоци
204
11
 
55
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
Англо-краварска ценностна система и сатанински морал вкараха фжендърството в учебниците.И други теми има там:България не е била 500г.под Османско робство;Русия не ни е освобождавала;Краварете не са сривало до земята София през 1945г.;Краварете са ни партньори и винаги ни мислят доброто и т.н.. След 35 годишното опростачване на нацията, чието начало успешно беше положено от СДС-шайката под зоркото и вещо на шпионите от Козяк и продължило при управлението на шайкаджиите от другите партии това е .
203
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрация на и ценности- продажни сме, това е!
202
5
 
14
 
! Отговори
Правда преди 1 година
Пропагандатор на безбожната антибиблейска измамна, извратена, порочна и пагубна за човешките души, тела, отношения семейства,общество,човечество престъпна лъжлива *** идеология може да е вкарана в БГ учебници(и то на малолетни), само от също толкова безбожни неморални извратени, измамни,нечестиви корумпирани престъпници като ислямските терористи и свързани с тях чрез корупция също неморални престъпници срещу човечеството, истината, правосъдието и Бога,заслужаващи съд,уволнения,забрана,глоби
201
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 8. Що, у ваше село на колко години навлизате в пуберИтета? Е... си бавно развиващите се!
200
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май от РОД незнамсиквоси са скарани с научните концепции. Колкото по-неуки, толкова по-гласовити. Колкото и да виете, действителността е небинарна и заравянето на главата в пясъка няма да помогне на младите поколения.
199
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стадото това заслужава, след като си избира едни и същи палачи !
198
2
 
17
 
! Отговори
Марк Аврелий преди 1 година
Хомосексуалисти има още от древността. Имам такива познати - не ми пречат, но ме дразни лгбт пропагандата (моите гей познати също не я подкрепят, колкото и да не ви се вярва). Лошото е, че в момента това се политизира и е поредното направление в което да се раздели народа. Ако си краен защитник на лгбт, то ти си просто един бот с промит мозък - ДБАко си краен защитник на анти-лгбт то ти също си бот с промит мозък, само че от другите - гласуваш за възраждане, защото наративът е смилаем
197
5
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
До вик.....Имам познати с различна сексуална ориентация,но не искам детето ми да знае какво те правят на тъмно!!!! -----////------ А ти самият кога и как научи какво правят хората на тъмно?
196
6
 
22
 
! Отговори
вик преди 1 година
Извинявам се,ама какво правим с Библията?Християни ли сме или какво?Това че има такива неща не значи че трябва да се узаконяват и легитимират в обществото!!!Има норми на човешкото поведение.Имам познати с различна сексуална ориентация,но не искам детето ми да знае какво те правят на тъмно!!!!
195
26
 
22
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Хомосексуалността се среща в стотици животински видове, не само при човека. Напълно в реда на нещата е поне да се спомене нейното съществуване в учебника по Човек и Природа за деца 6ти клас, повече от които вече са влезнали в пубертета, и малък процент от тях могат да припознаят своите собствени влечение и чувства в написаното и това да ги успокои поне малко. Не сме 1973, колкото и да ви иска на повечето, не е болест, не е престъпление, не е противоестествено.
194
6
 
20
 
! Отговори
Ехол преди 1 година
Как може да се сравнява хомосексуалността с педофилии, зоофилии и т.н. хомосексуалистите правят секс с пълнолетен човек отсреща, не с деца или животни.
193
7
 
5
 
! Отговори
Хахо преди 1 година
Каква дъга, какви деца? Пичове възрожденци - на никой не му е притрябвала дъгата, клета майка България и т.н. щуротии. По-добре си ограмотявайте децата, че на 13-14 вече въртят *** по дискотеките, а ромските представители даже и раждат. Айде малко по-сериозно-21 век е по дяволите.
192
2
 
18
 
! Отговори
Бай преди 1 година
Абсолютен смях в залата са повечето коментари. Питам аз, хората които са гейове, преди тази наричана от вас пропаганда, как са станали гейове? И не че нещо, ама в 6ти клас, децата ви са на 12-13. Вече имат някакви предпочитания към някой пол. И ако едно такова дете се чувства различно от масата, обикновено е обект на подигравки или се крие. Съответно расте като човек който се крие, а в повечето случаи след време емигрира.
191
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е "***" обучение, тъй като става въпрос за обясняване на половото привличане, а не "социалния пол". Аз съм с традиционно мислене и според мен учебникът обяснява нещо, което така или иначе, искате не искате, се случва. Има хомосексуални хора, които са привлечени от същия пол. Това не е нормално, но да ги убием ли? Имало е такива в Древна Гърция, Рим, където кажете. Трябва да се научат, че здравото общество се нуждае от патриархални семейства и толкоз. Защо сексът се пробутва навсякъде
190
0
 
4
 
! Отговори
До 201 преди 1 година
Това си го разбирал когато си бил 6 клас, браво.Аз 9 клас едвам разбирах електротехника, макар че сега ми се струва супер лесен материала.Но явно съм си бил глуповат, някога. .
189
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука вече идва ролята на родителя да обясни че не е нормално едни и същи полюси да се привличат, така е в природата - може нагледно да се покаже с два магнита и с щепсел и контакт - между два контакта и между два щепсела ток не тече, а децата могат да излизат само от едно място.
188
34
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехо комунистите тук е Европа, т.н *** култура е в основа на модерната евроатлантическа култура. Какъв е проблема да се изучава тогава? Не ви харесва, тогава чемодан вогзал россия.
187
4
 
25
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Така е, като мълчите и си траете !