Фирми засипаха училищата с "промо" оферти за антитерористични планове

Като бонус дават и плакат за борба с тероризма
30 мар 2023 15:38, Стела Стоянова
59
Фирми засипаха училищата с "промо" оферти за антитерористични планове
Снимка БГНЕС

След бомбените заплахи пощите на училищата са засипани от нова порция имейли. Този път – с оферти на фирми, които им предлагат да им правят антитерористични планове „на промоция“. Като бонус дават и плакат срещу тероризма.

За офертите алармира шефът на 107 ОУ „Хан Крум“ в столицата Данко Калапиш в профила си във фейсбук.

„Безумните оферти летят по мейлите. Чудя се да се смея или да плача, но съм гневен“, пише той.

И публикува поста, в който фирма на практика им предлага да им предостави всички документи, заповеди и вътрешни правила за борба с тероризма, но го нарича „план за сигурност“. В абсурдната оферта, чиято стойност е 80 лева, има включен и плакат.

За такива оферти признаха и други училищни шефове. Всъщност обаче онова, което искаме, са ясно разписани от държавата правила стъпка по стъпка за действие при подобни ситуации, пишат те.

„Сегашите инструкции, дадени от МВР, са от 2000 година, а оттогава нещата се промениха много“, пише шефът на 119-то СУ Диян Стаматов. Той припомня също, че никъде в наредбите на МОН не е разписано да се минава на дистанционно обучение заради бомбена заплаха, както някои направиха.

„Материалът, който е пропуснат, е малко, не е нужно да се вземат дни от пролетната ваканция“, коментира той други искания на свои колеги.

Припомняме, че в няколко поредни дни на училищните мейли идваха заплахи за бомби и стрелба с различни текстове, заради които някои от училищта затвориха и за повече от един ден.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин лично е изпратил тези мейли! Незабавно да бъде сезиран европейският съд.
46
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ясно е че всичките тези имейли са вид хибридна атака. И колкото повече внимание се обръща на тях, толкова повече тези, които ги пращат, постигат целта си. А тя е всяване на паника, дестабилизиране на институциите и саботиране на учебния процес. Така че тяхното игнориране е правилен подход.
45
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
балъци , когато открият анонимния просто да повтори годината, ще му хареса гарантирам ви още една година в същия клас, ако не е бил отличник ще стане. тая простотия е хормонален дисбаланс, върнете трудовите лагери
44
2
 
0
 
! Отговори
Сандокан преди 1 година
Сандокан с двата ножаОБЯВА!Търсим спешно да назнзчим ТИРОРИСТИ,заплата според уплашените деца от училищата!МВР има едни пари да усвоява подарък от ЕС,САЩ,Путин И Китай!ДА ЖИВЕЙ КУМАНИЗЪМА!
43
0
 
3
 
! Отговори
SS преди 1 година
Ако ( не дай боже) БГ стане обект на терористична атака с всичкита тая хартия отидете на онова място където обикновенно сам влиза !
42
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 1 година
ТАКА Е ВСИЧКО Е БИЗНЕС ! САМО БАЙ ВИ SS ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ПИШЕ В ТОЗИ САЙТ НЕЩА КЪДЕТО НИКЪДЕ НЯМА ДА НАУЧИТЕ !
41
2
 
0
 
! Отговори
с порно преди 1 година
оферти ли речи?
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идеята е нас нормалните неподкупните хора да ни сплашат и да не отидем да гласуваме но няма да се получи.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО ПРЕДПОЛОЖА,ЧЕ УЧИЛИЩАТА СА 1500, ТОВА СИ Е ЧИСТА ДАЛАВЕРА ЗА 120 000 С ХАРТИЯ ЗА ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ!!...
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ташaк-Атаката я прави Кадиров или Боко Тиквата. Или Путин. Или Лукашенко. Некой от тия червени сатрапи ще да е. Няма кой друг.
37
2
 
3
 
! Отговори
MAKEDONCI преди 1 година
Са авторите на терористичните имейли. Трябва да дойде Възраждане на власт, да им затворим границата и да им наложим вето по всички въпроси докато им дойде акъла. Те са българската Украйна. ГЕРБ, ПП_ДГ, ДПС и БСП предадоха българските интереси по македонския въпрос. Колкото и минуси да слагате, фактите са си факти.
36
5
 
2
 
! Отговори
КАДЕ Е ДАРЖАВАТА???? преди 1 година
Ако управляваше ГЕРБ, злосторниците вече щяха да са заловени, да са дали подкуп и вече да са свободни и да обикалят медиите като звезди, но ДОЙДЕ ПРОМЯНАТА и съсипа държавата...
35
4
 
5
 
! Отговори
Асен Василев ПП 12 преди 1 година
Първо трябва да се провери Младежкото ГЕРБ.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бонусчето е много важно.....хахахахаха :)))
33
2
 
6
 
! Отговори
те са преди 1 година
Така се прави бизнес. Първо плащат на някой да изпрати имейлите,а после предлагат антитерористични планове на жервите.
32
2
 
3
 
! Отговори
Нямам Валдхорна преди 1 година
Време е това да спре, а злосторника да бъди арестуван. КАДЕ Е ДАРЖАВАТАА????
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз познавам мутри, те не са най-големите злодеи в държавата, по скоро от ДС ги въртят нещата :))) На такова смешно писънце, може да повярва само некой фен на Дисни.....хахахаха :)))
30
9
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Най- заинтересованият от тези паники е Румен путинович Радев кокарджата.Пече му се айкото на Радев, че не успя да събори Гешев и ще има ресто с импийчмънт при първото правителство.Бай бай Кокарджа
29
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на тези учители и директори които са минали дистанционно! Това се нарича находчивост и мислят за обучението на учениците си, а не чакат нареждания наготово. Когато има непредвидена ситуация трябва да се мисли и за съжаление в училище има учители които просто преподават за заплатата а не учат децата да мислят, затова училището е скучно защото става някак по задължение а не от любопитство.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не можете да предприемете. Направиха ви за смях, невежественици. Всеки 16 годишен ще ви спипа извършителите за 5 минути. Дърти пергиши, които се връткат и озъртат озадачени и точат сополи, без извинение.