Директорът на 22-ро СУ: Нямаме проблем с кадрите

Училището остава едно от най-желаните в София
15 сеп 2023 12:18, Анисия Иванова
19

Първият учебен ден е един от най-важните за всеки директор. 22-ро училище в София остава едно от най-желаните сред езиковите училища.

"Днес очаквам да прекрачат прага 56 първокласници - 4 паралелки, които са с по 24 деца, всичко е пълно и всички са много щастливи. Интересът към нашето училище се дължи на прекрасните учители, отличното обучение и преподаване, както и на атмосферата", каза директорът на столичното 22-ро "Георги С. Раковски" училище Елена Кърпачева за "България сутрин".

Тя подчерта, че подготовката за 15 септември е била трудна.

"Тя изисква много усилия от всички нас, изисква много работа, но всяка година ние сме готови навреме. В нашето училище няма проблем с кадрите и няма да има, надявам се. При нас текучеството е много малко, изпращаме с почести тези колеги, които се пенсионират. Никой не напуска по собствено желание, а желаещите, които искат да дойдат да работят при нас, са много", допълни Кърпачева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Директорът на училището увери, че учителите им са изключителни професионалисти.

"Те умеят да преподават както трябва. А учителите и учениците ни вече работят с новите дигитални технологии - дигиталната раница, имаме електронен дневник от няколко години, електронен бележник. Това е едно улеснение. Нещото, което е много интересно, е, че възрастните учители много лесно свикват и много лесно се научават", коментира тя.

Една от първокласничките - Ема, сподели, че не се притеснява, а дори се вълнува да се запознае със съучениците си.

"Изобщо не съм притеснен, много обичам 1 клас. Първият учебен ден и тръгването на училище е много хубав празник в България. И родители, и деца са много щастливи, харесвам тази емоция", разкри класният ръководител Емил Димитров, като пожела на всички ученици да са здрави и с ентусиазъм да приемат знанията.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Учил съм в сградата на 22-ра гимназия. Тогава там бяха две гимназии - 21-ва и 22-ра гимназия. И двете бяха елитни гимназии. Аз бях в 21-ва и имахме една легендарна директорка и много свестни учители. Завършихме със среден успех на класа от 5,86 и то напълно заслужен.
15
1
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 7 месеца
До Анонимен Ти изобщо чуваш ли се какво говориш? Чувал ли си какво значи образователен ценз? Кажи в коя нормална държава бачкатор получава повече пари от вишист, няма значение дали е инженер, учител, лекар или икономист. В България разбира се и това е наопаки.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Днес очаквам да прекрачат прага 56 първокласници - 4 паралелки, които са с по 24 деца, всичко е пълно и всички са много щастливи. Така, да видим как върви сметката 4*24 = 96 деца записани и държавата плаща за тях. 96-40 = 56 деца прекрачват реално прага на училището, останалите 40 са в мааалата и плющят кючек.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тази,ли дето се пенеше в защита на най-долните учебници.Постигнала е много.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как ще имат с такава чителска двойна тройна заплати
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 10 Къде видя строител да взима под 2 бона на месец не знам. За една баня ти взимат 2-3 хиляди за работа и я правят за 10 дена. Данне говорим,че няма квалифицирани строители в България. Всеки сам е решил,че е майстор
10
4
 
3
 
! Отговори
Край преди 7 месеца
Забравих да кажа за облаците от дим пред входа на училището. Дима понякога намирисва и не баш на тюнюн. Охраната е един дърт пияндурник. Въобще 22 вече не става. Вината за това е в директорката.
9
1
 
13
 
! Отговори
Край преди 7 месеца
Едно от най-добрите училища в София, НО тотално занемарено от тази госпожа.Храсталаците с найлоните и шишетата се наричат "озеленяване". Склада за стари чинове се нарича "фоайето". В двора вечно има паркирани автомобили. За мен кола в училищен двор е табу. Жалко за добрите учители в него.
8
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега един учител взима повече от един квалифициран строител, който цял ден блъска на строежа. Трябва да имаш сериозни връзки да се вредиш. Да не говорим, че масово са неграмотни. Такива са и 95% от учениците. Което е читаво, като стане на 18-19 години заминава навън. Защото ако остане тук ще се задуши от сел яния и про стотия.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 6 Сградата на 22 СУ е строена в края на 30-те г. на миналия век, по времето на цар Борис като нова сграда на Втора мъжка гимназия. Тогава е едно от най-добре уредените училища в София. Нормално е на повече от 80 г. сградата да се възприема като стара, но чак пък комунизъм и сталинизъм да лъха от нея е крайно възприятие. Учил съм там през в края на 70- и нач. на 80 г. и тогава училището бе наистина елитно. Сега трудно може да се говори за елитни училища, просветата деградира!
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
НЯМАМЕ ПРОБЛЕМ С КАДРИТЕ КАЗА ДИРЕКТОРКАТА НА УЧИЛИЩЕТО, ВРЪСТНИЧКА НА ТОДОР ЖИВКОВ
5
2
 
15
 
! Отговори
Аз преди 7 месеца
Как ще има проблем. Назначила е всички връзкари. Какъв проблем да има?!
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В 22СОУ плочките на пода са поне от петдесетте години на 20 век. Тъмно и овехтяло е всичко. Лъха на комунизъм и сталинизъм.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако нямаш връзки и за учител не можеш да се вредиш. Всеки млад човек иска стартова реализация след завършване на висшето си образование и е нормално за един млад човек. Но особено в тия по-елитните училища е нищожен процентът да се вреди млад учител, ако няма партийни връзки! В България е така! Нямаш ли връзки-лутане!
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тая лелка ми мяза на едно 70 години, кво търси още ба директорския стол?! Или тя е защитник на комунистически девиз-вечна и безмандатна служба.
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Младите учители са неграмотни.