Адвокат: Съдете ги за 14 000, ще вземете 8 бона

Марин Марковски: "Хората са изживели стрес от взрива, някои са имали и алергични кризи - да съдят военното министерство"
8 юли 2008 08:00,
42
Адвокат: Съдете ги за 14 000, ще вземете 8 бона
Иск за 14 хиляди ще донесе реално 8 бона, предрече Марковски. Снимка: БГНЕС

„Всички пострадали от взривовете в Челопечене могат да заведат дела срещу Министерството на отбраната“, професионално посъветва адвокат Марин Марковски.

Той обясни, че гражданите могат да съдят ведомството не само за материални, но най-вече за морални щети.

„Оказа се, че масово хората са получили стрес от тежкото изживяване. Други пък изкарали гърмежите с тежки алергични кризи“, обясни още той пред вестник „Стандарт“.

По думите му, достатъчно е само едно медицинско или експертиза, за да бъде заведено дело.

„Ако хората пуснат искове за по 12-14 хиляди лева, със сигурност ще им платят по 8 бона“, коментира още адвокатът.

Хората с ниви също спокойно можели да търсят правата си, тъй като хумусният слой на почвата бил унищожен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
ЗАПОМНИ :НЯМА БЕДНА ДЪРЖАВА , ИМА БЕДЕН НАРОД.......
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
A бре ***, да ти дам ли адрес де мои си порьчаш квадратен ковчег? Как мои толкоз да си се охрантутил, та чак на квадрат да заприличаш?!
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
A бе дайте му адреса на тоз шишавия да му пратя пари да иде на Павел Баня да отслабне, то е га ти свинята. Аз сьм материално обезпечен финансист/директор на Wall Street в Ню Йорк, САЩ.
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
баааси, гадния чиляк, майна
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
уаааааааа - ДЖАБА
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и отвратителния плондир, тоя ще се задави в собствената си мас и
35
0
 
0
 
! Отговори
МИ-6 преди 15 години
дано тая тлъста алчна и лакома *** се задави най-после, мамицата му ***, тоя е по долен и от сашо томов
34
0
 
0
 
! Отговори
ВУЙЧО УЙЧО преди 15 години
НЯМА ЛИ КОЙ ДА ТЕГЛИ НОЖА НАЙ-ПОСЛЕ НА ТАЗИ ГРОЗНА РАЗПЛУТА *** МАРКОВСКИ - ОТВРАТИТЕЛН ПЕДОФИЛ - НЕ МОГА ДА ГО ПОНАСЯМ
33
0
 
0
 
! Отговори
minuva4 преди 15 години
***, Марковски е като хиена - там е винаги, където мирише на пари !
32
0
 
0
 
! Отговори
ивайло преди 15 години
Според мен проблема не е в искането за обезщетение, ок все някой от 100 000 човека може и да спечели. Проблема е в това, че пак ни прават на маймуни и опитни зайчета. Дебелия Марковски ми прилича на Мистър 10%, само иска, да сте чули адвокат да не иска. Та ни правят на маймуни, защото бас държа, че сега имота по етапния ред ще бъде прехвърлен я на общината при местния пожарникарски шериф или в някое от ведомствата на оня, по скоро май "нашия примиер", дето няма зад гърба си един работен ден в СV-то си. Т.е. искам да кажа, още една сделка изпипана перфектно, без да има отпечатъци и следи. След година всичко ще приключи, делото срещу наизвестен извършител ще потъне в прах, Марковски ще се нагуши с пари, Шерифа ще продаде имота на "добър" инвеститор, които ще подпомогне Герб-ерите в рекламната им кампания за да цъфнат в парламента и всичко ще си тръгне по старому. Ние ще се Белчо и Сивушка, ще дърпаме ралото до откат, и като ни се потгънат колената пак ще ревем, че държавата ни и слаба. Никога няма да е силна и не заради друго, а щото тези дето ни управляват, като си купят имунитетите, гледат да си върнат бълзо инвестицията за тази покупка, пък останалото е на принципа: демокрацията е терор и расова дикриминация. Като чета и се ядосвам! Говорим за отговорност на държавата, ква отговорност може да има като всяко лице от вестниците или телевизията ми обясняв, че политическата отговорност е тази, че той ще подаде оставка едва кагато го осъди някой. Е че как да съда онези мушмороци в парламента за неизпълнение на основното им задължение да гласуват по съвест в името на народа. Той не влеза в пленарна зала, пък камо ли да гласува. Някой да е чул или чел депутат да се откаже от имунитета се защото не е изпълнел конституционна задължение д агласува сам по съвест в пленарна зала?! Аз не съм.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тоя махно има хроничен недостатък от таблетки овладяващи психическата му превъзбуда.уважаеми форумци не се ядосвайте от омразните му хули за българите.той самият не е такъв а е женен за българка която вместо да го задоволи полово е отишла да заработва за да го изхрани защото той вилнее из всички форуми и си избива комплексите докато чака жена си да се прибере и да го нахрани...
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Марковси ... ?
29
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Ти май нищо неможеш да разбереш. Толко си ограничен...... Само парите те интересуват . ЖАЛАК СИ !!! Едно бедно жалко балгарче , коете не е способно да изкарва пари за да живее добар живот.ПАРИ ...ПАРИ...ПАРИ.... искаш , но нямаш.
28
0
 
0
 
! Отговори
5xy4 преди 15 години
тая па джаба кво се разврякала...
27
0
 
0
 
! Отговори
Atanas преди 15 години
Говориш за България,все едно,че не си българин,с омраза към страната и йжителите й.Ако не си българин,нямаш никакво право да даваш,каквато и да било оценка,ако си резак е същото или си българин или не си.Ако обаче си българин,каквото и да напишеш,каквото и да кажеш,не можеш да засегнеш н икого, защото ако ще и на луната да живееш ти не можеш да избягаш от корена си, не можеш да избягаш от себе си, така че не се правжи на много отворен и много знаещ,а наблегни малко на правописа си,защото ако незнаеш да ти кажа,че " " се пише с "Ъ" не драги ми МАХНО.
26
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
ето и този се включи в надпреварата за манипулация на медийното пространство!още не е предявен никакъв иск и българина трябва да бъде обезверен че неможе да си търси правата!Увсъта требе да се стриже редовно!
25
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
Best for the best, защити военният пагон!Да бе гръмнал склад и какво толкова...Разстрел и след разстрела червей..това е толкоз просто и логично..Абе що разваляте рахътлъка на оръжейните шейхове?
24
0
 
0
 
! Отговори
papi преди 15 години
Че така му викам аз на моя герой. То така не може, изпопадаха ми прозорците, не може да се спи. Аааа и много ме е страх - това не можем ли да го използваме. - Да да, точно трябва да завдем дело за 14,000 ... но с таксите, и нашата триинстанционна система която е в надпревара с погребален марш към Надежда това ще стане в близките 7 години. Няма проблем дотогава 8,000 лева с тоз петрол може да напълнил резервоара на колата само за да отидеш и да се разпишеш на съдебното постановление, че държавата не носи отговорност тъй като тя насила не ви е настанила в близост до "побойщата". Осъдете я държавата ... няма проблем. И за войната в Ирак и за това я осъдете защото ми нанася морални щети и така ... Успех българино. А за адвоката нови възможности и хонорари!
23
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
Мисля , че си права, но и донякъде не!например отиваш на един митинг спретнат от наште "политици" и всичките те в купом, когато са в опозиция викат " Стига" на тези дето са на трапезата!Въпросът е че после нищо не се променя!С мои приятели от дълго се опитваме да създадем една нова политическа формация , която именно да обедини истинските интелектуалци, милеещи за тази страна, но не на думи , а на дела!Пред реализацията на един такъв проект има много трудности, но ни е сме оптимисти, вярваме че рано или късно промяната ще настъпи!Трудно е една шепа хора да променят мирогледа на една нация!Трябва и народът да узрее за промяна!Иначе на маса всички политиканствуват , но кажеш ли му ОК идвай и се включвай..дърпа се и чака наготово!Това е реалността за жалост!Нужен е плам в душите, честност и непоколебимост!Всичко започва с една мечта!Бъди жива и здрава!
22
0
 
0
 
! Отговори
dimitar1946 преди 15 години
Да започнем с чуждизма, с който шашардисват обикновенния човек - утилизация. Направих справка в Речника за чужди думи в българския език, издание на БАН, год.1982 г. на стр. 894 дават следните книжовни значения. Корена на думата е руски, на латински - utilis - ПОЛЕЗЕН, техн. устройство за оползотворяване. По-интересно е книжовното значение на УТИЛИТАРИЗЪМ на второ място е записано СТРЕМЕЖ ОТ ВСИЧКО ДА СЕ ИЗВЛИЧА САМО НЕПОСРЕДСТВЕНА МАТЕРИАЛНА ПОЛЗА И ОБЛАГА. Ето това значение най-добре са разбрали и е допаднало на гос,ода уенните от тези в поделението та до висшите чинове и длъжности в МО. Затова е не са предвидени или ако е имало предвидени средства не са усвоени за изграждането на такова устройство за безопасно разкомплектоване на ненужните боеприпаси. А че е имало далавера е очевадно и то доста доходоносна, кои са се облажили да установяват разследващите, но ми се струва, че нещата ще се прекъснат някъде по веригата и ще изгори някой ***. А да сте чули до сега военните да са признали, че от дейността или техниката, снаряжението им са настъпили някакви вреди, или представляват някаква опасност за здравето и живота на хората. Това е военщината не само у нас, навсякъде по света. Трябва да има някакъв конкритен вредоносен резултат, да са притиснати от фактите само тогава признават. Трябва да се вдигнем по места и да искаме възможна прозрачност за състоянието на складовете с боеприпаси на територията на бившата Трета армия, Сливенска, Бургаска, Шуменска области и другаде, а да не чакаме да гръмне та тогава да благодарим на Господ, че няма жертви. Той няма непрекъснато да е благосклонен и търпящ тъпотията и безотговорността на управляващите и военните в частност. Дойде време, ставайте ако искате да сме европейци и гражданско общество, иначе винаги ще сме прецакани. А правата си трябва да търсим, колкото и да е непредсказуема съдебната система?!? Сега има възможност и за колективни искове, въпрос на организация и правна защита.