Взрив в мини "Бобов дол", двама пострадали

Единият миньор е с опасност за живота, другият е с 39 процента изгаряния
28 сеп 2008 12:30,
5
Взрив в мини "Бобов дол", двама пострадали
Инцидентите в мините продължават. Снимка: Булфото

В 7,40 часа тази сутрин от Дупница с линейка в Клиниката по изгаряния в "Пирогов" са докарани двама мъже, пострадали вследствие на взрив на газ метан в рудник "Бобов дол", съобщиха от пресцентъра на болничното заведение.

39-годишният К. З. е с 50% изгаряния, засегнати са белите му дробове, има поражения по ръцете, гърба, корема и главата.

Мъжът е в термичен шок, настанен е в реанимацията на клиниката с опасност за живота.

Другият пострадал – В. Б. на 39 години, е с 39% изгаряния в горната част на тялото. Настанен е в реанимацията на Клиниката по изгаряния.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да,в България сме само жертви,но за това сме си виновни само ние,защото мълчим,защото заради жалката заплата не смеем да си потърсим правата,оставяме се да ни тъпчат и работодатели,и политици,и мутри,и всякакви долни твари.За съжаление на същото това покорство учим и децата си и се превръщаме в една безродна олигофренска маса,която всеки може да манипулира както си иска.Народ без достойнство и без морал.Дано скоро се събудим,точно тези инциденти ни накарат да осъзнаем собствените си права и да се научим да ги отстояваме."Когато мълчиш,си няма жертва,когато говориш,няма жертва"Не знам кой го е казал,но страшно много ми хареса.Дано по-бързо се оправят хората,дай Боже!
3
0
 
0
 
! Отговори
катя иванова преди 15 години
защо не вземем да ги оставим насдме всички управници ибизнесмени а ние да идем до бахамите да отдъхнем от тях до пролета
2
0
 
0
 
! Отговори
устатата преди 15 години
Жалко е,че отново има трудова злополука.Естествено вина ще носят пострадалите.Това не е проблем само в тези мини.Проблемът е че няма политика в целият този отрасъл.Всичко е на доизживявяне,въпросът е да има някакво производство и заетост,останалото е вятър и мъгла.
1
0
 
0
 
! Отговори
1899 преди 15 години
Дано се възстановят хората!!! Итересно дали сега ще има някой виновен??? Едва ли обаче в България виновни няма!!! Има само жертви !!!