"Кому е нужно БАН да бъде унищожена?"

Имотите са в основата на всички атаки срещу академията, смятат учените
Обновена: 11 дек 2010 04:21 | 10 дек 2010 23:36,
666
"Кому е нужно БАН да бъде унищожена?"
Гражданин подкрепя протеста на БАН. Снимка: БГНЕС

Имотите на БАН са в основата на всички атаки срещу академията. 

Това се посочва в открито писмо на ръководството на БАН във връзка с изказване на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов по време на парламентарния контрол днес, че БАН не стопанисва имотите си добре.

От БАН посочват, че констатациите в доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция опровергават подобни информации. 

Още по темата

От академията допълват, че в 95 процента от тези имоти са настанени звената на БАН.

"Винаги се говори около имотите на БАН, по повод на имотите на БАН, колко струват имотите на БАН, но не и за науката в БАН, не и за проектите, не и за международното признание", пише в откритото писмо.

"Кому е нужно БАН да бъде унищожена?", питат от академията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


666
Още по темата: БАН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
554
0
 
0
 
! Отговори
mclghbhhixsh преди 3 години
https://mtx.by/forum/user/6714/
553
1
 
1
 
! Отговори
wiki 652 преди 13 години
Омръзнахте на всички с тези лъжи. Никой не ви иска имотите, а когато става въпрос за оцеляване на не 7000, а около 5 000 000 души, числата са повече от красноречиви. На най-първо място сега е здравеопазването - то е най-потърпевшо, хората мръзнат в болници заради аварии, които ще стават все повече, защото съоръженията са сигурно отпреди 30-40 години и ред други проблеми, касащи бита - този, който определя как хората ще имат потребности, по-големи от това, да имат топло и храна.
552
1
 
2
 
! Отговори
до 658 (Въчо Въчев): преди 13 години
"да говориш че БАН прави наука , когато всеки вижда че няма нищо направено"- Как виждате, че няма нищо направено ?
551
1
 
5
 
! Отговори
Лъчо с жисийема преди 13 години
Закриването на БАН е по-лесно, от вкарването на акъл в главата на гербера.
550
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вземи си душ, миризмата ще престане :)))))))
549
1
 
3
 
! Отговори
edin balgarin преди 13 години
Dragi mi upravnici do tam li q dokarahme ot al4nost ve4e i ban zagrebahme,malko li sa vi imotite i dvorcite 4e sega i na tazi instituciq posqgate ne vi li e sram malko iskate da mahnete ""БЪЛГАРСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ""и кво да оставим в тая държава ромската интелигенция ли да има кой да гласува ПОЖЕЛАВАМ ВИ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ,КОЛКОТО ХОРАТА КОИТО СТЕ УБИЛИ ЧРЕЗ КРАЖБИТЕ ВИ,КОЛКОТО ЧОВЕКА КОЙТО Е ИЗДАХНАЛ ПОРАДИ ЛИПСАТА НА ПАРИ КОИТО ВИЕ СТЕ ОТКРАДНАЛИ!!! СЕГА И БАН СМАРТ ЗАВАС
548
1
 
4
 
! Отговори
Магарица преди 13 години
Прав си бате Бугенвиле, наистина намирисва, и аз съм забелязала едни и същи постове се повтарят по 100 пъти от едни и същи хора, как народа бил гладен с празен хладилник, а в същото време гледам по улиците все повече автомобили и все повече затлъстели се разхождат.намирисва ми на постановка.
547
0
 
3
 
! Отговори
пич 651 преди 13 години
И мен не ме интересува, затова и аз спирам да пиша. Ако информацията за вече бившия институт не е вярна, да си актуализират сайта.
546
0
 
4
 
! Отговори
Въчо Въчев преди 13 години
Че то в политиката по принцип си намирисваи в БАН намирисваа за постановките - кое НЕ е постановкада говориш, че социализма е най-добрия строй, докато всички социалистически страни са на последно място - не е ли постановкада говориш че БАН прави наука , когато всеки вижда че няма нищо направено - не е ли постановка ?
545
0
 
4
 
! Отговори
Бугенвил преди 13 години
"Ветрогон" пита горе-долу същото, обаче други го питат дали е слаборазвиващ се и обясняват за мисии, после се обвиняват един друг,че им звучи като Пирински на трибуна! Прилича на постановка. Прегледах пак коментарите - и други периодично повтарят едни и същи постове. Дигам се, тук намирисва.
544
0
 
4
 
! Отговори
Бугенвил преди 13 години
Ало, пичове от 650 до 655. Бъзикате ме с постове,заради вас си губя времето с нещо,което не ме интересува.Влязох в тоя сайт на тоя нов слят институт.Там показват 50-60 човека.Има списъци на публикации.Пишат за какво ли не, публикуват много и на чужди езици.Това не е моя област и не мога да се произнасям.Обаче се чудя защо се повтаря периодично тук нещо, което не е верно?Няма Фолклорен институт,в новия не работят 240, а 4-5 пъти по-малко.Ако се пише по поръчка тук,значи не е чат,а (анти)реклама!
543
0
 
0
 
! Отговори
wiki652 преди 13 години
Към 2009 БАН включва 69 научни института и централни лаборатории, както и 11 специализирани звена и централна администрация (около 70 души) с общ брой на служителите около 7 400 души, от които учените са около 3570. Тази година броят на институтите се очаква да бъде е намален от 69 на 42 чрез сливане [2][3] на такива с ниска международна оценка от направения международен одит [4](виж по-долу), към институти с по-висока оценка.
542
0
 
3
 
! Отговори
ПОТРЕСЕН!!! преди 13 години
все още съм ПОТРЕСЕН!!!тази мисия все едно слушам изказване на другаря Пирински пред конгреса на БСП - дълги сложни приказки и никой нищо не разбира.Би ли обяснил с думи прости, как точно са го поддържали съзнанието за културна идентичност?какви идеи и стратегии са генерирали и как са ги изпълнили?ама не ми разтягай локумиискам конкретни неща
541
1
 
3
 
! Отговори
от 652 преди 13 години
И аз се потресох! И как няма - поддържане съзнанието на обществото за културна идентичност, традиции и практики и ролята им в съвременния свят.Това ако не е пилеене на средства, здраве му кажи. Хайде да не навлизам в подробности - всички виждаме как е поддържано съзнанието ни по отношение на културната ни идентичност. И то в 21 век.
540
2
 
2
 
! Отговори
Мирко преди 13 години
абе ти слаборазвиващ ли си :)потресения пита "колко е часът?" ти му отговаряш "ше вали дъжд"
539
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
647 ето т`ва е мисията : МисияМисия провеждане на етноложки и културноантроположки изследвания на човека и човешките общности в тяхната историческа и съвременна културна среда, на човешката креативност и нейните изразни форми и прояви; извършване на теренни проучвания, документиране и съхранение на културната памет и културните традиции; генериране на идеи и стратегии в сферата на опазване на нематериалното културно наследство (НКН); експертно-консултантска дейност за международни, национални и регионални институции в областта на културата; поддържане съзнанието на обществото за културна идентичност, традиции и практики и ролята им в съвременния свят.
538
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
649, аз прочетох , че са били 240. А вътрешните междуособици не представляват интерес в случая. Защо не спрат апологетите на бан да пишат тук и да изкривяват фактите?
537
1
 
3
 
! Отговори
ПОТРЕСЕН!!! преди 13 години
Напротив, грешишима такъв институт все ощесамо че е слят с друг, също толкова безсмисленти не ми се обяснявай има ли, няма лиаз зададох въпроси и чакам отговор, искам да знам колко данъци съм платил за този безсмислен институт, какво научно откритие е направил този институт и къде е внедрено.
536
0
 
0
 
! Отговори
Бугенвил преди 13 години
642, нали пак в този форум се каза къде да погледнеш по сайтовете, за да видиш, че в този бивш Фолклорен институт са работили 30 и няколко научни сътрудници? Защо повтаряш едно и също?
535
0
 
1
 
! Отговори
Ветрогон преди 13 години
А бе, "потресения"(645), нали преди няколко часа точно в този форум някой ти обясни подробно за този бивш Фолклорен институт и как БАН-ските старци са го наказали заради искане на тяхната оставка? Нали те прати в кой сайт да гледаш, за да си изясниш неяснотите? Ти обаче пак си повтаряш едно и също, повтаряш го периодично! По поръчка ли бичиш? Не те питам срещу какво, но прави впечатление. Нали човека обясни, че такъв институт вече нямало?