За "Отнесени от прехода" пишат кандидат-журналистите

Мераклиите са 555 зрелостници, резултатите след 10 дни
Обновена: 16 мар 2014 12:19 | 16 мар 2014 11:32, Анисия Иванова
13
За "Отнесени от прехода" пишат кандидат-журналистите
Снимка: БТА

По темата „Отнесени от прехода" пишат кандидат-студентите на писмения изпит по журналистика в СУ „Св. Климент Охридски".

Изпитът започна в 09:00 часа и ще продължи 4 часа. Изтеглени бяха и две контролни теми, по които кандидатите нямат право да пишат. Те са „Форумна любов" и „Настроение-терминално". На изпита се явиха 555 зрелостници.

Темата беше изтеглена от кандидат-студентката Светлина Попова от София. Председателят на изпитната комисия Ефрем Ефремов коментира изтегления вариант:

„Темата не е лоша. Дава възможност за едно многостранно тълкуване и е доста близка до тях времево. Защото тяхното поколение има пълното основание да се чувства така - отнесено от прехода. Дава се възможност за различно тълкуване, творческа тема е - мисля, че ще се справят добре. Основното, което се иска, е да могат да създадат цялостен текст, да си развият тезите и да си защитят мнението. Но няма рецепта да се харесат на комисията".

Резултатите от днешния изпит по журналистика ще станат ясни след 10 дни.

Писменият изпит по журналистика е вход за трите специалности на Факултета по журналистика и масова комуникация - журналистика, връзки с обществеността и книгоиздаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
s. преди 10 години
До tribunТези есета трябва да са със социален характер. Това ми е известно като критерии. Защо, питам се аз, като една от тези кандидат-студенти, разглеждате въпросната тема само през призмата на политиката?Преходи - много и различни. И все трудни. :) Или искате да и кажете, че първите стъпки на едно дете не са вид преход?
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
поредната банда драскачи, без грам мозък
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво е преходът? - Запада и САЩ са на страната на източно-европейците, значи и те източно-европейците, вече ще заживеят като на Запад. Единственият проблем е, че Запада не иска източно-европейците да живеят като тях, а да работят за тях.
7
0
 
2
 
! Отговори
Джордж Сорос преди 10 години
Който напише: "Мечтата на българина да притежава собствен бизнес, да бъде свободен в потребителския си избор и да се придвижва свободно зад граница е вече реалност", ще получи отлчна оценка.
6
2
 
10
 
! Отговори
tribun преди 10 години
Тези млади хора едва ли могат да пишат за неща които са случвали, когато по това време те още са ходели с памперси , прехода е доста чужда тема за хора които едва лиси спомнят за Тодор Живков,Андрей Луканов,Димитър Павлов,Жан Виденов, Карамански ,Самоковеца и стотици радетели сътворили гениалния преход в подземията на ДС
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прочетох темите. Въздържам се от коментар, но определено не се чудя защо нивото на журналистиката ни е никакво.
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отличници ще бъдат тези, които развиват в темата русофобска истерия, преклонение пред неолибералните идеали и лъскавите стоки, които произвежда Запада - това е духът на времето.
3
1
 
12
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Точната тема би трябвало да е : БЪЛГАРИЯ, ОТНЕСЕНА ОТ ПРЕХОДА.
2
5
 
9
 
! Отговори
жорката преди 10 години
Нова порция ***, драпащи за дезинформаторската копаня. Колкото по-***, толкова по-добре,
1
3
 
11
 
! Отговори
галя преди 10 години
По-добре да пишат за "Отнесени от вихъра", ако изобщо са я чели!