Майката на убитата Алекс: Върнете смъртното наказание

"То трябва да бъде публично, за да служи за назидание"
Обновена: 20 май 2014 09:55 | 20 май 2014 09:49,
92
Майката на убитата Алекс: Върнете смъртното наказание
Опечалената Евелина на погребението на детето си, Снимка: Булфото

За малтретиране и убийство на деца трябва да има смъртно наказание, категорична бе Евелина Великова, майка на 8-годишната Александра, която бе убита по особено жесток начин в началото на април в Поморие. То трябва да бъде публично, за да служи за назидание, заяви тя в първото си интервю след трагедията пред Нова телевизия.
 
Александра изчезна на 10 април, след като не се прибра от училище. Първоначално властите смятаха, че детето е отвлечено за откуп. 26 часа след това стана ясно, че 8-годишното момиченце е убито от живеещата в същия вход Атанаска Георгиева.Тя пренощувала с трупа на детето и не е напускала таванското помещение, в което живеела под наем. Атанаска посочила, че мотив за действията й бил, че първокласничката обидила децата й.

Още по темата
Почернената майка заяви, че винаги е възпитавала Александра да бъде добра и отзивчива.

„Тя винаги успяваше да утеши всички, с дума, с прегръдка. Беше много слънчево и отдадено дете. Винаги се застъпваше за другите“, разказа Евелина, която едва скриваше сълзите си пред гроба на детето си.

Тя сподели, че 40 дни след ужасната трагедия денонощно се опитва да си обясни изключителната жестокост към дъщеря й. Тя заяви, че не са имали никакви взаимоотношения с Атанаска Георгиева, само са се срещали по стълбите.

Как може да съществува толкова много злоба накуп? Това не е нормално, не е инцидент, не е нещастен случай, заяви опечалената майка. Тя не пожела да коментира разследването, което все още не е приключило. 

За да бъдат избегнати подобни случаи в бъдеще, Евелина обмисля възможността опазването живота на българските деца да стане нейна кауза.

От прокуратурата в Бургас обясниха, че все още не е готова съдебно-психиатричната експертиза на задържаната за жестокото убийство Атанаска Георгиева.

Експертното мнение трябва да даде отговор дали жената е вменяема и дали може да отговаря за действията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
7
 
9
 
! Отговори
Колев преди 9 години
Долнопробно, уродливо семейство, още много има да плащат!
52
0
 
7
 
! Отговори
Христина преди 9 години
До 99Много вярно!
51
0
 
35
 
! Отговори
съжалявам за детенце преди 9 години
Но има няколко ВСЕЛЕНСКИ закона:1.НЕ ПРАВИ на хората ОНОВА, което не искаш да правят на теб.2.Ако наистина съпругът е ИЗМЪЧВАЛ длъжници, ТАЗИ опечалена майка трябваше ОТДАВНА да не ГО ПОЗНАВА!!!!!!!3.НИМА Майката и бащата не ВЯРВАТ, че каквото посееш, ТОВА ще пожънеш.Трябва да са МНОГО невежи, ако мислят, че ще правят ЗЛО, а ще получават ДОБРО.4.ЖАЛКО за детенцето- то не може да избира родителите си.5.ТАЗИ(ТОЗИ), който го е убил- да не се надява на милост или че нЯМА да БЪДЕ РАЗКРИТ.
50
1
 
5
 
! Отговори
МОНАРХИСТ !!! преди 9 години
И ЗА ПОЛИТИЦИТЕ НА ПРЕХОДА УНИЩОЖИЛИ БЪЛГАРИЯ!!!ЗА ВСИЧКИТЕ ПАРТИИ!!!ПО ДОБРЕ ДА УМРАТ СТО ЗА ДА ЖИВЕЯТ МИЛИОНИ!!!!!!!
49
0
 
7
 
! Отговори
до 57 преди 9 години
Прочети психология и Юдженикс и ще разбереш за каква цензура говоря. Когато гледаш ТВ на 3-4 минута заспива мислещото полукълбо и остава само това, отговорно за емоциите. Затова, когато един бандит по ТВ убие или открадне и се измъкне в твоя мозък се програмират рамки на поведение и последствията. Когато си буден преди да вземеш решение / мозикът се консултира със подсъзнанието (натрупания опит, който в нашия случай е вменен, не натрупан). Това казвам. Съсипаха ни държавата. Не съм комунист, а
48
3
 
10
 
! Отговори
Гоше преди 9 години
Какво е виновно детето, че има родители ***?
47
3
 
5
 
! Отговори
* преди 9 години
Безспорно убийството на дете е отвратително престъпление ...обаче , само 40 дни са минали . Да не забравяме , че : още не е обяснено - като кат кучето първият ден не е надушило каде по-пресните следи ; няма свидетели , освен "сомопризнанията " и мн. др. бели петна Според мен убиецът е някой от семейството
46
0
 
28
 
! Отговори
реостат преди 9 години
Да посегнеш да нараниш, да убиеш дете , ами смърт за извършителите.
45
1
 
16
 
! Отговори
с. преди 9 години
Абе стига с тая цензура,бе!Бантустанеца само за цензура и твърда ръка жадува!Егати робската психика!През соц-а да не би да нямаше убийства!?Просто всичко се криеше и не се знаеше!Спор няма,че престъпността не беше в такива размери,но я имаше!Освен това масовата бедност ражда престъпност!Няма как да стане!А това момиче е жертва на ненормалната ситуация в държавата!Ако имаше кой да озапти таткото едва ли щеше да се стигне до саморазправа и отмъщение!Но когато възмездие няма се случват такива неща!
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако може политиците предали доверието на народа да бъдат също публично наказвани. Тогава да видим дали ще си пускат сините лампички и ще избиват ли хора по пътя просто щото могат. Мажоритарен вот! Оставка! Нека отговорността не се размива по партията, а да има ясно отговорни постове с хора, които са наясно с последствията и отговорностите, а не да строим огради и шосета дето са 4 пъти по-скъпи и са за ремонт на 3-я ден! Оставка! Мажоритарен вот!
43
3
 
6
 
! Отговори
Bez преди 9 години
А може би трябва да мислиме за тези неяа преди да се случат. От както дойде новото време се нагледахме на убийства, изнасилвания и по филмите и на компютърните игри. Подсъзнанието се манипулира най-лесно докато човек гледа телевизия. В западните държави е пълно с педофили и извратеняци. Не, че у нас нямаше, но бяха по-малко. Къде е държавата, защо не цензурира филмите и комп. игрите. Какво се възпитава у децата - безнаказност, жестокост и жажда за пари. КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА?
42
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз съм ЗА смъртното наказание при умишлени убийстванека да се проведе референдум по този въпрос и не ми се оправдавайте ЕС и правата на човека
41
3
 
34
 
! Отговори
с. преди 9 години
Не съм от региона,но когато се случи тая гадост прочетох достатъчно!Мъжа и драл длъжници с куки и прочее ***!Що не призоваваше тогава тая дама за справедливост и възмездие!?И мъжа и да не би да е жалил децата на тия,които е съсипвал!Пак ще кажа,че е наистина жалко за детето,но в живота най-накрая винаги идва келнера със сметката и дори и най-големия тарикат си плаща вересиите!
40
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЗащо "като ***"? Че той си е *** от мнооого отдавна. Та вече толкова мирише при всяко негово движение - има ли някакво съмнение??
39
2
 
19
 
! Отговори
ДА преди 9 години
До с. Вие като ,че ли прочетохте и написахте мислите ми, докато четях статия, преди да видя коментарите. Точно така, много правилно и точно казано. А, детето наистина не е виновно и ми е много мъчно за него, ама тая да се прави на месия, дето много добре знае от къде яде хляб - от страданията на хората, попаднали под ударите на мъжа й!!!!
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съдебната ни система трябва да еволюира ,да достигне високо ниво на морал,законност и професионализъм,та тогава да говорим за смъртно наказание.Стотици убити хора,а откритите убийци тук-таме и то не е много сигурно дали не са набедени такива.
37
2
 
20
 
! Отговори
с. преди 9 години
Верно ли!?А какво наказание трябва да има за мъжа ти лихварчето и главорезите му,които не една майка са разплакали така като слушам!?Жалко за детето защото то няма никаква вина,но в тоя живот Господ гледа и всичко се връща!Това мога да кажа!
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашите политици отрепаха цял народ и са пак вън за нея незнам
35
2
 
3
 
! Отговори
lii преди 9 години
ako bjaha dezata na komunjagite ot gerb zazarov schesche da se sabuti a i mvr.no sa normalnite deza na bg.nama saschita nama maikata e prava smratna prisada da ima v bg.satvorite sa palni s zigani a kade sa mutrite i nutresite kradzite na bg.kade sa korompiranite politizi i t.n. na Svoboda a i nahali s skapite si advokata pred tv.kato zwetanov s 6 imota i mailioni po duscheka na schofiora bascha mu ot bkp a boiko pak nama speseni pari kakto i sestra mu neschsnizi da vi dam malko na saem gerbri
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разстрел за управляващите. Смърт за копелетата им.