Наследник на Ботев: Живеем във времена без морал!

Отворете душите си за ценностите от Възраждането, призова Боян Ботйов
29 апр 2016 11:00,
32
Наследник на Ботев: Живеем във времена без морал!
Боян Ботйов. Снимка: Bulgaria ON AIR

Да отворим душите си за ценностите, които са пренасяни във времето от Възраждането. Живеем във времена на липса на морални ценности, нихилизъм. Решението на проблема е в семейството, в това което бащата и майката говорят на детето си в предучилищна възраст. От училището се очаква да надгражда онова, което е възпитало семейството.

Това каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Боян Ботйов, наследник на великия Христо Ботев и председател на едноименната фондация. Той призна, че от малък е закърмен с идеалите и вярванията на революционера.

"Моралните устои в моето семейство са свързани с кръвната връзка с Христо Ботев. Отговорност е да носиш гените на велик възрожденски род. Но това не е бреме, а нещо което носи удовлетворение. От малък съм закърмен с тези неща. Бях едва на 6 годинки, когато вкъщи видях портрет на човек с брада и попитах майка ми и баба ми за него", разказа Ботйов.

Той подчерта, че при Христо Ботев разумът винаги е надделявал над чувствата, а гениалният творец е изпипвал прецизно творчеството си.

По повод негодуванието на духовните лица и желанието им да не се чества годишнината от Априлската епопея, защото съвпада с Великден, Ботйов каза: "Хората имат място в сърцата и душите си, както за велики исторически събития, така и за християнски празници. Няма проблем да се отдаде почит към героите и да се празнува Великден. Двете събития не съвпадат за първи път и трябва да се почетат".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и аз съм наследник кажете кого да оплюа.. хонорара получавам по банков път
2
3
 
15
 
! Отговори
Ники преди 7 години
До народен гласПари на тоя свят няма от вчера,стига си се занасял!Ако твоя джоб се пълни за сметка на мората ти е доста жалко!Тоя соц май ти е изпил мозъка и не можеш да различиш Възраждането от соца!
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оф аман от "злобари".