Движението в "Ечемишка" ще бъде пуснато двупосочно утре

Министър Попниколов провери заключителния етап от дейностите в него
12 фев 2017 20:16, Анисия Иванова
37
Движението в "Ечемишка" ще бъде пуснато двупосочно утре
Снимка: МРРБ

Очаква се движението в лявата тръба на тунел "Ечемишка" да бъде пуснато двупосочно утре, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в служебното правителство Спас Попниколов инспектира днес инсталирането на електрическите кабели, с които ще се осигури аварийното осветление, за да се пусне движението в тунел "Ечемишка" на автомагистрала "Хемус".

При пълна мобилизация приключват дейностите за възстановяване на двупосочното движение в тръбата. Предстои тунелът да бъде основно почистен и проверен от комисия от АПИ и МВР за установяване на безопасното му състояние, се посочва в съобщението.

В него се припомня, че веднага след приключването на следствените действия и на база на решението на специално назначената от АПИ комисия, пътноподдържащата фирма е започнала демонтиране на старата осветителна конструкция в тунел "Ечемишка".

Целта е била движението в тръбата за София да бъде възстановено възможно най-бързо и да се улесни трафикът при осигурена безопасност за пътуващите, при индикативен срок най-късно до 14 февруари.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз искам да питам нещо важно - инж. Лазаров , шеф на АПИ до ноември м.г., подведен ли е под отговорност за престъпна небрежност? Защото тунелът Ечемишка е обявен за опасен заради осветлението още от 2005 година, а никой от Агенцията не си е мръднал пръста да направи нещо по въпроса. Дори напротив - 2015 се прави проверка на металната конструкция и се излиза със становище че проблеми нема. Лазаров оглавява АПИ последните 5 години и информацията за състоянието на тунела е била налична.
20
0
 
6
 
! Отговори
Коко преди 7 години
Защо трябваше да умре някой, след като прблема се решава за една седмица?!
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер,но защо винаги след дъжд качулка?Защо трябваше невинен човек да си отиде?Къде е превенцията? Къде са всичките агенции и не знам колко още служители,които трябва да се грижат за пътната ни безопастност? Къде са колчетата в банкетите,качествените маркировки и котешките очи по асфалта?
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
100 тона желязо е 20000 лева108 led тела по 200лева са 21600 лева...........че то ремонта почти без париа за икономията на ток 1500тела срещу 108 тела ...минимум 20 пъти икономия
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Мутрата и Свинетката няма ли да бъдат съдени за убийството на жената.
16
1
 
17
 
! Отговори
обективен преди 7 години
За 7 дни служебните министри свършиха това ,което гербавите крадци не можаха за 2 непълни мандата за сторят на "Ечемишка". А гербавите са платили 16 милиона за ремонта на 2 те тръби.Сега са сложени 108 лед лампи и са свалени 100 тона желязо от тавана.*** гербави кратуни мислеха само как да откраднат повече.Факт.
15
1
 
13
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
От репортажа по телевизията разбрах ,че тунела не е пуснат вчера защото някаква комисия не е могла да се събере и да подпише някакъв протокол!!!Заради тези безхаберници хиляди шофьори са обикаляли с часове по дупките и са псували реда в тази скапана страна.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, наистина някой плаща на Олита да пишат глупости за някакъв социализъм-комунизъм. Я ми кажете, тунела е построен преди 35 години. Издържал е толкива време! А Бст Боце като направи нещо и надуе вувузелите, че е страхотно, няма и една, само ЕДНА година и е за основен ремонт. Свинетка нали му стоеше от дясната страна и тя имаше участие в ундурмите по откриванията. Работите на Юрданка и те изкарват пи 1 година и започва ремонта. Краде се от парите, знаем вече. Защо Цацата мълчи? Разруха.
13
2
 
20
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
В този форум има много о"лигофрени...Какво общо имат комунистите със строителството на тунела? При социализма всички не са били комунисти и още повече обикновените работници,които са го строили,но всяко стрителство иска яоддръжка. Виждали ли сте колко качествено и трайно е капиталистическото строителство? Ако не сте,вижте бойковите магистрали и кажете ще издържат ли те 30 години без поддръжка?
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази вечер няма дежурна статия против Русия и Путин.Явно няма дежурен.Лудият Минко да не са го прибрали при плефнелиеф?
11
1
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Бог да ни пази от родните тунели,пътища и управници.Амин.
10
1
 
25
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО преди 7 години
И значи било лесно с малко пари да направят тунела безопасен и добре осветен за кратко време . Да ама трябваше да умре човек , и сега трябва Прокуратурата да посочи *ЧОВЕКА* откраднал парите за ремонта . Ако имахме законите в Румъния всички тарикатчета които ги уволниха щяха да лежат в Затвор за по 5-6 години с конфискация на Имотите им .
9
3
 
42
 
! Отговори
gaw преди 7 години
До АнонименИ понеже тунелът е прецакан, издържа без ремонти 30 години. Честно казано, предпочитам това некачествено строителство, пред мно-о-о-о-ого "качественото" днешно, което не издържа и 2 години без основен ремонт!
8
1
 
43
 
! Отговори
пацо преди 7 години
И кво ся, от 2007г падали един куп лампи, Бат Геройко нищо не свърши за това време. Сега за 10 дена свалиха всичко опасно, че и монтираха нови диодни лампи, които ще пестят и ток. Дали няма хора за затвора, затова че заради 10 дни работа са пострадали сума народ???
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До: ефр. РадевТова Борисов го е обещал на жителите на едно село.Казал им е: "Ако гласувате сега за мене, ще ви прокопая тунел!"Е да, ама селото било в Дунавската равнина и селяните му казали: "Добре де, другарю Борисов, ама ние нямаме планина! Къде ще го прокопаете тоя тунел?"И Бойко се почесал по голата глава, замислил се, па рекъл: "Еми, и планина ще ви построя ако трябва!"
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А някой смее ли да мине през тунела?
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От утре адът се пенася в софето!
4
2
 
18
 
! Отговори
? преди 7 години
А затворче, нещо?
3
5
 
13
 
! Отговори
ефр.Радев преди 7 години
Тези 7дена не могат 5 лампи да махнат.Ако беше Геройко Борисов за толкова време да е прокопал нов тунел.
2
1
 
6
 
! Отговори
zevzek преди 7 години
Ако бяха се сетили и да боядисат тунела с бяла боя поне,щяха да минат доста по-евтино с аварийното пускане.